Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Kelsey píše:
Výborně. Tahle ji raď a víc jí uškodíš. Je nemorální, aby k někomu lezla podvodem. Babina na ni zavolá policii a je. Až dojde na soud, tak se to proti ní otočí.
No, a když uz tam ta policie bude, tak ona je zakonnym zastupcem ditete, babina ne, takze s kym to dite policie necha odejit?
Tak pokud je celý den dcera u jeho matky tak nemá na to právo. Vzala bych sepsanou dohodu a jela s policii za jeho matkou, ta nemá důvod ti nevydat vlastní dítě. A do školky tak snad můžeš dojít pro syna, učitelka ti ho musí vydat. Kolik je dětem? A nezlob se, ochranku kolem sebe děti nemají, aby jsi je vůbec nemohla vidět. To čekáš na co?
@Kelsey píše:
Výborně. Tahle ji raď a víc jí uškodíš. Je nemorální, aby k někomu lezla podvodem. Babina na ni zavolá policii a je. Až dojde na soud, tak se to proti ní otočí.
Hele, kdyby mi někdo odmítl dát 3 týdny děti, tak pro ne jedu klidně i s tankem a je mi to fuk. Cekat na konání naší justice, to by taky mohli být dřív plnoleti, než se dočká.
Ale já spíš zatím čuju, že před tím zas dělala štráchy s detma ona. (Ale mohu se mýlit, jen vestim)
@Kelsey píše:
Nemoralni je nepustit deti k matce.
Tak at zavola policii, babka predala dite a pak ji siblo, komu co dokazes.
@j.a.n.i1 píše:
No, a když uz tam ta policie bude, tak ona je zakonnym zastupcem ditete, babina ne, takze s kym to dite policie necha odejit?
Presne tak.
@Lama Lama píše:
Hele, kdyby mi někdo odmítl dát 3 týdny děti, tak pro ne jedu klidně i s tankem a je mi to fuk. Cekat na konání naší justice, to by taky mohli být dřív plnoleti, než se dočká.
Ale já spíš zatím čuju, že před tím zas dělala štráchy s detma ona. (Ale mohu se mýlit, jen vestim)
Vzhledem k tomu že zakladatelka moc nekomunikuje a moc neodpovídá, tak se mi nezdá ze strany zakladatelky vše úplně v pořádku, a děti bych mu taky nenechala i kdybych mu měla dveře vykopnout. A vletěla do školky a dítě odvedla.
@Lama Lama píše:
Proto jsem se jí ptala. Proč má ty děti v péči otec. A neodpovídá. Asi tam bude nějaký důvod, že ji je nechce dát.
Tohle je celý nějaký divný, jako už z toho, že neviděla tři týdny svoje děti a je jí to v podstatě fuk, nechápu. Jako já mít děti ve střídavce a on by mi je nepředal, tak to řeším hned ten první den a hned bych volala policii, atd, prostě bych se nehnula od baráku, dokud by mi děti nedal.
Tady to bude asi taková matka, nematka.
@Kelsey píše:
Proto jsem se jí ptala. Proč má ty děti v péči otec. A neodpovídá. Asi tam bude nějaký důvod, že ji je nechce dát.
Nikde nepíše, že je má v péči otec. Střídají se po týdnu. Mají dohodu sepsanou na OSPODU.
@Kelsey píše:
Kde je, že je má v péči otec? Hádám (ale nevím samozřejmě), že je v péči určené soudem nemá nikdo. Prostě je nevratil, kdy měl - dle dohody. A pokud tomu tak je - tak důvod tam samozřejmě je. Ten důvod je ten, že je to idiot, který začal nečistý boj o děti, který prosazuje vlastní zájmy bez ohledu právě na ty děti. Protože to žádný soudný člověk dětem neudělá, zvlášť když předtím u OSPODu odkývá dohodu.
Udělala bych to jednoduše, zašla bych na ospod a sepsala tam předběžné opatření pro soud, aby do soudu byly děti v mé péči, Zavolala bych do školky a školy, že si děti prostě vyzvednu dříve a vyzvedla bych si je. Pokud školkové dítě nemusí do školky podle zákona, tak bych si ho nechala doma a trochu by vám hrálo do karet, kdyby starší dítě nemuselo do školy např. kvůli nachlazení, ale to těžko přivoláte a v takovém případě je lepší mít něco takového podložené potvrzením od lékaře. A nebo se prostě domluvit s třídní, že třeba 14 dní bude dítě z rodinných důvodů doma. Jí to nějak vysvětlit, vysvětlit, že bude soud a že nechcete, aby dítě ze školy sebral.To vše bych ale řešila až s předběžným opatřením v ruce.Aby bylo jasně dané, že do soudu jsou děti v mé péči.
@Zoe1 píše:
Tohle je celý nějaký divný, jako už z toho, že neviděla tři týdny svoje děti a je jí to v podstatě fuk, nechápu. Jako já mít děti ve střídavce a on by mi je nepředal, tak to řeším hned ten první den a hned bych volala policii, atd, prostě bych se nehnula od baráku, dokud by mi děti nedal.
Tady to bude asi taková matka, nematka.
Kde jste vzala, že ji je to fuk, proboha? Vy mít děti ve střídavce na základě dohody na OSPOD, policie neudělá vůbec nic, OSPOD neudělá nic a leda byste tam tak jenom stála před tím barákem. A nedal, protože by věděl, že žádná páka neexistuje. Takže byste tam s tímhle „řešením“ pravděpodobně stála celý roky. Matko.
@Fiveone píše:
Udělala bych to jednoduše, zašla bych na ospod a sepsala tam předběžné opatření pro soud, aby do soudu byly děti v mé péči, Zavolala bych do školky a školy, že si děti prostě vyzvednu dříve a vyzvedla bych si je. Pokud školkové dítě nemusí do školky podle zákona, tak bych si ho nechala doma a trochu by vám hrálo do karet, kdyby starší dítě nemuselo do školy např. kvůli nachlazení, ale to těžko přivoláte a v takovém případě je lepší mít něco takového podložené potvrzením od lékaře. A nebo se prostě domluvit s třídní, že třeba 14 dní bude dítě z rodinných důvodů doma. Jí to nějak vysvětlit, vysvětlit, že bude soud a že nechcete, aby dítě ze školy sebral.To vše bych ale řešila až s předběžným opatřením v ruce.Aby bylo jasně dané, že do soudu jsou děti v mé péči.
Jo, asi nejlepší řešení. Taky bych že školky vyzvedla dřív než otec. Akorát - není to jedno dítě celodenně u tchyně nebo kde?
@Tofifea píše:
Jo, asi nejlepší řešení. Taky bych že školky vyzvedla dřív než otec. Akorát - není to jedno dítě celodenně u tchyně nebo kde?
Pochopila jsem to tak, že tam je po vyzvednutí, ale i kdyby bylo u tchyně, tak s papírem v ruce musí tchyně dítě předat tomu, kdo ho má oficiálně v péči a kdyby nechtěla, tak bych zavolala polici s tím, že mám dítě svěřené do péče a tchyně mi ho odmítá předat.
@Hana Pivarciova a proč aspoň syna nevyzvedneš ze školky? Proč na soud nedáš žádost o předběžné opatření (tam by snad měly být nějaké krátké lhůty na vyřízení)? Takže ti nějak nevěřím, že se jen tak rozhodl ti nedat děti ![]()