Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dcera z dvojčat (4.5 roku), měla týden teploty a bolest hlavy, jely sme k doktorovi a jelikož ve školce měla pořád klíšťata a my se bály aby neměla boreliózu tak ji vzaly krev z té vyšlo že to bude mononukleóza, ještě čekáme na úplné potvrzení. Mám doma celkem 5 děti a z toho tři měsíční miminko tak se dost bojím. Zajímalo by mě vše o mononukleóze kdo prodělal, jak dlouho trvala teplota, jestli ste musely dojíždět jen k doktorovi nebo někam do nemocnice, jestli to doma dostal ještě někdo. A vše o dietě a jak dlouho se musí držet.
Ahoj dcera měla letos. Napiš mi do zprávy. Nechci to tu psát vše veřejně.
@Jana 212 Ahoj já měla mononukleosu v pubertě. Vysoké horečky jsem měla pár dní a byla jsem v nemocnici na infekčním asi týden. Ať je dcera brzy fit ![]()
@Jana 212 píše: Více
Kdysi se to tak řešilo. Teď se do nemocnice nechodí. Na infekčním se leželo. A jiank je to přenosné slinami.
@KKK85 píše: Více
chodí se i ted, neteř byla někdy loni. Měla hodně špatné jaterní testy a krk, antibiotika nezabírala, měla je potom v kapačce. Byla tam nejméně dva týdny.
@Jana 212 Protože je to infekční nemoc, která může napadnou ledviny.
Holky ještě se zeptám, myslíte, že bych mohla jet s dcerou na týden k mým rodičům? Jely bysme až za týden a půl, vždycky tam jezdím s detma na prázdniny. Dcera už je dva dny bez teploty. Byla by tam jako doma, hlidana a v klidu. Včera mi volal doktor, že to ještě není potvrzené, ale že musíme dceru hlídat aby se nebouchla, že nesmí moc řádit atd. Že má určitě zvětšená a jemnější játra, že by se mohly nějak poškodit, tak mě zase vystrasil, protože dcera je hodně akční.