VVV končetiny

Anonymní
9.9.21 06:36

VVV končetiny

Dobré ráno, milé maminky. Jdu si pro radu případnou zkušenost. Včera jsme byli na UTZ 1. screeningu a celou dobu nám paní doktorka říkala, že je vše tak jak má být nosní kůstka, šíjové projasnění, vše na jedničku až při přeměřovàní stehení kosti se zarazila a sdělila nám, že nejspíše miminku chybí část nožičky od kolene dolů. Ještě nás poslala na vyšší pracovište, abychom to měli potvrzené ze dvou zdroju…. Maminky stalo se Vám to některé? Mohla se splétst? Vím že ta pravděpodobnost, že se mýlí je nulová, ale hoří ve mě plamínek, že třeba možná…. Je to naše třetí těhotenství, máme dvě zdravé krásné už velké děti a místo radosti k nám přišel smutek :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
9.9.21 07:27

Tak uzv je vzdycky zkreslitelnej..mne u nejmladsiho rekli, ze ma mozna double bubble syndrom, rozdvojena zaludecni dutina, a na uzv v Motole uz nic.
Hele, i kdyby, s tim se da zit :kytka:
Ja vim, ze jsem s tim otravna, rada na to poukazuju, ale to jen pro kontrast.. mam prostredni dite tezkyho autistu, ver mi, zlata neuplna nozka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.9.21 07:46

Pokud by to nebylo součástí nějakého syndromu spojeného s vaznejsimi problémy, nebrala bych to jako tragédii.

Ještě se ale může ukázat, že je miminko zdravé!
Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
9.9.21 07:58

Myslím, že je možné, že kost nebyla jen vidět. Když jsem byla ve 20 týdnu na screeningu, tak u miminka neviděli vůbec nosní kůstku a hledali ji dlouho. Také měli obavu z downova syndromu. Za týden už byla kůstka hezky vidět. Miminko bylo tehdy jen špatně natočené. Mojí příbuzné zase řekli, že to vypadá, že bude mít rozštěp páteře a také se to později vyvrátilo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6702
9.9.21 08:29

Mě minule na screeningu neviděla ani obličej, občas jsou blbě otočení, držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
9.9.21 10:31

Ano, mohla se splést, resp. nožička nemusela jít vidět. Kdy tě objednali na další UTZ?

Držím moc palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
134
9.9.21 10:55

@alena1995 Ahoj, on se ji manzel ptal jestli si je jista a ona rekla ze ma 100%. Jdeme zitra na konzultaci a dalsi ultrazvuk do Brna na Veveri. Uplne bychom si prali aby to tak bylo, aby se vazne zmilila a miminko jen tak bylo natocene a nozicka byla v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
9.9.21 14:42

@Jitka86 Když budeš mít chuť, napiš jak jste dopadli. Asi nezbývá nic víc než věřit. Držte se.

• Citovat
  • Upravit
491
9.9.21 21:20

Držím palce ať je mimi zdravé, ale já sama jsem se narodila s VV vadou končetiny… A žije se s tím úplně normálně, mám krásné děti, dobrou práci… Život si užívám, jen občas přetrpim pár pohledu a zvědavý dotazů…takže pokud by to bylo jen to… No občas nějaké omezení může mít, ale zas kdo nemá a štěstí to nebrání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
10.9.21 08:14

Záleží jaký měla uz, a nemyslela to tak že si je na 100% jistá že ji nevidí? Na Veveří mají každopádně dost top vybavení tam by to mělo už být jasné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí