Nechci střídavku

33
26.5.22 06:35

Nechci střídavku

Ahoj, odhodlávám se k oznámení rozvodu manželovi. Tohle téma už u nás padlo několikrát, naposledy někdy okolo Vánoc. Z těch předchozích debat vím, že pro něj je akceptovatelná pouze varianta střídavá péče, 50:50, po týdnu. Hlavním důvodem rozchodu je jeho závislost na alkoholu, a tím pádem pro mě střídavka v tuto chvíli nepřipadá v úvahu, do budoucna (po vyřešení jeho pití) ano. Ale děti miluje a ony jeho, nechci proto aby se jejich vztah pokazil. V tuto chvíli se mi nejlépe jeví systém 2× víkend (v pátek vyzvednout ze školy a školky, v pondělí opět předat do školy a školky) + 2×-3× týdně odpoledne (bud' u něho nebo rozvézt na kroužky). Pokud mu to dnes řeknu a on nebude souhlasit - zítra podá návrh na střídavou péči a já tedy naopak další den podám návrh na svěření do mé péče, rozhoduje datum? Má přednost ten kdo podal dřív? Moc bych si přála, abychom se rozhádali co nejméně, zvažuji, že bych ve své žádosti neuvedla jeho pití. Ale co když on do té své napíše cokoliv negativního o mně, co třeba nebude pravda - můžu já potom doplnit svou žádost? Bude on vůbec vědět co jsem tam uvedla? Bydlíme spolu, nechci nikam utíkat (a tím stresovat děti) dokud to rozumně nevyřešíme. Jak se soud, případně OSPOD dívá na to že vlastně nemám vlastní bydlení a práci si v současné době hledám? Děkuji za přečtení, budu ráda za jakékoliv poznatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
26.5.22 06:44

Kolik je dětem? Co je závislost na alkoholu? Jak moc chlastá? Pokud chlastá, proč chceš, aby je rozvazel na kroužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.5.22 06:47

@Lama Lama Dětem je téměř 4 roky a 9 let. Pije dost, ale začíná až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.5.22 06:48

Datum fakt nerozhoduje, rozhodne soudce. Přijde k vám oběma domu sociálka, aby viděla u koho mají děti jaké zázemí, s rodiči pokecaji, že jeden na druhého kydaji špínu už jsou zvyklí, takže všemu věřit nebudou. Pak záleží na věku dětí, starší děti už do toho taky mohou mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.5.22 06:49

@Lama Lama Zároveň teda nepije úplně každý den, řekněme 2×-4× týdně, proto věřím, že by i ten víkend mohl dát. Ale já teda celkově hrozně doufám, že to pro něj bude motivace s tím něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
26.5.22 06:51

Kamarádka bojovala 2 roky a stejnak soud stridavku zavedl, vlastně ponechal. Probíhala celou dobu. I když to u otce není 100%, odstěhoval se 70km za Prahu a musí dovážet syna do Prahy do školy..
Prý je stridavka pro dítě nejlepší :( a jedná se o děti 8 a 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.5.22 06:52

@Kriss Tina No a v případě, že bydlíme stále spolu? Tím nebudou moct zkontrolovat moje zázemí. Počítám, že v současném bytě zůstane manžel. Je tedy podmínkou, abych se ještě před podáním žádosti odstěhovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
26.5.22 06:52
Rozhoduje o tom co je nejlepší pro děti. A to je mít oba rodiče ve svých životech, nejlépe střídavá péče.
@Milka1982 píše:
@Lama Lama Dětem je téměř 4 roky a 9 let. Pije dost, ale začíná až večer.
@Milka1982 píše:
@Lama Lama Zároveň teda nepije úplně každý den, řekněme 2×-4× týdně, proto věřím, že by i ten víkend mohl dát. Ale já teda celkově hrozně doufám, že to pro něj bude motivace s tím něco dělat.

Takže vlastně chceš jenom dělat zle. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
26.5.22 06:53
@Milka1982 píše:
Ahoj, odhodlávám se k oznámení rozvodu manželovi. Tohle téma už u nás padlo několikrát, naposledy někdy okolo Vánoc. Z těch předchozích debat vím, že pro něj je akceptovatelná pouze varianta střídavá péče, 50:50, po týdnu. Hlavním důvodem rozchodu je jeho závislost na alkoholu, a tím pádem pro mě střídavka v tuto chvíli nepřipadá v úvahu, do budoucna (po vyřešení jeho pití) ano. Ale děti miluje a ony jeho, nechci proto aby se jejich vztah pokazil. V tuto chvíli se mi nejlépe jeví systém 2× víkend (v pátek vyzvednout ze školy a školky, v pondělí opět předat do školy a školky) + 2×-3× týdně odpoledne (bud' u něho nebo rozvézt na kroužky). Pokud mu to dnes řeknu a on nebude souhlasit - zítra podá návrh na střídavou péči a já tedy naopak další den podám návrh na svěření do mé péče, rozhoduje datum? Má přednost ten kdo podal dřív? Moc bych si přála, abychom se rozhádali co nejméně, zvažuji, že bych ve své žádosti neuvedla jeho pití. Ale co když on do té své napíše cokoliv negativního o mně, co třeba nebude pravda - můžu já potom doplnit svou žádost? Bude on vůbec vědět co jsem tam uvedla? Bydlíme spolu, nechci nikam utíkat (a tím stresovat děti) dokud to rozumně nevyřešíme. Jak se soud, případně OSPOD dívá na to že vlastně nemám vlastní bydlení a práci si v současné době hledám? Děkuji za přečtení, budu ráda za jakékoliv poznatky.

Chce střídačku proto, aby nemusel platit alimenty a nebo proto, že se o děti stará, občas je s nimi sám, ví, kde mají věci, ví, co mají rády, je kvůli nim schopen si překopat život tak, aby byla péče o ně minimálně stejná, jako za tvoje?

• Citovat
  • Upravit
Uslava
26.5.22 06:54
@mackA159 píše:
Rozhoduje o tom co je nejlepší pro děti. A to je mít oba rodiče ve svých životech, nejlépe střídavá péče.Takže vlastně chceš jenom dělat zle. :roll:

Taky máš doma takový kousek?

• Citovat
  • Upravit
33
26.5.22 06:55

@mackA159 Proč myslíš, že chci dělat zle? Neber to ode mě, prosím, jako začátek dohadování, budu ráda za jiný úhel pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
26.5.22 06:55

Zadost doplnit muzes ale budes vypadat ze vytahujes spinu, kdyz ti tece do bot. Tvuj navrh pooslou jemu a jeho zas tobe. Stridavou peci nemuzete pozadovat v jednom baraku, to pripadne spolecnou. Kdyz nemas praci a bydleni tak tezko posoudi tve zazemi. Byt tebou ten alkohol uvedu, aspon jen obecne ze ma z tveho pohledu problemy, ktere vam zasahovaly do zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.5.22 06:57
@Milka1982 píše:
@Kriss Tina No a v případě, že bydlíme stále spolu? Tím nebudou moct zkontrolovat moje zázemí. Počítám, že v současném bytě zůstane manžel. Je tedy podmínkou, abych se ještě před podáním žádosti odstěhovala?

Tak podminka to není, ale naco řešit péči, když bydlíte spolu zejo :nevim: je to každopádně minus, kdyz sociálka neuvidí, kam ty děti hodlas odtahnout. Oni neví jaké budeš mít možnosti, když nemáš ani práci, tak si můžou myslet, že půjdete třeba na nějakou levnou ubytovnu :nevim: tady bude mít rozhodně bod navíc manžel, protože zůstává v zázemí, kde jsou děti zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.5.22 07:01

@Uslava O alimenty bych řekla nejde. Ani mně. Mám v plánu navrhnout mu spíš alimenty formou spoření pro děti, veřím, že oba dva nebudeme mít s uživením dětí+sebe. Vím, že alimenty vyměřeny být musí, kdyby to tak nebylo, tak bych nechtěla žádné. O děti nepečuje po praktické stránce, nikdy je nevypravoval do školky, nebývá s nimi sám. Ale rád je má. Věnuje se jim formou zábavy. Někdy víc, někdy míň, podle toho jaké má zrovna období. Děti ani nevnímají, že pije. Začíná až večer, takže ho maximálně vídají s veselou opičkou. Začátek pro něj asi bude těžký, ale věřím, že třeba ten víkend by dal. I když to pro něj šok bude, na víkend sám je nikdy neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.22 07:02

Určitě bych si nejprve zařídila to zázemí, ideálně někde blízko současného bydliště. Pak bude pro vás snazší se domluvit na střídavé péči třeba i asymetricky nebo podle současné situace, později se děti mohou rozhodnout, zda půjdou po škole k tobě nebo tátovi. Ten papír není v současné situaci tak důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna