Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Milka1982 píše:
@KovaJana On ale není alkoholik, tak jak si všichni představují typického alkoholika, tedy takového co pije od rána a každý den. On nepije vůbec v závislosti na tom, který je den. Má svoje firmy a klidně dopoledne vyspává z kocoviny a začne pracovat až odpoledne. Mně jde spíš o ten interval, že předpokládám, že dva dny kvůli dětem zvládne.
Většina alkoholiků nejsou „typičtí“ alkoholici. Jen nejsou tolik na očích ![]()
@KovaJana Přesně jak píšeš. Kde je vůle, tam je cesta. A já si říkám, že i když náš vztah teď vypadá, jak vypadá, tak to nic nemění na tom, že jsme v jádru oba dva normální lidi. Jediné čeho se bojím, že nebude k mediátorovi chtít jít, tak jako nechtěl do poradny.
@KovaJana píše:
Pokud by s ním byla rozumná řeč, tak když by dostal slinu, může ti děti dovést domů a pak se jít realizovat do opičky, ne?
Bohužel to by nešlo. On jednak nikdy nezačíná pít s cílem se opít, chce si dát jenom skleničku či dvě na chuť a na uvolnění, ale se to vždycky zvrhne (jeho slova). Takže by nebyl schopnej dostatečně včas dát vědět. A taky mám ten dojem, že on se necítí docela dlouho opilej, když pije, a to i přesto, že já to na něm vidím na dálku.
@Sisika9 Upřímně, dokuď jsem s tím neměla osobní zkušenost, tak jsem si představovala alkoholika přesně takhle. Proto mi taky docela dlouho trvalo uvědomit si, že manžel problém má. „Vždyť nepije každej den.“ A taky mě o tom teda hodně přesvědčovalo okolí. „Je to chlap, tak se trochu po práci napije, to je normální.“
@Milka1982 píše:
@Lama Lama On nepije v závislosti na dnech. Stejně jako nepracuje klasicky po-pá. Je to tedy nevypočitatelné. Ale vycházím z toho, že děti jsou pro něj největší motivací. Takže zatímco důležitou obchodní schůzku zaspal, dítěti na školkovou besídku se dobelhal i s kocovinou.
Jak můžeš vědět že když bude mit děti, že bude zlitej? Hele já nevidím nic špatného na tom že chce pečovat o své děti. Vaše společné děti. Jedno z dětí už mas celkem velký, telefon určitě má. Není nic jednoduššího než mu říct, že když tatínek bude hodně pít v jejich pritomnosti, ať ti zavola. Pošleš tam PCR, ty zavolají ospod, a vyřešeno.
@mackA159 Ano, já taky nevidím nic špatného na tom, aby pečoval o naše děti. Já naopak chci, aby o ně pečoval. Ale nechtěla bych dětem dávat zodpovědnost za to, aby kontrolovaly, jak moc táta pije. Nebo abych na jejich tátu volala policii, to bych taky nechtěla, aby zažily. Samozřejmě nemůžu vědět, jestli bude pít v jejich přítomnosti, ale byla bych ráda, aby to tak nebylo. Snažím se proto vymyslet nabídku pro něj, která pro něj bude přijatelná, aby se nemusel bát, že je jeho vztah s dětmi ohrožen, ale zároveň abych se já nemusela bát, že jsou ohroženy děti.
@mackA159 píše:
Jak můžeš vědět že když bude mit děti, že bude zlitej? Hele já nevidím nic špatného na tom že chce pečovat o své děti. Vaše společné děti. Jedno z dětí už mas celkem velký, telefon určitě má. Není nic jednoduššího než mu říct, že když tatínek bude hodně pít v jejich pritomnosti, ať ti zavola. Pošleš tam PCR, ty zavolají ospod, a vyřešeno.
sen každé matky, aby dítě muselo volat, že je tatíček pod obraz a pak koukat, jak na něj přijedou policajti…
No on se jako alkoholik zjevně necítí.
Já jsem „svého“ alkoholika přiměla i chodit na antabus.
Taky není typický alkoholik
Jen potřebuje několikrát za týden 4-5 piv, jinak je nepohoda, vyvolává hádky.
Teď o víkendu jsem se dozvěděla, že jeho syn mi má lhát, že tatínek pil kofolu, kdybych se ptala ![]()
Okolí mi nevěří a jsem za hysterku.
Od neděle spí jinde…chodí na pivo už po práci.
Nenaděláš nic.
Pokud souhlasíš s víkendem, nikdo ti nebude věřit problém s alkoholem…
Navíc získat pro to důkazy je skoro nemožné, navíc jsme stát, kde alkoholik je každej druhej…
Navrhla bych víkendový styk přes den, ve všední dny přes odpoledne.
Spát u tebe
A brát to jako žvýkací období a uvidíš jak bude otec fungovat, dělat si čas.
Co se týká majetkového vyrovnání, maluješ si to růžové. Může trvat i tři roky.
Pravděpodobně půjdeš na nějaký čas do nájmu, pokud chceš odejít ty.
@Milka1982 píše:
@Sisika9 Upřímně, dokuď jsem s tím neměla osobní zkušenost, tak jsem si představovala alkoholika přesně takhle. Proto mi taky docela dlouho trvalo uvědomit si, že manžel problém má. „Vždyť nepije každej den.“ A taky mě o tom teda hodně přesvědčovalo okolí. „Je to chlap, tak se trochu po práci napije, to je normální.“
Když bez chlastu nemůže být, je to alkoholik. Jednoduchá definice.
@Uslava píše:
Když bez chlastu nemůže být, je to alkoholik. Jednoduchá definice.
Jenže oni bez něho být můžou, kdyby chtěli, ale nechtějí
![]()
@Arianna007 píše:
Jenže oni bez něho být můžou, kdyby chtěli, ale nechtějí![]()
Někteří by i chtěli přestat, ale nedokážou to. Proto je to závislost. Někdo má k zavislostem větší sklony. Ona i taková závislost na práci není nic moc, ale za to jsou alespoň peníze.
![]()