Sedací koupel řepík

1769
8.12.20 09:15

Sedací koupel řepík

Hezký den,
Kdo máte zkušenosti se sedací koupelí z řepíku, poradíte prosím? Syn má zánět v pindiku. Nechce si sednout do lavoru. Zatím jsme od Mudr. Dostali framykoin a vodičku co musí v lékárně vyrobit. Místo ní mám hypermang. Jenže ten barví. Zatím mu pindu namáčím v hrnku, ale aby to tam měl dýl, raději bych zkusila něco co se dá dát do vany. Může se řepík dát do vany? Nebarví? A jak dlouho v tom může sedět?
Moc děkuji za případné rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
731
8.12.20 09:58

Delaji se pytliky na ty sedaci koupele, ty jsou balene po 20 g, louhuji se 10-15 minut.
Uvarila bych pul litru vody, v hrnci vylouhovala a pak nalila do vany. Napustila bych jen trochu vody.
Nechala bych ho tam sedet 15-20 minut. Trochu teple vody pripustila v prubehu, aby tam nemrznul :D
Nebarvi, bude to slaby odvar.

Nebo delejte obklady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
8.12.20 10:44

@Dicentra27 díky moc :srdce: zkusím to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
8.12.20 11:36

Taky jsem to řešila před pár lety, když měl syn něco s pindíkem (tekla mu z něj krev, nevíme proč) a teď to řeším znovu, protože byl na zákroku kvůli fimoze. Vyřešila jsem to tím, že uvařím řepík do hrnku a pak po vychladnutí si v tom pindíka namáčí. To se mu líbilo tehdy i teď, že si dává pinďu do hrnku s čajem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
8.12.20 11:38

@Dicentra27 prosím, jak jsi zjistila, jak dlouho má v tom řepíku být? Nám nikdo nic neřekl, jen že mu máme dělat koupele.

• Citovat
  • Upravit
731
8.12.20 11:58

@Mufina to je takovy standardni cas pro sedaci koupele s bylinkama ;)

Kamaradce repik doporucili na gyn. problemy a hudrovala, ze sedet v lavoru 20 minut neni zadna vyhra :D
Ono udrzet dite ve vane, kde moc vody neni, taky nebude snadny, ale je jasny, ze nejaka petiminutovka nema smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
8.12.20 12:04

@Dicentra27 aha, díky. No právě, pro to dítě je to dlouhé a to se to musí dělat víckrát za den. Naštěstí u těch kluků to jde i jinak :)

• Citovat
  • Upravit
1769
8.12.20 12:12

@Dicentra27 no a kdyby se toho řepíku udělalo víc, aby mohlo být ve vaně víc vody a mělo to potřebný účinek? To by šlo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
8.12.20 21:58

@Mufina holt strkat do hrnku :D a nebo prikladat ty obklady adoufat, ze to brzy zabere

Příspěvek upraven 08.12.20 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
8.12.20 22:00

@nini77 bohuzel repik hodne vysusuje, muze zpusobit i alergickou reakci… takze bych diteti nenapoustela plnou vanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 18:58

Ahoj, syn ma asi zanet dole pripada mi, ze ho ma natekleho a cerveneho..volala jsem dr a taky repik.ale jaksi jsem se uplme nezeptala kdy ne to treba na lekare? nemocnici? Ja proste nedokazu posoudit jak moc je ten otok velky…:-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA