Všechno okusuje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.2.15 15:56

Všechno okusuje

Pěkný den všem. Řeším problém se synem. Brzy mu bude 3,5 roku. Před 1,5 rokem jsme mu sebrali dudlík a od té doby jsem mu nestříhala nehty. Na začátku si je kousal tak nějak normálně. Postupně jsme dospěli do fáze, že si okusuje nehty až do krve. Zkusili jsme domlouvat - formou pohádek, hořký lak, slibovali odměnu, ukazujeme, že my si nehty stříháme. Je pravda, že jsem si nehty kousala taky, ale přestala jsem s tím, abych nebyla negativní vzor.
I když mi přišlo, že na něj nijak netlačíme, tak on to pravděpodobně vnímal jinak a ohlodal si i nehty na nohou. V poslední fázi si okousal postel. Před rokem dostal novou krásnou postel z masívu dělanou na míru a ta teď vypadá jak po nájezdu naštvaných bobrů. Okousal ji kolem dokola.
Kromě toho okusuje oblečení, hračky, povlečení. Jsou dny, kdy vytahá klidně 2-3 trika, protože si je oslintá pomalu až k pasu. Bundu bych mu taky mohla prát denně, protože jak vylezeme ven, tak si natve do pusy zip a okolí a než se vrátíme, tak je bunda kolem krku mokrá od slin, takže samozřejě smrdí.
Už mi dochází nápady.
Nemáte některá nějaký nápad nebo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
382
18.2.15 16:34

Když s tím náš začal, uspěli jsme pepřem. to přestal rychle.
na tvém místě bych se zašla poradit s nějakým psychodr, protože je to známkou vnitřní úzkosti - neurózy, netrápí ho něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.2.15 17:02

Jako by si psala o mém synovi, také nevím co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.15 17:10

Zakladatelko, asi t moc nepotěší, ale dcera- nyní skoro sedm let, to děla taky odmala. Postel ma okousanou, jako roční ohlodavala postýlku, teď si okousala zabranu na velké posteli. Tužky, pastelky, fixy, klíče, teď zrovna zvyká papír jako žvýkačku. Kdysi jsem tu měla diskuzi, moje dítě všechno strka do pusy a sní. Psychicky nevyrovnana není, řekla bych, ze je šťastné dítě, ale od narozeni všechno zere :) nehty na nohou taktéž, na rukách jsem nestrihala několik let. Jinak je moc sikovna, skvělá, ale toto ma proste od mimina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.15 21:28

@Andenne kdyby to začal dělat až po narození sourozence, tak bych to přičítala tomu, ale dělal to už dřív. Projevuje se jako veselé a sebevědomé dítě. Celkově je hodně usměvavý a pohodový. Přijde mi, že to dělá, když se nudí. Když se dívá na pohádku, když má jít spát, když jdeme do města…
Zkoučeli jsme ten hořký lak, tak si okousal nohy.
ANONYMNÍ on začal zábranou a pak okousal i další části postele :roll: Nemá ji ani celý rok a už vypadá hnusně a to nebyla zrovna levná. Kdybych věděla, že si z ní udělá zákusek před spaním, koupila bych Ikeu… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.18 21:02

Tak jsem zpět po skoro 4 letech a problémy trvají. Chvíli jsem měla pocit, že to je lepší, ale s nástupem do školy se to zhoršilo. Do toho je hrozně nepozorný a myšlenkama stále někde jinde.
Nehty si tedy už skoro nekouše, ale ostatní má pořád v puse. Tužky a pastelky má okousané hodně. Upozorňovala mě i učitelka a vychovatelka ze družiny. Mám ho za to plácat, což je blbost. Takže, kdo jste měl doma taky takové dítě, co pomohlo? Řešili jste to nějak víc?

• Citovat
  • Upravit
1957
28.11.18 21:19

Ja bych mu po 4 letech doumlouvani zkusila dat na prdel, ale to jsi asi slyšet nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
28.11.18 21:19

Třeba z něj vyroste bobr :lol: Né, hele já jako malá taky ohryzávala tužky, pastelky, nehty, … myšlenkama mimo jsem byla taky pořád, vždycky jsem ve třídě koukala z okna, zasnila jsem se … no učitelky neměly radost :D To snění mě nepřešlo ani v prváku na střední, ale na konci střední už jsem takhle myšlenkama neodplouvala, přešlo to samo. Tužky jsem přestala hryzat asi až v deseti letech a nehty až ve čtrnácti, když se mi začali líbit kluci ;) On z toho vyroste. Jo a známky jsem měla dobré i přes nepozornost, končila jsem devítku se třema dvojkama na vysvědčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.18 21:27
@Maui52 píše:
Ja bych mu po 4 letech doumlouvani zkusila dat na prdel, ale to jsi asi slyšet nechtěla.

Dostal na zadek i přes ruku nesčetněkrát. Musel přepírat ožužlané triko v ruce, měl zákaz pohádek, sladkostí. Vybrakovala jsem mu kasičku a musel si koupit za své peníze snědenou tužku. Naposledy jsem ho nevzala na kroužek, protože si oslintal triko tak, že by nastydl. Brečel asi hodinu. Dneska opět oslitané tričko a ohlodaná nová tužka.
Pouštěla jsem mu videa o bakteriích.
@Serpentini sežral si triko a pořád má kolem krku oslintáno.

• Citovat
  • Upravit
1957
28.11.18 21:32
@Anonymní píše:
Dostal na zadek i přes ruku nesčetněkrát. Musel přepírat ožužlané triko v ruce, měl zákaz pohádek, sladkostí. Vybrakovala jsem mu kasičku a musel si koupit za své peníze snědenou tužku. Naposledy jsem ho nevzala na kroužek, protože si oslintal triko tak, že by nastydl. Brečel asi hodinu. Dneska opět oslitané tričko a ohlodaná nová tužka.
Pouštěla jsem mu videa o bakteriích.
@Serpentini sežral si triko a pořád má kolem krku oslintáno.

Aha :( a nejakeho toho psychologa jste zkoušeli? To te lituji, musí to byt na hlavu furt tohle řešit, když si dítě nenechá říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
28.11.18 21:38

Tak až takhle teda ne, já ani nic nesnědla, jen jsem ohryzávala. Tak to je mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.18 21:42

@Serpentini on si jen vykousal do lemu díru. Tužku doslova přehlodal. Je to na budku.
Nejhorší je, že to mám krát dvě. Mladší si jen kouše nehty a přiznávám, že i uvažuju, co jsem udělala špatně.

• Citovat
  • Upravit
1957
28.11.18 21:46
@Anonymní píše:
@Serpentini on si jen vykousal do lemu díru. Tužku doslova přehlodal. Je to na budku.
Nejhorší je, že to mám krát dvě. Mladší si jen kouše nehty a přiznávám, že i uvažuju, co jsem udělala špatně.

Tak aspoň pro odlehčení od tveho trápení: hele a davas jim najíst? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
28.11.18 21:49

Jeste me napadlo… asi to nebude nic zdravého, ale kdybys tomu staršímu dala občas žvýkačku, tak myslíš, ze by okusoval dal? Mohlo by mu to narušit tu chuť zvykacky a aspoň na chvíli by s tím mohl přestat. Ale žvýkačky asi na vývoj zubu nebudou nejlepší, ale to tužky taky ne, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.11.18 21:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat