Všechny hračky volně?

12681
28.9.12 12:18

všechny hračky volně?

Máte je všechny volně po bytě, k dispozici pro dítě? Máme 15 měsíční dítko a milion hraček. Poslední dobou už dostává i hračky, který jsou drobnější-dřevěný puzzle, vkládací kostky… Dneska toho zase spoustu dostal po bratránkovi a první co, tak vše rozsypal a rozfofřil po celým bytě. Tak nevím, jestli takový hračky nedát někam, kde si je sám nevezme a dávat mu je pouze ve chvíli kdy si s ním půjdu hrát. Sám si s nima ještě hrát neumí, potřebuje aby mu někdo radil a ukazoval co má udělat. Nechci být krkavčí matka, co mu schovává jeho hračky, jen aby je nerozházel po bytě, ale spíš mě jde o to, že toho už hodně poztrácel a nenašli jsme to(což zrovna u puzzlíků není ideální) :think: Jak to doma řešíte? Kdyby byl starší, tak je to asi jiný, ale jak říkám, sám je jen rozháže a hrát si s nima neumí, musí být s někým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
28.9.12 12:23

Ahoj, hračky typu stavebnice, vláčky, puzzle, vkládačky, lego apod. mají své místo, kde si je malá nemůže sama vzít a dostává je jen, když si s nimi opravdu hraje, pak se zase uloží… To bychom z nich brzo nic neměli :lol: Ostatní hračky jsou víceméně po celém bytě, má je volně k dispozici, ale když se jde třeba luxovat, tak si je musí sama uklidit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.9.12 12:23

Tak já kupuji klukovi hračky přiměřeně k věku, žádné puzle by mě mu nenapadlo dávat… To až tak od 3 let. protože má všechny hračky ke svému věku, tudíž nehrozí že se udusí malým dílkem, nechávám mu všechny volně v krabicích a o si kramaří jak je mu libo :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
28.9.12 12:25

My máme malý být, takže nad hračkama hodně bdím a pořizuju jen takové, se kterýma vím, že si bude hrát. Tuny plastových kravin a malých kostiček vyhazuju nebo dávám pryč. Hraček má celkem málo a jsou v košíkách v obýváku, takže si je může sám vzít. Donedávna jsem úplně schovávala kostky Dupla, protože si s nima nehrál a akorát je rozsypal, ale už jsem je vyndala a holt je každý den uklízím.

Když byl ještě menší a každý den vysypal košík s hračkama, kde bylo spoustu drobných věcí, tak jsem ho probrala a nechala tam jen věci oblíbené, aby toho nebylo tolik na uklízení. Takže hračky většinou rozházené nenechávám, ale jak kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
28.9.12 12:27

Máme tříšuplíčkovou komodu a několik boxů na hračky, kam dávám tyhle drobotiny. Malá je na ně strašně vysazená, takže po těhle úložných prostorech má nastřádáno tak asi 2,5 tuny kartiček, skládaček, puzzlí, stavebnic, figurek všech možných zvířat, lepítek, magnetů… Když byla menší, sama si třeba ten šuplík neotevřela, takže jsem to měla pod kontrolou. A taky bývala doba, kdy jsem hleděla na to, aby bylo všechno pěkně roztříděné, ale teď už bysme s malou celý den nedělaly nic jiného - že to všechno vysype z těch krabic a šuplíků na jednu hromadu a pak se v tom slastně rochní, to je v podstatě to první, co ráno udělá. :roll: :mrgreen: Díky bohu za školku - teď už je aspoň občas možný projít bytem, aniž by si člověk nenalepil šestnáct lepítek na fusekle a do paty nezabodl třeba prase.

Příspěvek upraven 28.09.12 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.9.12 12:27

Mám pětiletého syna a ani v jeho věku mu nenechám například Lego volně dostupné. Jednak by zakrámoval mnoho kostiček a jednak z ochrany vlastního zdraví - není nic horšího než nášlapnout bosou nohou třeba stříšku. U puzzle to máme stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
28.9.12 12:34

Taky máme některé hračky schované :nevim: a když dostane třeba něco s čím si ještě neumí hrát tak to prostě taky někam zastrčím a vytáhnu až doroste aspoň má pak ňákou „novinku“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
28.9.12 12:37

My máme hračky v ohrádce, malá si všímá jen pár „oblíbenců“ ovšem někdy je z ohrady roztahá všude, večer tam vše uklidím a na novo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.9.12 12:45

Ahoj,
v tomhle věku byla jejich nejoblíbenější hra s hračkama úplně stejná, všechno vysypat a odejít. Takže u nás kolikrát ani nebyl vidět koberec pod vrstvou hraček. Je pravda, že takové hračky typu puzzle, vkládačky apod. jsem jednu dobu měla na polici kam sami nedosáhnou a podávala jsem na vyžádání a hráli jsme si spolu. Teď už je mají volně k dispozici. Máme z ikei takový ten jejich systém na hračky a oni si sami ty boxy vytáhnou a hrají si. A ještě máme vysokou polici, nahoru dávám to, co nechci aby si sami brali (knížky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
28.9.12 12:45

@monika32
Jen pro info: puzzle se dělají i dřevěné pro malé prcky - dřevěný dílek rozměru 3×5 cm těžko dítě spolkne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
28.9.12 12:47

@kokomo jo přesně to jsme dostali-defakto ty puzzle se skládají ze 2-3 dílků, není to klasická tisícovka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.9.12 12:49
@kokomo píše:
@monika32
Jen pro info: puzzle se dělají i dřevěné pro malé prcky - dřevěný dílek rozměru 3×5 cm těžko dítě spolkne :lol:

Ale takhle velkej dílek se přeci ani neztratí :nevim: Nějak nevím kam by se takovejhle kus ztratil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
28.9.12 12:50

@monika32 to taky nevím, ale ztrácí se běžně. Spíš je postupně naháže do koše a ikdyž pořád koš kontroluji tak občas něco skončí v popelnici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
28.9.12 12:50
@goldenka píše:
@kokomo jo přesně to jsme dostali-defakto ty puzzle se skládají ze 2-3 dílků, není to klasická tisícovka :mrgreen:

Malá má 20měs. a už složí sama obrázek, který je z 9 kousků :pankac: Momentálně jsou puzzle naše nejoblíbenější hračka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.9.12 12:51
@monika32 píše:
Ale takhle velkej dílek se přeci ani neztratí :nevim: Nějak nevím kam by se takovejhle kus ztratil :lol:

Tak tohle mne fakt pobavilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815