Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hod se do klidu, nic strašného se ve skutečnosti neděje, jen to na tebe dolehlo. Nebo je problém jinde, ale na děti si to nevylivej, je to jen období a netřeba se srovnávat s ostatními. Mě třeba na podzim taky vždycky chytala depka a letos si ho užívám daleko víc než léto, nemůžu se nabažit. Někdy stačí změnit úhel pohledu. Drž se!
Dekuji, slunecnice. Miluju podzim. Mame uz podzimní výzdobu za okny. Byla jsem plná optimismu. Tesila se. Ted nejak ztrácím energii. Furt jen utěšuju. A jsem unavená.
Jo, holka, jestli tohle jsou tvé největší životní problémy, tak jsi šťastný člověk…
Buď v klidu, naše starší si poslední dobou dělá co chce a kouká co mi na to, nebo je nafouklá a uplakaná i když se jí zrovna nic neděje a mladší po včerejšku ve školce, dokonce ze školky stahujeme. Protože každý den je ubrečená, podle učitelek neposlouchá a běhá po jídelně. A brečí protože prostě sedět musí. A včera po cestě domů z holek vypadlo, že ta menší (2.5roku) místo oběda stála na hanbě a dostala na zadek a prý to nebylo poprvé. A to chodila do školky ráda, než se tohle stalo včera a asi i ve čtvrtek (kdy byly holky ve školce minulý týden naposledy)
@Martanka92 Drsny. Nedivim se, že přestane chodit. To si dneska učitelky fakt troufnout, dat na zadek?
Bych se bála o praci.
Prosimtě. můj syn chodil do školky vždy nerad. První rok s brekem až řevem, druhý s pláčem a naštvaně, třetí zpruzele. Zkrátka nějaké „užívání“ rozhodně nehrozilo. A to i když tam byl pak docela rád, měl kamarády, ráno mi to dával sežrat skoro pořád
A že bych se z toho hroutila, to fakt ne, zkrátka z nějakého důvodu do té školky chodit musí, tak co nadělám. Tohle není žádná tragédie, prostě se obrň. Hlavně proti kecům okolí. Hlavu vzhůru a trochu sebevědomí do jednání s kámoškama.
@Anonymní píše:
@Martanka92 Drsny. Nedivim se, že přestane chodit. To si dneska učitelky fakt troufnout, dat na zadek?Bych se bála o praci.
Jako starší říkala, že jí bylo malé strašně líto, že stála na hanbě a plakala a ještě k ní přišla učitelka a dala ji na zadek. A že začala plakat i starší, jak ji bylo ségry líto.
Do toho se nám o víkendu rozbilo auto, které jsme ooravovali v létě a bouchly na to veškeré úspory a teď se to rozbilo znova, takže peníze, co jsme měli na dárky k Vánocům a na uhlí půjdou zase do auta, protože ten mechanikco to dělal minule to opravil na prd.
Tak teď vyřešíme auto, oak kde vemem na uhlí a pak dárky k Vánocům. Do toho takové ty běžné provozní věci, jako jal se z vesnice dostanu bez auta nakoupit, když autobus ti jede 3× za den…
Neboj, nejsi sama komu se nic. Nedaří
Příspěvek upraven 08.10.19 v 09:22
@Martanka92 Šmarja, doufám, že alespoň podáte na školku stížnost, ne-li žalobu. V dnešní době tohle?? Ani se mi nechce věřit. Školku nám asi neprozradíš?
Je to jedna ze spolku Mš a zš bez hranic. Manžel přemýšlí jestli tam poslat kontrolu, protože „drobných“ nedostatků je tam víc. Kdy jsme třeba děti našli samotné ve třídě a menší lezla po dřevěném obchůdků, cca metr nad zemí.
@Martanka92 píše:
Je to jedna ze spolku Mš a zš bez hranic. Manžel přemýšlí jestli tam poslat kontrolu, protože „drobných“ nedostatků je tam víc. Kdy jsme třeba děti našli samotné ve třídě a menší lezla po dřevěném obchůdků, cca metr nad zemí.
No z tohohle bych zrovna aferu nedelala, u nas treba je jen jedna ucitelka vetsinu dne a i ona si musi obcas zajit na WC, nebo utrit zadecek nejakemu diteti.Ale plakani na hanbe a mlaceni mi teda ok neprijde ![]()
@Janee19 píše:
Jo, holka, jestli tohle jsou tvé největší životní problémy, tak jsi šťastný člověk…
Tomu se říká empatie… Jsem si jistá, že zakladatelce je teď určitě líp ![]()
Potřebuješ vypnout. Když tě něco dlouhodobě štve a ještě se přidávají další věci, skoro každému by nervy přetekly. Zkus si najít čas jen pro sebe, pravidelně, a snad se ti trochu uleví
@Anonymní píše:
Dekuji, slunecnice. Miluju podzim. Mame uz podzimní výzdobu za okny. Byla jsem plná optimismu. Tesila se. Ted nejak ztrácím energii. Furt jen utěšuju. A jsem unavená.
Bude to dobrý, taky to na mě občas padne. Mě pomáhá na čas se vykašlat na věci, které nejsou tak důležité (většinou to odskáče úklid
), trochu se nadechnout, zalézt si ke knížce, dát si dobrej čaj. Jak je trochu hezky, tak vypadnout ven - čerstvý vzduch, poslední sluníčko, barevné listí…i pohyb pomáhá - vyplavuje endorfiny ![]()
Další věc je ta, že nikdo, nebo málokdo je tak v pohodě, jak se může třeba i tvářit
Jen si to prostě nepřipouští a nebabrá se v tom. Věř, že i ta švagrová má někdy den blbec a její dítě není tak dokonalé…Jen se s tím buď nechce chlubit, nebo si to nepřipouští - to je ta lepší varianta, nebrat si věci příliš k srdci a každou blbost brát jako tragédii.
Však jste všichni zdraví a máte střechu nad hlavou
Máte víc než má polovina tohohle světa. Člověk to musí brát pozitivně ![]()
Raději anonymně. Chtěla jsem to napsat nějak klasicky, trochu inteligentně, ale „řeknu“ to na plnou hu.bu.
Všechno mě neskutečně štve. Dítě, které mi brečí ve školce a celý den musím poslouchat, že se mu tam nechce! Zatímco švagrová se chlubí, jak její děcko se tam těší a užívá si to. A fakt že užívá. Přitom její bylo vždycky takovej mamánek, co se jí nechtěl pustit a moje bylo v pohodě. Každé je jiné, někomu to trvá dýl, bla bla bla. Ok. To vím. Ale neskutečně mě to štve!!! Závidím, že někde to jde v pohodě a jen my musíme pořád něco řešit - jídlo, školku, prostě furt něco! Už fakt nemůžu. Nečekám radu. Chtěla jsem se jen vypsat. Doteď jsem byla v pohodě a říkala si, že překážky jsou od toho, aby se překonávaly a že tomu musím dát čas, přála ostatním jen dobré. Ale podzim, špatné zprávy a psychický nápor mě dostaly! Je toho teď na mě nějak moc a musím pořád poslouchat mladší, jak se jí nechce do MŠ a starší neposlouchá. Jsem nemožná matka