Vši - dá se bránit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4346
11.12.20 08:58

Vši - dá se bránit?

Ahoj, potřebuji upustit páru. Syn je ve třetí třídě. Od první třídy mají vždy v horizontu jednoho až max dvou měsíců v deníčku zprávu, že jsou ve třídě vši. Konkrétně syn je díkybohu zatím nechytil, ale nejspíš je to jen otázka času. Loni jsme to probírali na třídních schůzkách, že už je to neúnosné a dozvěděli jsme se od třídní učitelky, že je nosí stále ten samý žák/žákyně (nevím, které dítě to je). Matka dítěte samozřejmě na schůzky nechodí. Prý to už s ní řešila, ale ta je naprosto laxní. Dokonce jsme nabízeli, že zaplatíme prostředky na odvšivení, pokud by se jednalo o sociálně slabou rodinu, ale o financích to prý není. Teď je škola otevřená druhý týden a před pár dny jsme měli zase zprávu, že ve třídě jsou vši. Jak tohle řešit? Přiznám se, že už toho mám vážně dost. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64925
11.12.20 09:00

Bojím se, že moc řešení není. I když se dá pravidelně volat matce, když se vši zjistí, ať si pro dítě okamžitě přijde. Škola to může vyžadovat. Ale pokud se nebude obtěžovat dorazit, nic se neudělá. Vši jsou takové perpetum mobile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.12.20 09:03
@Koty píše:
Ahoj, potřebuji upustit páru. Syn je ve třetí třídě. Od první třídy mají vždy v horizontu jednoho až max dvou měsíců v deníčku zprávu, že jsou ve třídě vši. Konkrétně syn je díkybohu zatím nechytil, ale nejspíš je to jen otázka času. Loni jsme to probírali na třídních schůzkách, že už je to neúnosné a dozvěděli jsme se od třídní učitelky, že je nosí stále ten samý žák/žákyně (nevím, které dítě to je). Matka dítěte samozřejmě na schůzky nechodí. Prý to už s ní řešila, ale ta je naprosto laxní. Dokonce jsme nabízeli, že zaplatíme prostředky na odvšivení, pokud by se jednalo o sociálně slabou rodinu, ale o financích to prý není. Teď je škola otevřená druhý týden a před pár dny jsme měli zase zprávu, že ve třídě jsou vši. Jak tohle řešit? Přiznám se, že už toho mám vážně dost. :cert:

Mám pocit, že to je téměř v každé třídě. Máme to taky. Jedna holka, vlasy až po pas. Rodiče to neřeší. Prostředky na odvšivení - co jako? Vždyt ty šampony nefungují, vši přežijou i atomový útok. Jediný, co zabere je 3 hodiny zasednou a vybírat hnidy, ideálně ještě zopakovat, i několikrát. To nikdo něudělá, ani rodiče toho padoucha, ani dobrovolníci. Takže nezbývá, nežž se s tím smířit. :roll: Případně instruovat děti, aby se s padouchem nedružily, minimálně nepřibližovaly hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.12.20 09:04
@vokishka píše:
Bojím se, že moc řešení není. I když se dá pravidelně volat matce, když se vši zjistí, ať si pro dítě okamžitě přijde. Škola to může vyžadovat. Ale pokud se nebude obtěžovat dorazit, nic se neudělá. Vši jsou takové perpetum mobile.

No, přesně, u nás už zas. :cert: Přežijou i karanténu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.12.20 09:06

Nemůže třeba škola podat podnět na OSPOD? Třeba by zájem sociálky dotyčnou rodinku nakopl k tomu dítě jednou pořádně odvšivit a doma komplet přeprat lůžkoviny?

A ještě teda trochu nekorektní a spíš preventivní „řešení“. Pokusit se nějak zjistit (přes dítě, jiné rodiče, tajný zdroj ve škole), kdo je ten výtečník a prostě děcko nějak decentně nainstruovat, ať k němu nestrká hlavu.

Jinak já to teda ťukám. Za 6 let v institucích vši ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.12.20 09:09

@Lama Lama Mě v dětství pomohlo umýt hlavu petrolejem. Pak bez oplachu nasadit asi na 15 minut gumovou koupací čepici a umýt (nejdřív jarem, pak šamponem).
Naši na mě vyzkoušeli 2-3 přípravky z lékárny a zabrala fakt až tahle babská rada.
chcíply asi i ty hnidy - nějaké mi máma vybrala, ale vzhledme k hustotě mých vlasů pravdu nemohla vzít vlas po vlasu a všiváček se mi na hlavě tak akorát zasekne.

A ač jsem atopik, tak po zdravotní stránce neutrpěla ani kůže, ani vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.12.20 09:10
@Svistice píše:
Nemůže třeba škola podat podnět na OSPOD? Třeba by zájem sociálky dotyčnou rodinku nakopl k tomu dítě jednou pořádně odvšivit a doma komplet přeprat lůžkoviny?

A ještě teda trochu nekorektní a spíš preventivní „řešení“. Pokusit se nějak zjistit (přes dítě, jiné rodiče, tajný zdroj ve škole), kdo je ten výtečník a prostě děcko nějak decentně nainstruovat, ať k němu nestrká hlavu.

NO, u nás 10 let nic… a ted už 2× :roll: Jak začly ty karantény, vši u nás vzkvétaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64925
11.12.20 09:10
@Svistice píše:

Co myslíš, že OSPOD udělá. Stačí, aby matka řekla, že vlasy myla, ale děcko to od někoho chytlo a jak to dokážeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
11.12.20 09:12

U nás to bylo takto ve školce. Jedna holčička s vlasy až po zadek a rodičům to bylo šumák. Já jsem svoje dcerky nakonec ostříhala na krátko, protože sotva jsem je odvšivila, do dvou týdnů to dotáhly znovu. Bylo to s těmi krátkými vlasy jednodušší. Do školy jsem je zapsala do vzdálenější, větší vesnice a od nástupu na základku byl klid a vlasy zase dorostly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.12.20 09:13
@Svistice píše:
@Lama Lama Mě v dětství pomohlo umýt hlavu petrolejem. Pak bez oplachu nasadit asi na 15 minut gumovou koupací čepici a umýt (nejdřív jarem, pak šamponem).
Naši na mě vyzkoušeli 2-3 přípravky z lékárny a zabrala fakt až tahle babská rada.
chcíply asi i ty hnidy - nějaké mi máma vybrala, ale vzhledme k hustotě mých vlasů pravdu nemohla vzít vlas po vlasu a všiváček se mi na hlavě tak akorát zasekne.A ač jsem atopik, tak po zdravotní stránce neutrpěla ani kůže, ani vlasy.

Já žehlim žehličkou.
U nás to začlo na jaře. Ukrutně mi týden svědila hlava. Pak to přestalo. 4 dny na to děti- všechno se hemžilo, desítky, zátylky pokousané. :roll: U mě se nic nenašlo, ale zpětně jsem se dopátrala, že v den, kdy mi to přestalo svědit jsem byla v sauně. Tak si řikam, že to teplo by mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.12.20 09:14
@vokishka píše:

Tohle už učitelka udělala, matka si prý dítě sice vezme, ale ve finále to nemá žádný efekt, když ho zase se zavšivenou hlavou pošle další dny do školy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
11.12.20 09:15
@vokishka píše:
Co myslíš, že OSPOD udělá. Stačí, aby matka řekla, že vlasy myla, ale děcko to od někoho chytlo a jak to dokážeš.

Já jsem to řešila v té školce, učitelky byly taky zoufalý. Všichni věděli, odkud vítr vane, ale veřejně označit se to prý nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.12.20 09:16
@Betty MacDonald píše:
Já jsem to řešila v té školce, učitelky byly taky zoufalý. Všichni věděli, odkud vítr vane, ale veřejně označit se to prý nemůže.

Ale všichni to ví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.12.20 09:17
@Lama Lama píše:
Mám pocit, že to je téměř v každé třídě. Máme to taky. Jedna holka, vlasy až po pas. Rodiče to neřeší. Prostředky na odvšivení - co jako? Vždyt ty šampony nefungují, vši přežijou i atomový útok. Jediný, co zabere je 3 hodiny zasednou a vybírat hnidy, ideálně ještě zopakovat, i několikrát. To nikdo něudělá, ani rodiče toho padoucha, ani dobrovolníci. Takže nezbývá, nežž se s tím smířit. :roll: Případně instruovat děti, aby se s padouchem nedružily, minimálně nepřibližovaly hlavou.

Takže i vy máte ve třídě tyhle radosti. :roll: Asi synátora umístím do zorbingové koule, nejednou se už vši rozšířily napříč třídou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
11.12.20 09:18
@Lama Lama píše:
Ale všichni to ví. :nevim:

Jo, tak to je. Mám známou, co učí na prvním stupni, a ta mi říkala, že ani do vlasů se nemůžou podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí