Tablet pro 4leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22001
17.2.15 12:38
@Kocůrková píše:
@BlueFairy Bohužel doba je jiná. My taky nezažili dětství, jako naši rodiče…A myslím, že se jim tato „zručnost“ moderní techniky v budoucnu bude hodit, taže proč tomu bránit, pokud je to s rozumem a né několik hodin vkuse…

I podprůměrně inteligentní dítě se naučí ovládat tablet a PC za pár hodin. Zapnout, vypnout, mačkat tlačítka, surfovat na internetu, hrát hry, jezdit myší, používat touchpad, pouštět si youtube, stahovat aplikace.

Každý ať si pořizuje dětem, co uzná za vhodné… ale na tuhle „zručnost-v-ovládání-moderní-techniky-argumentaci“, omlouvání a vymlouvání jsem úplně alergická.

@pan Kubista, když už jej musí mít, tak za mne normální (tj. pro dospělé) s vhodným obalem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
17.2.15 12:39

@spiky01 tak to sem nevedela, ze se daji stahnout :) a normalne v aplikacich nebo nekde specialne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
17.2.15 12:42

Já netvrdím, že bez tabletu to bude jako „za mlada“. Jen jsem si posteskla tak jdeme dál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
17.2.15 12:42

Samozřejmě, že rovnou normální pro dospělé, k tomu i vlastní notebook a telefon. Na co dětský tablet, to je pro mrňata :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.2.15 12:43
@BohunkaP píše:
I podprůměrně inteligentní dítě se naučí ovládat tablet a PC za pár hodin. Zapnout, vypnout, mačkat tlačítka, surfovat na internetu, hrát hry, jezdit myší, používat touchpad, pouštět si youtube, stahovat aplikace.Každý ať si pořizuje dětem, co uzná za vhodné… ale na tuhle „zručnost-v-ovládání-moderní-techniky-argumentaci“, omlouvání a vymlouvání jsem úplně alergická.

s timto kazdopadne souhlasim. po strance „ajtacke“ to detem vubec nic neda. je to proste interaktivni hracka a lze to vyuzit inteligentne, pokud rodice stahnout dobre aplikace. ale zadny zaklad k technice jim to neda. tak jak pises, ovladat tablet se nauci i opice a vetsina deti kolem 15 let dneska sice umi brilantne s facebookem a vsichni visi na svych chytrych telefonech, ale jinak na pocitaci neumi nic a nerozumi ani principu operacniho systemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
17.2.15 12:47

@Ali-Ali, přesně tak.

Já osobně jsem velkým odpůrcem tabletu pro taková mrňata, ale to je každého věc. Co mě ale nejvíc dostává do vrtule, jsou bláboly některých maminek o tom, jak šikovné a inteligentní je jejich dítko… „už od půldruhého roku si umělo prohlížet v telefonu fotky, pustí si youtube a najde pohádku“… „to bude mít do budoucna dobrý základ, asi z něj bude ajťák, v dnešní technické době se mu to bude hodit“… přesně jak píšeš, i cvičená opice se toto naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
17.2.15 12:47

Je to jako se vším, všeho s mírou. Malá (4r) na tom hraje třeba hodinu a pak si na něj měsíc nevzpomene, jidny třeba 15 minut několik dní po sobě… Má tam hlavně vzdělávací hry, počítání, písmenka, pexeso, logické hádanky.. a opravdu „tahání prstem“ nic nepřináší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
17.2.15 12:50
@Kaac píše:
Je to jako se vším, všeho s mírou. Malá (4r) na tom hraje třeba hodinu a pak si na něj měsíc nevzpomene, jidny třeba 15 minut několik dní po sobě… Má tam hlavně vzdělávací hry, počítání, písmenka, pexeso, logické hádanky.. a opravdu „tahání prstem“ nic nepřináší.

A to je o tom - pexeso si může dítě zahrát s mámou…ale ta si radši zapne FB a je ráda, že má od dítěte pokoj. Můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
17.2.15 12:58

Jasně, pexeso si může zahrát s mámou, ale máma občas musí třeba uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
17.2.15 13:04

@Kaac
Těmto argumentům promiň, nevěřím :nevim:. Když vařím, tak si moje děti hrají třeba s kostkama, nebo prohlíží knížky, nebo jezdí s vláčkama, nebo cokoliv… :nevim: Ale to je už OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
17.2.15 13:05

Jaký tablet? Žádný - to je věc, která neuteče a času je na ni vždy dost. Jako 2,5 letý dítě si samo o tablet neřekne a podsouvat mu tuto věc opravdu nehodlám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.2.15 13:07

Proc jen se to tady vzdycky zvrtne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
17.2.15 13:08
@Kaac píše:
Jasně, pexeso si může zahrát s mámou, ale máma občas musí třeba uvařit.
:potlesk: já mám pocit, že my jako rodiče se svým dětem věnujeme i při dnešních technologiích více než nám kdysi naši rodiče ( a to si nestěžuju), ale třeba se mýlím a každý to má jinak :dance:

Příspěvek upraven 17.02.15 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
17.2.15 13:08

Když máž dítě, co se zabaví samo, tak to máš super. Moje je přilepený na mě a opravdu nepotřebuju, aby mi asistovala při řezání masa nebo u plotny. Ale zakladatelka se na názor na hraní her na tabletu neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
17.2.15 13:09

@Almira-Alm
Už mizím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...