Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dneska jsem si všimla, že se dcera 3 roky, pořád škrábe ve vlasech, tak jsem jí prohledla hlavu a už jí tam lezou vši. Manžel koupil hřebínek a vyčesávám jí hlavu. Koupil takový plastový, ale zdá se mi že není moc hustý, že nevezme uplně ty maličké.
A hlavně ve vlasech ji nacházím jen už ty lezoucí jakoby průsvitné potvory, nevyznám se v tech stadiích a nevím jak poznám co jsou hnidy…
dcera ma ve vlasech jestě jakoby tu miminkovskou seboreu ale jen malinko, tak nevím co je co…
vše jsem vyprala a ted hledám na netu který přípravek je nej.
Poradíte mi hlavně v těch statiích, koukala jsem i na fotky a žádné hnidy tam jakoby nemá, jen ty lezoucí. ![]()
Vyčesáváním plastovým hřebínkem se v žádném případě vší nezbavíš. Běž do lékárny a kupte přípravky na odvšivení.
Jen vyčesávat nestačí, kup si přípravek na vši. Nejkvalitnější je z dr. max, jejich privátní značka, smrdí a mastí vlasy, někdy je ho nedostatek, protože pomůže daleko víc než třikrát dražší značkové přípravky, nebo ve zverimexu ortosan pro psy.
Paranit a Liquido duo u nás nepomohly.
Hnidy od lupů a seborely poznáš podle toho, že pořádně drží na tom vlasu, je potřeba určité „síly“ k odlepení všiváčkem, je to přilepený rosol, kdežto lupy a seborela „sněží“ bez problémů dolů samy.
Ten hřebínek je všiváček, ale zdá se mi že není tak hustý jak ty kovové. Manžel už je ve městě a přinese něco na to. Asi pro psy ten Orthosan vyzkoušíme.
Ale v té hlavě nevidím žádné hnidy, jen ty lezoucí, tak právě nevím no
@divomys hnidy vešky kladou těsně k hlavě, obvykle jsou vidět, až vlas trošku poporoste
Také jsme s těmito potvůrkami bojovaly a bohužel kvalitní šampony nepomohly ani jeden, jediné co pomohlo byla moč asi si budete říkat že to hnus atd ale opravdu to pomohlo a od té doby máme klid.
Nám zabrala Alpa smíchaná s olivovým olejem, udělat zábal, vlasy do igelitu a nechat celý den, večer vyčesat všiváčkem a za 14 dní opakovat celý proces i s praním všeho a byl klid ![]()
Tak my doma používáme olej a žehličku na vlasy. Teď mám v plánu koupit teetree olej. Přípravky z lékárny nepomohli.
Důležité je vycesavat a všechno vyprat a vyluxovat
@divomys teetrea olej a zabalit do igelitu, to zabije ty živé. A jak už bylo psáno, přežehlit žehličkou. Ty hnidy se spálí. Jsem kadeřnice, mám to vyzkoušený. ![]()
Já jsem vypotřebovala u dcery dvě balení Paranit a Liquido
u dlouhých vlasů je to peklo všechno vyčesat, musí se převléct i postele a vyprat ručníky..
Já dceru zbavila vší jen mechanických vyčesáváním, žádnou chemii jsme nepoužily
Měly jsme hřebínek Nitt Free a vyčesávala jsem týden denně a pak po týdnu už jen pro klid ![]()
Umyt Orthosanem a za me nejlepsi pripravek Pedicul hermal. Je na olejove bazi, vsi i hnidy se udusi a nejsou na nej rezistentni. A vycesat. At uz vyzkousite cokoli, nezapomente to za tyden pouzit znovu, jinak se muze stat ze nejakou hnidu prehlidnete a budou tam zas.
U nás zabral olej COOP nebo paranit Rapid ale chytli jsme to včas vše vyorali apod.Ten psi jsme zkoušeli taky ale za prvé to i dětem dráždilo kůži a za druhé vůbec nepomohlo.