Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn mi právě snědl 3 kuličky z počítadla…Mám jet hned na pohotovost??
Nejdřív bych tam asi zavolala a oni ti poradí, zda přijet, nebo co hlídat.
@Tajaa jestli byly plastové nebo dřevěné, tak poklidně projdou trávicím traktem a opět vylezou
jestli to byl kov, nebo jestli byly nějak velké (ale to by je asi jen tak nezbaštil), tak bych to konzultovala s lékařem.
@Tajaa ne, nejela bych nikam - jsou malé, to projde.. jak je fakt snědl, tak bych počkala a sledovala..
Přesně-plastové a dřevěné projdou bez problémů-ozkoušeno
hlídala bych stolici následujících 48hodin a kdyby nevyšly, pak bych to teprve řešila.
Z jakého jsou materiálu? Asi bych to konzultovala s Dr., ale nedávno jsem četla, že někomu snědlo dítě ty malé placaté baterky, které mohou dítěti poleptat vnitřnosti, ale v nemocnici s ním nic nedělali. Maminka si musela vše vyprosit (čípky, které dítě hned vytlačilo, projímadlo dát nechtěli, tak dítěti cpala šťávu ze švestek…). Bylo to docela psycho čtení
Naštěstí dítě baterky v nemocnici vykakalo a vše dobře dopadlo. Pokud by ale maminka zůstala s dítětem doma, tak by to vyšlo asi nastejno - v nemocnici nedělali skutečně vůbec nic ![]()
@Tajaa píše:
Jsou to ty malé dřevěné…
tak to už vůbec neřešit - sledovat stolici ![]()
@martina.se píše:
@želvička28 ALE tohle nejsou baterky.
Já vím… Píšu to jako příklad, že ani s baterkami nic neřešili, natož s dřevěnými kuličkami - nechápu, proč se čertíš???
Volala jsečm tam a mám kontrolovat stolici..Děkuji vám za rady..Jednou se zněho asi zblázním ![]()
Dej mu neco se zelim budou venku rychlejs…tohle je jeste dobry. Znam autiky co zerou mnohem horsi veci ![]()
Líbil se mi kdysi poznatek tuším Moderního fotra- kostička lega je schopná projít trávicím traktem tříletého dítěte. Duplo nikoli
To jen pro odlehčení ![]()
@želvička28 moje dítě jednou snědlo malé placaté baterky a ve špitále z toho teda bylo dost halo ![]()
Ale dřevěné kuličky z počitadla jsou opravdu nic proti ničemu. Jsme se učili, že do velikosti pětikoruny není potřeba řešit (pokud to není magnet, baterie, ostré atd)
Když jsem byla já malá, snědla jsem kuličku. Doktorka nám tehdá poradila kysané zelí, jedla jsem ho a cca za 2 dny jsem kuličku vykakala. Bylo mi asi 5 let.
Asi bych na pohotovost nejezdila, ale zavolej si tam, oni ti poradí třeba něco ještě lepšího. Ale budeš pak muset kontrolovat hovínka, zda se kuličky dostaly ven.