Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj snažilky, těhulky i maminky
všude jsou témata o prvních příznacích těhoteství - nikde jsem však nenašla diskusi s opravdu unikátními příznaky.
Před pár dny na mě z testu koukal dušík - čekala jsem to - měla jsem nádherné příznaky
skvělá nálada - opravdu skvělá, celé dny se jen usmívám - bohužel vím, že až se zvedne víc hladina HCG, přestěhuji svůj úsměv nad toaletu ![]()
péče o sebe:
A co vy? Jste, nebo byly jste taky jak praštěné?
U prvniho tehotenstvi sem vedela, ze sem tehna, protoze sem nebyla schopna docist noviny. Kdyz sem mela u postele asi treti nedoctene, tak mi to bylo jasne.
![]()
hele, pokud ti ten výtlem zůstane i nad mísou tak pak teda klobouk dolů
ale snad to nebude tak zlé, já třeba neblila vůbec…
Ale tím, že těhotenství bylo plánované a já jsem si byla jistá hned, že jsem těhotná, tak jsem taky chodila jak sluníčko, občas jsem opravdu musela vypadat jak prdlá
lidé kolem v depresi ze starostí a já vytlemená..jo a já teda cvičit právě přestala, byla jsem až moc aktivní a jumping 4× do týdne by to uhnízděné vajíčko nemuselo snášet zrovna nejlíp ![]()
@dani24687
A po porodu se příznaky vrátily, nebo už není čas?
No to nevím, mám mít porod dnes
ale nebojím se, že na kadeřníka atd si čas neudělám.
Třeba zvracet nebudeš, u mě se to nekonalo, špatně mi sice bylo, musela jsem se nutit do každého sousta a taky jsem pak každé sousto 5 minut vydýchávala ale bez blití ![]()
@neila
Já při prvním těhoteství byla první trimestr k ničemu. Nemohla jsem chodit ani plavat - prostě KO. Pak jsem si to ale vynahradila a ke sportu se vrátila - spinning jednou týdně, pravidelně turistika, plavání i třikrát týdně. No, po porodu jsem byla doma a moje fyzička je ta tam - ale už jsem začla cvičit ![]()
Divne sny, u prostredniho jsem po par dnech zacala jist topinky namazane syrem a na to boruvkovou presnidavku. ![]()
@MaDoRaBe
Kvalitka ![]()
Já milule první trimestr jedla opečené kostičky špeku k televizi místo brambůrků a druhý, třetí trimestr jsem jedla jenom vývar s nudlema - když ho v restauraci neměli, tak jsem odešla
![]()
Tak já jedla tenkrát šunku s jogurtem a pamatuji si, jak kdyby to bylo včera, jak jsem se šíleně zarazila a druhý den jsem upalovala pro test do lékárny. Samozřejmě byl pozitivní.
Takže jak začnu jíst divné kombinace, jsem jasná. A žádné jiné příznaky nepotřebuju. ![]()
Dlouho jsem nemohla otěhotnět, už jsme měli jít do CARu. Nejdřív jsem si myslela, že únava a slabost je začátek chřipky a cpala jsem se Coldrexem
Když jsem jednou ráno zvracela v práci, myslela jsem si, že jsem něco špatnýho snědla. Mně to prostě vůbec nedocházelo.
![]()
Ja som stale chcela mliekovu polievku, aj sa mi o nej snivalo, uplne najviac na svete (lenze ju nikto nevie uvarit, len moja babka 10rokov mrtva), skoro som sa z toho zblaznila.
Pri obidvoch tehotenstvach som okamzite zacala citit cigaretovy smrad, uplne hnusny a vsade ( u nas nikto nehuli ani sa nezdrzujeme pri hulicoch). Podozrievala som manzela, ze tajne snupe
Preslo to az po porode. Ze som tehotna som sa dozvedela od manzela, ked som sa mu zacala stazovat na cigaretovy smrad ![]()
Jo a inak po porodoch mi na polroka uplne odisli chutove bunky
bolo dost hrozneeeee… vonu som citila, ale ked som dala jedlo do pusy, vobec som necitila chut!
Tak já spíš blázním až teď na konci, sny typu, že jsem na ultrazvuku a malej si hoví v bříšku oblečenej do trička s krátkým rukávem, na ramenou tetovačka kostíků… Dnes zas, že se už narodil a že jsem ho měla pořád v lavorku s vodou i oblečenýho, protože v břiše byl ve vodě a je na to zvyklej…