Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte zkušenosti s “dětskými” tablety, jako Sencor Element nebo Gogen Maxipes Fík? Nebo raději dospělácký model?
Tablet potřebuji skutečně jen pro dítě, nikoli jako hračku pro sebe (mám vlastní pracovní).
P. S. Pokud máte potřebu mě přesvědčovat, že 4leté dítě by vůbec nemělo tablet používat, ušetřete si práci. Dítě má dostatek pohybu, sociální interakce i času s klasickými knížkami, ale i tak se (kontrolovaná a časově omezená) hra s tabletem ještě vejde. Díky.
Ahoj, mame pro deti tyto http://tablety.heureka.cz/…tl-7-dc-2_1/, kupovane vzdy v akci za 1tis. a spokojenost
Jeden uz mame pres dva roky a porad slape…
Náš mladý má Sencor element 7 4kids a myslím, že stačí… Ono dle mě záleží spíš na aplikacích, co mu stáhneš. JInak bych volila dětský, protože má rodičovskou kontrolu - tzn. nastavím mu že se může hrát např. hodinu. Taky se tam můžeš dívat, co na tabletu dělal a jak dlouho. Do rodičovského nastavení se on nedostane, je zaheslované. Jo, a prcek má necelé 3 roky a valí s tím fakt dobře, umí na něm všechno
Navíc se tam naučil barvy, počítat do 13, má tam angličtinu…
Nase dcera pouziva myho manzela, vlastne uz je skoro jeji
ma tam hry a na youtubu kouka na svoje pohadky. Nezabranim ji v tom, ja jsem taky zavisla na telefonu.
Syn má obyčejný tablet(né ten dětský)a je to zlo. nikdy bych už tak malému dítěti tablet nekoupila ![]()
@AV píše:
Naše dcera má normální od dvou let:-), takže za mě normální
Jo a je pogumovaný, takže i když už mu párkrát nechtěně spadl, nic se mu nestalo… Dobře se mu taky drží… Dospělácký bych asi volila až 6 let a výš…přece jen i ve 4 letech mu může občas spadnout…
Dcera má dospělácký snad od roka a půl. Holt dítě ajťáka. Neomezovali jsme jí v užívání. Když chtěla 3 hodiny, tak ho měla 3 hodiny. Pak se toho nabažila jako jakékoliv jiné hračky a teď se tady válí a hraje si s ním jen občas. Od 2 let si pustí sama Youtube, najde si pohádky a písničky, které jí zajímají a pustí si je.
@BlueFairy .. no co? hraček má asi miliardu, má staršího bráchu, který má svůj a pořád mu ho brala a má tam aplikace jako vybarvování, poznávání tvarů, barev, svoje oblíbené pohádky česky a anglicky, tanečky… já na tom nevidím nic špatného, sama od sebe si ho vezme tak max třikrát do týdne a nebo když náhodou vidí bráchu, takže závislák na něm není ![]()
Me zas u dospeleho prijde ze to dite vi, ze to neni hracka a ma s nim zachazet jemne. Nasemu jsou teprve necele dva tak neposoudim jak za dva roky ale ted se svymi hrackami hazi a boucha ale s telefony zachazi jemne a kdyz na tom kouka na pohadku tak poklada opatrne..
@BlueFairy píše:
nas maly taky pouziva tablet (2,5) a zacal driv nez ve 2 letech. ma svych par aplikaci, skada si tam detske puzzle, prirazuje zviratka podle zvuku, stejne tvary, barvy atd. tablet prideluju a odebiram ja a nikdy ani nejsou sceny. za me, radeji at si aktivne hraje pulhodinu na tabletu nez aby cucel tupe na televizi ![]()
@AV píše:
@BlueFairy .. no co? hraček má asi miliardu, má staršího bráchu, který má svůj a pořád mu ho brala a má tam aplikace jako vybarvování, poznávání tvarů, barev, svoje oblíbené pohádky česky a anglicky, tanečky… já na tom nevidím nic špatného, sama od sebe si ho vezme tak max třikrát do týdne a nebo když náhodou vidí bráchu, takže závislák na něm není
No mně se nezpovídej, je té neodsuzuju ![]()
Jen je mi občas líto, že ty děti nezažijí dětství jako jsme měli my… ![]()