Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Betty MacDonald píše:
Jo, tak to je. Mám známou, co učí na prvním stupni, a ta mi říkala, že ani do vlasů se nemůžou podívat.
KLuk říká, že nemusí, že Elfrídě vyskakujou z hlavy na lavici. ![]()
@Betty MacDonald píše:
Jo, tak to je. Mám známou, co učí na prvním stupni, a ta mi říkala, že ani do vlasů se nemůžou podívat.
Ano, nesmíš. Ale někdy je to prostě vidět, když nad dítkem stojíš.
@Lama Lama píše:
KLuk říká, že nemusí, že Elfrídě vyskakujou z hlavy na lavici.
Já snídám. ![]()
No, tak to už je jiný level. ![]()
Ale pry kdyz se do vlasu vetre naredeny Tea Tree, tak se neuchytej. Ja ho po ranu davala detem do vlasu, kdyz se vsi vyskytly. Nedonesly je, ale to samozrejme neznamena, ze to funguje.
@Betty MacDonald píše:
Já snídám.
No, tak to už je jiný level.
Já bych se asi nenasnidala, mě to nedělá nějak dobře a skrabuse tu už hezky
![]()
@Hobitka píše:
Ale pry kdyz se do vlasu vetre naredeny Tea Tree, tak se neuchytej. Ja ho po ranu davala detem do vlasu, kdyz se vsi vyskytly. Nedonesly je, ale to samozrejme neznamena, ze to funguje.
Taky jsem to slyšela jako babskou radu. Ale děti mě s tím poslali do haje, prý nebudou smrdět. Takže mám nakapany tea tree olej do samponu. Není to tolik cítit a přijde mě, ze to ty vlasy mají celkové už z dlouhodobého hlediska v sobě. Ale, ťuk ťuk, mě zatím žádné dítě vši nedonesly domu.
Dávala jsem jako prevenci ten tea tree.
Pár kapek. Když se napsalo, že jsou v MŠ vši. U nás to furt nosila nejstarší dcera, ve školce to bylo minimálně 2× za rok.
Zbavovali jsme se toho tím zábalem - nepamatuju si přesně ale nějak 1/3 olej, 1/3 francovka, 1/3 ocet, nebo tak nějak to bylo, na hodinu zabalit a byl klid.
Vši jsou všude. Já jsem před lety koupila Kouzelný všiváček. A aspoň jednou týdně tím všem češu hlavu. Přípravky nekupuji, jediné co se osvědčilo je vybírat hnidy.
Teatree olej mám v rozprašovači spolu s rozčesávačem.
A teď se kvůli týhle diskuzi můžu udrbat ![]()
Ten tea tree asi fakt funguje. Stačí vždycky po umytí kápnout několik kapek do mokrých vlasů. Mám tři děti na základce a nikdy vši nepřinesly (a taky jsou tam furt).
Kromě Tea Tree prý funguje i levandule. Dávala jsem taky malé olejíček za uši (obojí), jí to naštěstí nesmrdělo.
Několikrát taky donesla, má dlouhé vlásky. Vyvinula jsem combo, které je zlikviduje spolehlivě ![]()
Po objevení šampón proti vším, a potom třeba za dva dny kouzelný všiváček - stáhne i nymfy, jsou vidět na hladině vody
Denně elektrický hřeben proti vším (ne že by je dokonale ugriloval, ale aspoň jako indikátor) a vybírat hnidy.
Za týden podruhé šampón a pak případně podruhé všiváček, když „elektřina“ indikuje.
@Koty máš kluka, vem ho strojkem. Vši kluci domu nepřitáhli ještě nikdy a to jsme byli i na dovolené se zavšivenejma holkama či dlouhovlasejma klukama - vícekkrát.
@Pudloslava Mít kluka, taky jdu do strojku.
@Svistice My máme toto https://www.alza.cz/…d5492498.htm.
Me by spis zajimalo, zda se neda zmenit system… nevidim jediny duvod, proc by ucitelky nemohli rano kouknout do vlasu detem a kdyz budou vsi, tak neprijmout do tridy ( u nas se to teda tyka MS )… na utirani zadku jsou dobre, ale nedej boze aby snad sahly na vlasy! za me je to diskriminace vsech ostatnich poctivych! jen nevim jake narizeni a kdo ho vydal, co to ucitelum zakazuje..