Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, to jsi jako já
. No jo no, už se nezměníme. Ale zjistila jsem, že totéž vadí i jiným lidem, jen to v sobě tutlají a pak vyletí naprosto nepatřičně, protože mají velké sebevědomí. My zase hned se hroutíme. Musíme se zkusit nad to povznést.
Pristup psycholozky je zvlastni, tohle by ti rict nemela. Me taky dostavaji malickosti do kolen a resim fakt kraviny, kdyz je ale velkej pruser, tak jsem naopak racionalni a zvladam to relativne lepe. Zvlastni, ale ja to beru jako zpusob psychicke hygieny, u malych veci proste vyboucnu, upustim paru a jede se dal aby byla pak sila na ty opravdu dulezite.
teda ne vzdy je to takove jasne.
a bachovy esence jsou urcite dobry napad!
Jestli muzu radit, psychologove jsozu vetsinou spis na nezavazny pokec (vystudovali filosofickou fakultu), kdezto psychiatri krome vyslechnuti vetsinou i fundovane pomuzou (vystudovali medicinu). Takze radim dobreho psychiatra - nebat se toho! BTW kazdy nekdy je rozcitlively z drobnosti, ale kdyz citis, ze to prekracuje snesitelnou miru a treba i okoli si toho vsima, tak neni zadna zbabelost se o tom poradit s odbornikem! Drz se! ![]()
Děkuji holky za milé a povzbudivé příspěvky. U psychiatra jsem se léčila opakovaně. Je pravda, že jeho přístup mi pomohl mnohem více než psycholožky. Dík za typ na Bachovy esence, vůbec neznám, tak určitě se budu informovat, vypadá to na nějaký přírodní přípravek, to je fajn.
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji holky za milé a povzbudivé příspěvky. U psychiatra jsem se léčila opakovaně. Je pravda, že jeho přístup mi pomohl mnohem více než psycholožky. Dík za typ na Bachovy esence, vůbec neznám, tak určitě se budu informovat, vypadá to na nějaký přírodní přípravek, to je fajn.![]()
jj, je to přírodní a mě osobně pomohli mnohem víc než antidepresiva a x psychologů a psychiatrů dohromady
@spiky01 píše:
jj, je to přírodní a mě osobně pomohli mnohem víc než antidepresiva a x psychologů a psychiatrů dohromady
Dík, už mám všechno zjištěno i objednanou konzultaci. Zatím jsem nadšená a pevně doufám, že bude líp. ![]()
@Anonymní píše:
Dík, už mám všechno zjištěno i objednanou konzultaci. Zatím jsem nadšená a pevně doufám, že bude líp.
tak držím palce ![]()
Ahojky, pokud ze sebe máš takový pocit, tak tak nejednej.. Prostě když nastane problém, tak si napočítej do deseti.. Jdi si zaběhat.. Umyj nádobí nebo cokoli, kde můžeš trochu vychladnout a pak si to s rozmyslem prober, co dál
Popř. oslov nějakou kamarádku, nech si říct víc názorů a pak se řiď svou intuicí.
Psycholog tě vyslechne, ale rozhodnutí je stejně na tobě.. Nebo je pak možnost se tlumit léky a pak jsou problémy taky jednodušší.. Ale pokud máš brát antidepresiva, tak to musí posoudit lékař.. Pokud i přes ty léky jsi úzkostná, tak neplní moc svou funkci ![]()
@Kamka33 Nebudu tady dlouze popisovat své problémy, ale příčiny toho, proč jsem jaká jsem, znám. A mají dlouhodobý charakter. Nemůžu je změnit ani ovlivnit. Tyto problémy ze mě vysáli postupně všechnu energii a já už nemám sílu čelit běžným nedorozuměním a každodenním problémům a starostem. Takže potřebuji pomoc. Po letech boje sama se sebou vím, že už to sama nezvládnu.
Ahoj holky, děsně mě to štve, že jsem taková cíťa. Vše mě hned dostane do kolen, jsou to kolikrát maličkosti, já všechno hned pitvám, všechno mě rozbrečí. Přitom si uvědomuju, že mi nemůže každý říkat jen hezké věci, ani to nechci, ale nedokážu se k problému postavit čelem. Rokama je to ještě horší. Mnohem. Ve 20 letech mi byla spousta věcí fuk, teď jsem strašně zranitelná. Myslíte, dá se s tím něco dělat, párkrát jsem byla i na antidepresivách, občas si dám panáka, je mi hned líp, ale to není řešení. Chodila jsem k psycholožce, ta mi stejně jen řekla, abych si to tak nebrala, to vim i bez ní, že to přeháním. Nechci zkončit v blázinci, ale pomalu a jistě tam směřuju.