Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BlueFairy píše:
No mně se nezpovídej, je té neodsuzuju
Jen je mi občas líto, že ty děti nezažijí dětství jako jsme měli my…
Ale zazivaji. pokud jim rodice zaridi meze. Pokud ne, tak je mi jich taky lito ![]()
@Ondrášovka.N píše:
Urcite normalni a urcite ne znacku Sencor
souhlasím, určitě koupit raději něco kvalitního, co se neseká a nekazí se, a hlavně má normální nabíjení přes mini USB ne jack, to se hned zkazí. My máme Samsung Galaxy TAb 3 a jsem naprosto spokojená, stál kolem 3tis, takže taky žádná velká investice (přece jen má dcera dnes už 3roky, ale dostala ho na 2 ![]()
@AV píše:
souhlasím, určitě koupit raději něco kvalitního, co se neseká a nekazí se, a hlavně má normální nabíjení přes mini USB ne jack, to se hned zkazí. My máme Samsung Galaxy TAb 3 a jsem naprosto spokojená, stál kolem 3tis, takže taky žádná velká investice (přece jen má dcera dnes už 3roky, ale dostala ho na 2
Presne. My mame Aligator a to je des
lezi na polici a nikdo to nechce. Baterka nevydrzi a dotyk blbne
nikomu se s tim nechce ani na opravu. Lepsi bude novy a tendle vyhodit z okna ![]()
@Ondrášovka.N
tak to u nás dopadlo s Point of view (nebo tak nějak se ten šmejd jmenoval)
My máme nějaký dětský a děs a hrůza. Už jsme ho 2× reklamovali, prostě z ničeho nic se sám vypnul a už nespustil. Teď asi půl roku funguje, ale je to pomalý šmejd. Takže radši levnější, ale dospělácký.
Jinak k tomu, jestli dávat nebo nedávat. My jsme tablet pořídili, když jsme několikrát do měsíce jezdili trasy 6 hodin autem. Jinak se to nedalo. Teď tam má pohádky, pexeso, puzzle. Na tabletu ho to baví víc než normálně. Uznávám, že argument pexeso si může zahrát s mámou je validní, ale občas taky máma potřebuje uklidit a uvařit. Moje dítě se mnou luxuje, vytírá a myje nádobí (teda cachtá se ve vodě), ale občas taky chci na vaření klid a on se ještě před půl rokem holt nezabavil sám.
Milovala jsem, když mi jedna matka od vedle říkala, že tablet by dítěti nikdy nekoupila, že je to mor. A pak od nich od 6 hodin od rána až do večera šla televize a přiblblotiny typu: teletubies… Holčičku domu z venku po pár minutách lákali: pojď, pustíme rychlou rotu na televizi… ![]()
@Janina81 píše:
My máme nějaký dětský a děs a hrůza. Už jsme ho 2× reklamovali, prostě z ničeho nic se sám vypnul a už nespustil. Teď asi půl roku funguje, ale je to pomalý šmejd. Takže radši levnější, ale dospělácký.Jinak k tomu, jestli dávat nebo nedávat. My jsme tablet pořídili, když jsme několikrát do měsíce jezdili trasy 6 hodin autem. Jinak se to nedalo. Teď tam má pohádky, pexeso, puzzle. Na tabletu ho to baví víc než normálně. Uznávám, že argument pexeso si může zahrát s mámou je validní, ale občas taky máma potřebuje uklidit a uvařit. Moje dítě se mnou luxuje, vytírá a myje nádobí (teda cachtá se ve vodě), ale občas taky chci na vaření klid a on se ještě před půl rokem holt nezabavil sám.
Teda já ti nevím, ale my taky často jezdíme za mojí rodinou na Slovensko autem, což je taky těch 6 hodin. Dceři bude 5 let, ale do dneška jsme jí tablet nepořídili a ono to překvapivě jde i tak. Je tak zvyklá od malinka, dlouhé trasy a bez mobilu nebo tabletu. A to v autě už skoro nespí. My si v tom autě totiž HODNĚ povídáme.
Tím ale nechci shazovat vaší výchovu, já jenom, že i dlouhé trasy jde strávit bez tabletu ![]()
Ja sla rovnez rovnou do dospelackeho, syn od 4 let, dcerka od 2,5 let. maji oba stejny, aby se nehadaly
poridila jsem jim lenovo, tusim 1000. sami si stahnou hry, pusti youtube, vic zatim nepotrebuji ![]()
@AV ma rec
nepamatuji si, ze by nasi s nama absolvovali plavani ci jine krouzky, co si vybavuji, mamka varila, uklizela a my si hraly sami v pokoji. to ze me dite od 2 let umi pocitat, zna pismenka (ted v 5ti pocita do 100 i v anglictine - naucili jsme se to spolu pri nacitani her do tabletu
, to za nas ani omylem
, proste pokrok clovek nezastavi v jakekoliv sfere ![]()
@silvik.sk
My si taky povídáme, ale co jsem měla povídat 2 letému dítěti, které skoro nemluvilo po cestě na D1 a poté přes Maďarsko??? Teď jedeme, pouštíme Pat a Mat nebo Pejska rexíka, povídáme si u toho, co kdo dělá, proč by tohle dělat neměl… atd. Ono je to taky o tom, JAKÝ máš dítě. Moje kamarádka má pecku, sedne do auta a nechá se 3 hodiny vozit. Jen kouká. Já mám dítě, který od rána do večera někde lítá, něco kutí, tak ho prostě těch 6 hodin v autě potřebuju nějak zabavit. Když nemůže běhat, tak aspoň mydlí nohama.
@Janina81 píše:
@silvik.sk
My si taky povídáme, ale co jsem měla povídat 2 letému dítěti, které skoro nemluvilo po cestě na D1 a poté přes Maďarsko??? Teď jedeme, pouštíme Pat a Mat nebo Pejska rexíka, povídáme si u toho, co kdo dělá, proč by tohle dělat neměl… atd. Ono je to taky o tom, JAKÝ máš dítě. Moje kamarádka má pecku, sedne do auta a nechá se 3 hodiny vozit. Jen kouká. Já mám dítě, který od rána do večera někde lítá, něco kutí, tak ho prostě těch 6 hodin v autě potřebuju nějak zabavit. Když nemůže běhat, tak aspoň mydlí nohama.
zapoměla jsem dodat, že moje dcera rozhodně není žádná pecka. Od narození je hodně temperamentní a energická, má slovenské kořeny ![]()
@silvik.sk píše:
Teda já ti nevím, ale my taky často jezdíme za mojí rodinou na Slovensko autem, což je taky těch 6 hodin. Dceři bude 5 let, ale do dneška jsme jí tablet nepořídili a ono to překvapivě jde i tak. Je tak zvyklá od malinka, dlouhé trasy a bez mobilu nebo tabletu. A to v autě už skoro nespí. My si v tom autě totiž HODNĚ povídáme.
Tím ale nechci shazovat vaší výchovu, já jenom, že i dlouhé trasy jde strávit bez tabletu
Tento závěr jsi vyvodila z toho, že to zvládá Tvoje dítě? To gratuluju. Ale jsou děcka, co se v autě nudí, povídání s matkou je baví max hodinu, pak se vzteknou, poblijí, přidusí zvratkama, matka musí pološílená zastavit na místě, kde jde o život a snaží se prosoukat mezi předními sedadly k modrajícímu dítěti, protože nemůže ani otevřít dveře.. a takových situací se svým vzteklounem jsem zažila několik. Co máme tablet je svatej klid.
Abych odpověděla zakladatelce - koupila bych normální, máme nějaký Asus a dobrý.
@pan Kubista tak určitě bych koupila kvalitnější a normální, žádný extra pro děti…jinak já mám lenovo, kterej mi můj skoro čtyřletej neustále krade ![]()
starší kluk měl prestigio a ve výsledku po tom, co ho v záruce třikrát opravili sme si nechali vrátit peníze a mladýmu koupili k vánocům not´as…
Příspěvek upraven 17.02.15 v 14:14
@Janina81 píše:
@silvik.sk
Musím souhlasit, matky co mají klidné děti, tohle fakt nepochopí, ještě mají snad pocit že je to o výchově. A to nemyslím nijak zle, prostě tím myslím děti, které kydnete do kočáru a ony tam sedí a koukají, nebo do autosedačky apod. Mám tříletého a nikdy jsem nezažila že by si sednul a seděl ![]()
@marmelada78 souhlasím, co to je sedící dítě tam kde ho nechám
- takový neznám, já mám dva čertíky a sem za to ráda ![]()