Otec mi nechce předat děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1950
29.5.22 20:04
@dedrichov píše:
mě to nevychází, píše lichý týden je její a ten teď končí. Tak mě zaráží, že to řeší na konci svého týdne tu.

Ale vždyť píše, že to řešila - podala předběžko na soud, byla na OSPODU…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
29.5.22 20:07
@dedrichov píše:
Zakladatelka píše, že má děti v lichých týdnech, tak ten je zrovna teď. To je úplně ideální, řešit tento stav v neděli, že. Takže příští týden mají být u otce, tak je to ok, ne?? 8o :roll:

Tak lepší to řešit na emimi teď v neděli, než od pondělka, ne? Byla na OSPODU, podala na soud předběžko…lepší než tu celý týden vypisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.5.22 20:02

Me se tu libi ty rychly soudy, jak je matka/nematka, kdyz 3 tydny nevidela deti, nevykopla nekde dvere, nedela sceny na chodniku… kdo nezazil, nepochopi.

Me pri rozvodu udelal exmanzel to same. Soudne jeste nebyly deti vyresene, takze zadny papir v ruce.
Dceru tehdy odcezl ke sve pritelkyni 180 km daleko, adresu jsem si sice zjistila ale bylo mi to k nicemu. Ospod nepomohl, na cizi pozemek jsem vstoupit nemohla a jedine reseni bylo tahat se o dite nekde na ulici… to vazne jako ne, udelat diteti trauma, jeden drzi za ruce, druhej za nohy…
No, cekala jsem mesic nez ji privezl. Ale on me s ni nechal aspon telefonovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.5.22 20:31
@petulka23 píše:
Me se tu libi ty rychly soudy, jak je matka/nematka, kdyz 3 tydny nevidela deti, nevykopla nekde dvere, nedela sceny na chodniku… kdo nezazil, nepochopi.Me pri rozvodu udelal exmanzel to same. Soudne jeste nebyly deti vyresene, takze zadny papir v ruce.
Dceru tehdy odcezl ke sve pritelkyni 180 km daleko, adresu jsem si sice zjistila ale bylo mi to k nicemu. Ospod nepomohl, na cizi pozemek jsem vstoupit nemohla a jedine reseni bylo tahat se o dite nekde na ulici… to vazne jako ne, udelat diteti trauma, jeden drzi za ruce, druhej za nohy…

A proč to udělal? Jak to dopadlo dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.5.22 20:39
@petulka23 píše:No, cekala jsem mesic nez ji privezl. Ale on me s ni nechal aspon telefonovat.

no věru, stávají se se různé hrozné věci, to ano  :think:

u jedněch známých, ona ze msty nedala otci dítě víc jak rok, víc jak rok dítě naprosto neviděl, měnila mu za jeho zády školy / první st./, samozřejmě nedala ho ani k telefonu, žádný kontakt, kontakt čistá nula…i přes rozhodnutí soudu, která ignorovala, naprostý otřes, když mělo dojít na setkání, volala záchranku a nechávala dítě odvézt do nemocnice, regulérně jí hráblo

nakonec to skončilo odebráním dítěte z péče matky a svěření otci, a dokonce zákazem kontaktu s matkou který se mohl dít jednou za měsíc na chvilku pouze za asistence další osoby, no strašný to bylo…hrůza, chudák to dítě, úplná katastrofa…i matka se může bohužel zbláznit a týrat pak dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.5.22 21:23

@Lama Lama
Podle mne urazene ego, nastvani, ze uz mne nemuze ovladat… rozhodne to nebylo, ze bych branila kontaktu, bral si ji jak mel volno v praci a hodilo se mu to. Naopak, v prvni chvili za detmi vubec nechodil a i potom si az do prvniho soudu bral jen dceru, o syna nejevil zajem. Celkove toto obdobi se choval tak, jak jsem nikdy nezazila.
Pak to udelal jeste jednou, ale to uz jsem vedela, ze jednou mu dovolena zkonci a bude ji muset privezt tak jsem vyckavala.
Casem si to sedlo. Sice konflikty sem tam jsou, ale funguje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.5.22 21:27

@Borrealis
Ale toto uz jsou extremy ktere snad ani nejsou mozne, ze nekteri rodice dokazou.
Chapu, ze zprvu nez se usadi emoce rodice vyvadeji ledascos, ale tahat do toho takhle deti, to by melo byt trestne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.5.22 21:29
@petulka23 píše:
@Borrealis
Ale toto uz jsou extremy ktere snad ani nejsou mozne, ze nekteri rodice dokazou.
Chapu, ze zprvu nez se usadi emoce rodice vyvadeji ledascos, ale tahat do toho takhle deti, to by melo byt trestne

Tak ono to teoreticky trestné je. Ale naše justice.. No děti častěji dříve dospějí, než zasáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.5.22 02:28
@petulka23 píše:
Me se tu libi ty rychly soudy, jak je matka/nematka, kdyz 3 tydny nevidela deti, nevykopla nekde dvere, nedela sceny na chodniku… kdo nezazil, nepochopi.Me pri rozvodu udelal exmanzel to same. Soudne jeste nebyly deti vyresene, takze zadny papir v ruce.

Chapu, ze je clovek v haji, kdyz nevi, kde dite je.
Ale kdyz vi, vzdycky je cesta se dostat dovnitr.

Ale chapu tu bezmoc, kdyz clovek nema zadne zastani v organech :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
1.6.22 13:03
@Lama Lama píše:
Tak ono to teoreticky trestné je. Ale naše justice.. No děti častěji dříve dospějí, než zasáhne.

Hlavně ten systém toto týrání dětí přímo podporuje, protože tyto praktiky bránění v péči druhému rodiči nijak nepostihuje a dělá z nich úspěšné agresivní procesní strategie. Přitom se to dá kvalifikovat jako přisvojení pravomoci soudu (pouze soud smí omezit péči rodiče), případně i útisk druhého rodiče, ohrožování výchovy dítěte, někdy až k hranici týrání. Ale hlavně by takové jednání mělo být automaticky považováno za sníženou rodičovskou kompetenci a vést k zajištění práv předběžným opatřením a ve věci samé ke svěření dítěte zásadně do péče toho z rodičů, který péči druhého rodiče nemaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
6.6.22 19:40
@petulka23 píše:
@Lama Lama
Podle mne urazene ego, nastvani, ze uz mne nemuze ovladat… rozhodne to nebylo, ze bych branila kontaktu, bral si ji jak mel volno v praci a hodilo se mu to. Naopak, v prvni chvili za detmi vubec nechodil a i potom si az do prvniho soudu bral jen dceru, o syna nejevil zajem. Celkove toto obdobi se choval tak, jak jsem nikdy nezazila.
Pak to udelal jeste jednou, ale to uz jsem vedela, ze jednou mu dovolena zkonci a bude ji muset privezt tak jsem vyckavala.
Casem si to sedlo. Sice konflikty sem tam jsou, ale funguje to

Stalo se mojí kamarádce…čekali na soud o svěření do péče a do té doby sepsána dohoda na OSPOD, nikdy mu malého neodmítla dát i nad rámec dohody…jednou malého prostě nevrátil…řešila to na OSPOD (tam se i sešli, ale pořád odmítal dítě předat matce), přes policii, přes soud, přes právničku…snažila se to vyřešit v klidu…on nechal malého skypovat, ale za jeho dozoru, jakmile začal malý plakat a prosit, aby si pro něj přijela a proč už ho nechce, tak to vždycky ukončil, než stihla cokoliv říct…malého neviděla tři týdny…ze školy ho odvést nemohla, nahrál mu covid a distanční výuka…nakonec si vzala dovolenou, sledovala ho ve vypůjčeném autě a zjistila, že ráno vozí malého k rodičům…vyklopí ho z auta odjede a nechá ho dojít samotného k domu, kde čekal jeho táta…tak počkala ve křoví před domem, jakmile odjel, tak vyskočila z křoví, chytla malého a utekli dědovi před nosem…než děda stihl magora zavolat zpátky, byli pryč…než stihly úřady konat, vyřešila to takhle…úřední cestou by to trvalo podstatně dýl…hrozný…já si kolikrát říkám, že můj ex je naštěstí ještě docela normální 🙈 🙈 😁…a to se taky dost naškodil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna