Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kocůrková píše:
@BlueFairy Bohužel doba je jiná. My taky nezažili dětství, jako naši rodiče…A myslím, že se jim tato „zručnost“ moderní techniky v budoucnu bude hodit, taže proč tomu bránit, pokud je to s rozumem a né několik hodin vkuse…
I podprůměrně inteligentní dítě se naučí ovládat tablet a PC za pár hodin. Zapnout, vypnout, mačkat tlačítka, surfovat na internetu, hrát hry, jezdit myší, používat touchpad, pouštět si youtube, stahovat aplikace.
Každý ať si pořizuje dětem, co uzná za vhodné… ale na tuhle „zručnost-v-ovládání-moderní-techniky-argumentaci“, omlouvání a vymlouvání jsem úplně alergická.
@pan Kubista, když už jej musí mít, tak za mne normální (tj. pro dospělé) s vhodným obalem.
@spiky01 tak to sem nevedela, ze se daji stahnout
a normalne v aplikacich nebo nekde specialne?
Já netvrdím, že bez tabletu to bude jako „za mlada“. Jen jsem si posteskla tak jdeme dál ![]()
Samozřejmě, že rovnou normální pro dospělé, k tomu i vlastní notebook a telefon. Na co dětský tablet, to je pro mrňata
.
@BohunkaP píše:
I podprůměrně inteligentní dítě se naučí ovládat tablet a PC za pár hodin. Zapnout, vypnout, mačkat tlačítka, surfovat na internetu, hrát hry, jezdit myší, používat touchpad, pouštět si youtube, stahovat aplikace.Každý ať si pořizuje dětem, co uzná za vhodné… ale na tuhle „zručnost-v-ovládání-moderní-techniky-argumentaci“, omlouvání a vymlouvání jsem úplně alergická.
s timto kazdopadne souhlasim. po strance „ajtacke“ to detem vubec nic neda. je to proste interaktivni hracka a lze to vyuzit inteligentne, pokud rodice stahnout dobre aplikace. ale zadny zaklad k technice jim to neda. tak jak pises, ovladat tablet se nauci i opice a vetsina deti kolem 15 let dneska sice umi brilantne s facebookem a vsichni visi na svych chytrych telefonech, ale jinak na pocitaci neumi nic a nerozumi ani principu operacniho systemu.
@Ali-Ali, přesně tak.
Já osobně jsem velkým odpůrcem tabletu pro taková mrňata, ale to je každého věc. Co mě ale nejvíc dostává do vrtule, jsou bláboly některých maminek o tom, jak šikovné a inteligentní je jejich dítko… „už od půldruhého roku si umělo prohlížet v telefonu fotky, pustí si youtube a najde pohádku“… „to bude mít do budoucna dobrý základ, asi z něj bude ajťák, v dnešní technické době se mu to bude hodit“… přesně jak píšeš, i cvičená opice se toto naučí.
Je to jako se vším, všeho s mírou. Malá (4r) na tom hraje třeba hodinu a pak si na něj měsíc nevzpomene, jidny třeba 15 minut několik dní po sobě… Má tam hlavně vzdělávací hry, počítání, písmenka, pexeso, logické hádanky.. a opravdu „tahání prstem“ nic nepřináší.
@Kaac píše:
Je to jako se vším, všeho s mírou. Malá (4r) na tom hraje třeba hodinu a pak si na něj měsíc nevzpomene, jidny třeba 15 minut několik dní po sobě… Má tam hlavně vzdělávací hry, počítání, písmenka, pexeso, logické hádanky.. a opravdu „tahání prstem“ nic nepřináší.
A to je o tom - pexeso si může dítě zahrát s mámou…ale ta si radši zapne FB a je ráda, že má od dítěte pokoj. Můj názor.
Jasně, pexeso si může zahrát s mámou, ale máma občas musí třeba uvařit.
@Kaac
Těmto argumentům promiň, nevěřím
. Když vařím, tak si moje děti hrají třeba s kostkama, nebo prohlíží knížky, nebo jezdí s vláčkama, nebo cokoliv…
Ale to je už OT.
Jaký tablet? Žádný - to je věc, která neuteče a času je na ni vždy dost. Jako 2,5 letý dítě si samo o tablet neřekne a podsouvat mu tuto věc opravdu nehodlám ![]()
@Kaac píše:
Jasně, pexeso si může zahrát s mámou, ale máma občas musí třeba uvařit.
Příspěvek upraven 17.02.15 v 13:09
Když máž dítě, co se zabaví samo, tak to máš super. Moje je přilepený na mě a opravdu nepotřebuju, aby mi asistovala při řezání masa nebo u plotny. Ale zakladatelka se na názor na hraní her na tabletu neptala.