Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Těžko říct, ale já bych to teda asi neriskovala, sice je to pro zvířata, ale podle toho co tam píšou se to asi vstřebává do mléka, tak jsem to tedy pochopila já
Ja bych na sobě pokusy nedělala - osvědčil se mi Hedrin spray, zlikviduje i hnidy, jen se musí nechat působit několik hodin (ne krátce podle návodu) a teprve pak umýt a několikrát po pár dnech zopakovat, mezitím vyčesávat. Ale zabral prakticky hned.
Já bych to asi nepoužila. jako ani by mi tak moc nevadilo, že je to insekticid, nepředpokládám, že by ta dávka z vlasů byla kdovíjak velká, ale je tam použitý permethrin, na který byly vši rezistentní už někdy v roce 2000, takže účinnosti přípravku nijak moc nevěřím. omylem jsem tuhle koupila Diffusil s permethrinem a byl na houby. plus k tomu tam je fenoxycarb, o kterým tedy nevím nic, možná ten účinnost dohání - měl by působit na vývojová stadia parazitů tak, aby nemohli dospět a množit se, jestli jsem to dobře pochopila. jenže samo o sobě to asi až tak úplně účinné nebude, jinak by k tomu ten permethrin nepřidávali ![]()
Nam se osvědčilo nanést na vlasy Alpu, vlasy pak zabalit potravinářskou fólií a nechat zapařit. Vlasy pak umýt šamponem a pročesat všiváčkem a za týden pro jistotu zopakovat.
@Anonymní píše:
Mame od netere s dcerou 18mes vsiuz jsem zkousela vse mozne, mala je snad dobra ale me se tam furt vytvari nove hnidy, tak jsem si na doporuceni koupila diffusil (ten uz se pry nedela) takze misto nej ten arpalit neo a ctu to a je tam psano, ze se nema uzivat pri laktaci /(samozrejme je to pro zvirata) a dceru 18m porad kojim celkem casto, tak ted nevim.Diky
já použila arpalit a orthosan pro psy, byla jsem těhotná, ale nemohli jsme se toho zbavit, děcka to na střídačku po týdnu nosily domů a já myslela, že snad pojedu do porodnice zavšivená. Arpalit je zabíjí, ověřila jsem si to na papíře a pomohl nejvíce, vystříkala jsem tím i koberce a gauč a plyšáky a vše. Pak byl konečně klid.
Zkusim tu alpu jeste teda, ten arpalit vratim. Bohuzel mam kocku a pry je to pro ne smrtelne, takze stim strikat nic nemuzu ![]()
Mame od netere s dcerou 18mes vsi
uz jsem zkousela vse mozne, mala je snad dobra ale me se tam furt vytvari nove hnidy, tak jsem si na doporuceni koupila diffusil (ten uz se pry nedela) takze misto nej ten arpalit neo a ctu to a je tam psano, ze se nema uzivat pri laktaci /(samozrejme je to pro zvirata) a dceru 18m porad kojim celkem casto, tak ted nevim.Diky