Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky,
zajímalo by mne jak poznám voňavky podle označení. To je samé Eau de toilette, eau de parfum apod. Co je nejepší kupovat, co nejdéle vydrží a hlavně co je jakoby nejkvalitnější. Na pravý parfém asi jen tak mít nebudu.
Navíc by mne zajímalo jaké máte vy nejoblíbenější vůně.
Je to podle toho, kolik toho parfému tzn. té vonné složky, flakónek obsahuje. Nejkoncentrovanější je „parfume“ - obsahuje až 40% toho vonného extraktu, pak eau de parfume 7-15%, no a eau de toilette 1-6%… no a dle toho taky pochopíš, co ti vydrží nejdéle.
Já už několik let mám téměř výhradně Chanel, používám na den Chanel Mademoiselle a na večer Chanel Coco.
Když je ale velký vedro a jsem u vody nebo na nějakým sportu, tak používám toaletku od Biothermu.
http://the-best-style.blog.cz/…-o-parfemech tady máš rozdělení voňavek, podle složení.
Eau de parfum by měl vydržet déle než Eau de toilette
Já mám moc ráda od Bvlgari - Omnia Amethyste, Lanvin - Eclat, Dolce&Gabbana - Light Blue, Moschino - Love Love ![]()
Díky, díky všem co mi poradily. Takže když ne parfem, tak pak eau de parfume, jasně. Já mám právě pár vzorečků a nejlépe mi zatím voněl ten Chanel N.5,no ale ty ceny
. @Black_Orchids asi zkusím sehnat i ty tebou zmíněné. Jinak mě třeba kamarádkama obdivované vůně vůbec neseděly. Ale je jasný, že každý je jiný.
Rozdělení už holky psaly. Pokud hledáš tipy, můžeš mrknout na ocenění FIFI. Zadej do googlu. Vytipuj si a pak jdi osobně vyzkoušet.
@1024 píše:
Díky, díky všem co mi poradily. Takže když ne parfem, tak pak eau de parfume, jasně. Já mám právě pár vzorečků a nejlépe mi zatím voněl ten Chanel N.5,no ale ty ceny. @Black_Orchids asi zkusím sehnat i ty tebou zmíněné. Jinak mě třeba kamarádkama obdivované vůně vůbec neseděly. Ale je jasný, že každý je jiný.
Na internetu jsou příznivější ceny, taky si můžeš koupit tester, obsah stejný, jen to nemá to hezké balení, takže se to nehodí jako dárek, ale je to levnější. ![]()
Už léta jsem věrná Naomi Campbell - té úplně první, kterou udělala, je taková sladká
…a jinak mi moc voní vanilka a kokos… jooo, a nejvíc na světě mi voní můj mimísek
!!
@Nelisa Tester mi neva, jeden doma mám-dokonce i jako dárek, ale má to balení jak orig.,jen napsáno tester. Jdu pídit po fifi, tu má myslím i ten chanel
Ahoj, rozdíl je hlavně v koncentraci vonných látek. Parfém (parfum) má nejvyšší koncentraci vonných olejů až 30 % v koncentrovaném lihu. Pak je EdP což je parfémová voda (nikoliv parfém
)ta má cca 15% vonných látek asi v 90% lihu. Edt Eau de Toilette má kolem 4 - 8 % v 80% lihu.
Rozdíl mezi parfémem, Edp a Edt je ve výdrží vůně a někdy se může lišit i složení. Parfém může vonět trochu jinak než toaletka. Můžu říct, že jsem se setkala i s takovými EdT, které vydržely na kůži a oblečení mnohem déle než EdP. Parfém jsem nikdy neměla
Jinak mám dost oblíbené vůně od Lancome (zjistila jsem, že na ně pálí nejvíc chlapi, aspoň u mě teda
), pak z těch novějších se mi líbí by Marcel od Oriflame (ale to je zimní hřejivá vůně),ze starších Sonia Rykiel Rose, moje úplně TOP vůně je Carolina Herrera CH. Z těch levnějších vůní pak Elizabeth Arden - After five. Jinak nesnáším tzv. davovky, což asi víš které to jsou tak nebudu vypisovat ![]()
Pro běžné denní použití buď edt nebo edp, opravdový parfém si myslím, že je spíš na večer, nějaké slavnostnější příležitosti…
Ty rozdíly holky napsaly, já teda beru vůně od Oriflame, jsem tam registrovaná, tak mě přijdou fakt levno - když je nějaká akce a tak.
Nejraději mám teď Amber Elixir, je taková teploučká, slaďárna
, jednou po nějaké párty jsem padla do postele bez sprchy a ráno ještě pěkně voněla, vydrží dlouho, je to edp myslím.
A teď jsem si koupila nějakou levnou edt Coctails a za dvě hodinky je po ní… Ale na léto a za ty prachy dobrý, budu se šplíchat častěji, no ![]()
Příspěvek upraven 07.08.12 v 17:11