Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem v půlce těhotenství, nevolnost z prvního trimestru mám za sebou a reflux se na mě zatím ještě chystá. Problém ale mám s čištěním zubů.
První trimestr jsem protrpěla a nejčastější spouštěč zvracení bylo právě čištění zubů. Jakmile jsem se dostala k horním zadním zubům, jídlo šlo ven.
No teď se mi stává, že když se mi pasta dostane na zadní část jazyka, tak si na ten první trimestr vzpomenu a udělá se mi zle. Občas se mi stane, že u čištění zubů mám pozornost někde jinde a všechno je v pohodě. Myslím proto, že jsem si to nutkání zvracet prostě už vsugerovala a tělo si chuť pasty spojuje se zvracením.
Nestalo se vám něco podobného? Nevíte, jak se to zase odnaučit?
Ahoj, jsem ve 20. Tydnu a občas se mi při čištění zubu též udělá špatně. S nějakým,,návykem z 1. Trimestru” jsem si to nespojovala….pomaha mi nejdříve se nasnídat a pak čistit. v 1. Trimestru bylo čištění zubů peklo a myslim ze by me pani zubařka rozhodně nepochválila ![]()
V prvním těhotenství mě čištění zubů taky davilo dlouho, ale myslím, ze to prostě byly poslední zbytky nevolností. Teď po druhé možná tak do toho 17., zadni stolicky jsou peklo, co si budeme povídat. Za mě to přejde časem ![]()
Ono to nemusí být vsugerovane, mě třeba i ve druhém trimestru nevolnosti přetrvávaly, ale uz méně, takže se mi udělalo blbě treba jenom v jednom ze tří případů ![]()
Co zkusit zmenit pastu? Aby to byl spon chutove jinej zazitek, klidne nejakou ovocnou nebo tak. Hygienistka mi jednou radila, ze pomaha posolit jazyk. Ale to nevim teda. Asi bych spis vrhla ![]()