Divný flek, pupínek?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
30.11.20 21:09

Divný flek, pupínek?

Hezký večer.
Už hodinu pátrám a zatím jsem se nedopátrala. Dcera 9 let. Včera si stěžovala že ji něco bolí na zadní straně stehna, našla jsem větší, horký tvrdý červený flek, uprostřed pidi vodnatý puchýřek. Dnes je podstatně menší, ale našly jsme společně několik dalších (cca 6) podstatně menších. Spíše vypadají jako potničky. Ale na netypických místech. Třeba na achilovce. Dodávám, že neštovice už měla a jelikož jsem byly teď měsíc doma, s nikým v kontaktu nebyla.
Nemá někdo nějaký nápad? Přikládám foto, ale vůbec mi to někde vyfotit, kolem středu je to červené.
Díky a hezký večer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
30.11.20 21:21

Z fotky to sotva poznáme. Ukaž to pediatrovi. Přijde mi to jako moluska. To se klube klidně přes měsíc a je to virového původu. Puchýřky neškrábat. Pak se to množí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.11.20 21:43

@Russet díky za odpověď. Puchýřky právě vůbec nesvědí. Dcera říká, že to bolí. A kde se k tomu dá přijít? Teď byla měsíc doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.11.20 21:46

@Russet teď jsem ty molusky koukala na netu. Tohle mi přijde úplně jiné. Ten první flek byl velikosti cca padesátikoruny a uprostřed tak 1mm absolutně nepatrný puchýřek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.11.20 21:57
@ryslavka píše:
@Russet díky za odpověď. Puchýřky právě vůbec nesvědí. Dcera říká, že to bolí. A kde se k tomu dá přijít? Teď byla měsíc doma.

Jako fakt doma? Viry se přece šíří vzduchem. Mohla to chytnout kdekoliv. Já bych to ukázala kožní, než pátrat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.11.20 22:08

Samozřejmě, že nebyla zavřená celý měsíc doma. Chodily jsme do lesa.
A před 14 dny byla se mnou na rychlém nákupu. Je večer. Na další pupínky jsem přišla v půl deváté, po příchodu z práce. Vím, že je lepší se obrátit na doktora, ale toho teď večer neseženu. Jen jsem se, do zítřka, snažila najít nějaké informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5646
30.11.20 23:02

Podle mě molusky. Dítě může mít jeden pupínek klidně měsíc a nevšimneš si. Pak přijde oslabení imunity nebo si to rozškrábne a už se šíří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.11.20 23:11

Molusky, u dcery si doktorka spletla neštovice s moluskama v začátku, takže jsou asi dost podobné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.11.20 23:16

Ale molusky se přenáší přímým kontaktem nebo pohlavním stykem. Nebo třeba v bazenu apod. Ani jedno dcera neměla. Navíc mi přijde divné, že ten veliký červený flek je úplně tvrdý a horký a bolí tak, že si na něj dcera nenechá skoro sáhnout. No uvidím zítra co mi řeknou na kožním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí