Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
přes noc nemusí dítko pít aby vše pročůralo. Spíš by to chtělo večer omezit pití, dávat asi víc pít ráno a odpoledne např do 5 hodin. Druhou možností jsou větší plenky- víc absorbují, třetí je pak v noci vstát a přebalit.
A nepije víc než si jde lehnout?Zkusila bych zvážit suchou plenu a ráno mokrou-pro představu,kolik moči se za noc vytvoří.
nepije moc na noc? případně během noci jednou přebalit.
taky jde o velikost jestli máte správnou, jsou fakt nacucaný nebo to někudy protéká?
Já kupovala nakonec obyčejný nějaký „baby …“ něco v kauflandu a ty snesli nejvíc.
Dlouho jsme pouzivali Babylove plenky, jsou supr, ale pak uz taky zacaly protejkat - vzdycky ale nekde ze strany, nebo vrchem, asi uz prckovi nesedla ta velikost, ale vetsi cislo bylo zase moc velky. Presli jsme na Pampers premium care a zadna nehoda. ![]()
Ahojky, doporučuju plenky Bella Happy z Alberta, ty opravdu vydrží moooc.
A máte správnou velikost?? Nám stačilo mit trochu menší nebo naopak volnější a nehoda byla na světě. Jinak vyhovovalo z lidlu (ale asi už dělají trochu jiné, nepoužívám je nějaké 2 roky), nedávat na noc moc pít a kdyztak teda jednou v noci vstát a dítko prebalit.
Používám Lupilu z Lidlu a nehoda se teda nestala ani jednou a to malý před spaním pije fakt hodně. Ráno je teda naducana, ale nikdy neprotekl. Naopak Pampers premium care nevyhovují, protože měl ráno všude zmolky, na koulickach, všude, děs. Ale to je o tom to vyzkoušet. Já už u 1 objevila Lidl plenky a jsem naprosto spokojena ![]()
@Kokoska17 mám tedy postižené dítě takže už větší,ale díky tomu už čůrá naraz hodně a i často, protože rád pije a za sebe můžu doporučit bambo nature…dost vydrží.
@Kokoska17 píše:
Ahoj, vek 17 mesicu. Nyni mame tesco pleny (fred&flo), albert pleny se sovickama, zelene Pampers, Dada, Pampers kalhotkove a Dada kalhotkove. Vse pres noc procurano, vecne mokre obleceni a kazdy den peru i perinky. Tip na nejake jine co udrzi?pres noc nic nepije…
Dcera to měla podobně
vypozorovala jsem, že to nejspíš bylo tím, že jak spala na břiše, tak to ráno pustila všechno ven a plína to nestihla nasát asi a proto jí to proteklo, nějakou cestičku ven si to vždycky našlo… během noci jsem na plínu sahala a byla suchá, kontrovlovala jsem ji i ráno, když jsem se vzbudila… a pak to pustila a to jí většinou vzbudilo…
bylo jedno, jaký plínky měla, střídala jsem to podle toho, který byly v akci…
Mně se malá hodně procuravala když si v noci říkala o mliko. Když začala spát celou noc a mliko si dala jen před spaním, problém ustal ![]()
Tak syn v noci nepije, jen večer 250 ml mlika a večeří, odpoledne už taky moc nepije a stejně tak se začal kolem 18 m procuravat, vyzkoušela jsem všechno, větší pleny atp. No jediná ráda je, prebalit než jdu spát ( neprobudi se u toho) a od ty doby procuranej nebyl.