Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@želvička28 no tak to zas promiň ty, ja mam vždycky větší důvěru v doktora nez jakýkoli článek na netu bez rozumného zdroje.Na web totiž napíše kdokoliv cokoli.Ja v nemocnici s malou byla taky-napila se parfemu (de facto čistý alkohol)-nervy jsem mela taky, ale dělala jsem, co řekly doktorky a sestry a nehledala na netu případy, jak to dopadlo, protoze vse je silné individulani-od toho, kolik toho kdo vypije, kolik váží, jak je dite staré atd. Proto si myslim, ze dotyčná to přehnala.
@Rakosnicek1983 to žiješ v blaženém světě, když si myslíš, že v když jsi v (jakékoli) nemocnici, tak se nemůže nic stát… Znám několik případů, kdy zemřelo dítě kvůli laxnosti lékařů a v jiné nemocnici doktorům zůstával rozum stát, jak to tam mohli dopustit.
@AnastazieB ja nepopírám, ze se to děje. Jen říkám, ze kdyz uz se s něčím dostanu k lékaři, tak mam sklon věřit mu a ne sobě a své samodiagnostice podle internetu. Nerikam, ze doktoři nejsou neomylni, ani ze se nedeji tragédie, jen proste neupřednostňuji internet. Nekdo místo toho, aby jel na pohotovost, založí diskuzi, jiný googli.Ja volám prioritně pediatre, na kterou se mužu kdykoli obratit-pro me to ma vyšší vypovídací hodnotu, zná me dite, jeho zdravotní stav apod.Je fajn, si přečíst na netu neco uklidňujících, ale zároveň se tam da najít i spoustu negativního a pritom realita nemusí jit ani jedním extrémním směrem.
@Rakosnicek1983 píše:
@želvička28 ta matka mi prijde mírně vyschyzovana-v nemocnici je, ale na internetu jsou lepsi doktoři, tak hledá info tam ;-0 Narazí na zaručenou zprávu, ze dite umřelo na baterku(bych se nedivila, kdyby to byl hoax) a dal jsem to uz nemela sílu číst…
Kdysi mi syn spolkl malou placatou baterku z digitálních hodin. Nebyli jsme si jistí - byly tam dvě, jednu jsme našli, druhou ne. Ještě že tenkrát nebyl internet, zbláznila bych se hrůzou. Zůstali jsme v nejistotě ale docela v klidu, asi třetí den byla baterka v nočníku
. No, omyli jsme jí, dali zpět do hodin a co myslíte?? Fungovala!!!
![]()
Příspěvek upraven 07.12.15 v 17:09
Proč kovová kulička vadí? Vadí třeba magnetická tyčinka z geomag, ale proč kovová kulička?
@terinka4444 píše:
Proč kovová kulička vadí? Vadí třeba magnetická tyčinka z geomag, ale proč kovová kulička?
Myslím, že nevadí. Ale kdyby jich dítě snědlo víc, asi bych byla nervozní. Hlavně když bych nevěděla, jaké konkrétní kovy v tom jsou
@Tajaa píše:
T kuličky nebyla kovové, ale dřevěné..
to projde, neboj. Mně jen zajímalo, jak holky psaly, že kovová by byl problém, tak proč.