Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Velryba černá píše: Více
No garantují ti, že mimo lesní školku se vždycky vyskytne dítě, jehož maminka gumáky či jiné vhodné oblečení na pobyt venku zcela ignoruje a dítě má ve školce tak maximálně tepláky, bačkorky. Učitelky si nelajsnou vzít nevhodné oblečené dítě nabourání v desti.
@Svistice ale to je moje vlastní zkušenost, děcka na zahradě ve slejváku jako blázen.
@vejule08 píše: Více
V tomto případě máte myslím smůlu. Každý dítě je na něco zvyklý a kazdy dítě nakonec ve školce jí. Někdo jen suchý pečivo, někdo suchý těstoviny, někdo jen vodu, ale nezažila jsem dítě, který by tam.bylo komplet o hladu úplně celý den. Naučí se jíst i jiné věci, neboj, ochutna, zkusí, uvidíte. Hlavně to ber jako normu a nijak to s ni neřeš. To by nadelalo víc škody než užitku.
Softshellove obleceni i gumaky ma doma i ve skolce. Je to pro me pohodlnejsi na logistiku. Plastenku jen ve skolce.
Pak bych to neřešila. Řekla bych to učitelkám, že byl kdysi problém a dítěti vysvětlila, že prostě tam bude jídlo a to tam budou jíst všichni ![]()
Já do školky kupovala akorát bačkůrky.
U nás v dešti ven nechodí, softshell ani gumáky děcka neměly vůbec.
Nosit vlastní jídlo do školky je za mě sci-fi, ale zeptej se, ono to může být jinde jinak.
Všechny děti mi zatím chodily jen na dopoledne, protože RD. Prostě když ráno pršelo, šli rovnou v holinách, s tím, že když přestane, stejně bude mokro. Ve vydatném dešti ani ven nechodili. To samé oblečení, když se mračilo nebo lilo, rovnou pláštěnku/softshellku/pogumovaný komplet. Obvykle podzim/zima/jaro na sebe to, v čem mají jít ven (oteplováky..), pod tím punčocháče na dopoledne ve třídě. ve skříňce náhradní spodky, ponožky, tričko, triko s dlouhým, tepláky/legíny, mikinu. Vždycky si dítě i učitelky poradily ![]()
Tak ja mam vesnicky deti, co jsou porad nekde u zvere nebo u potoka, takze holinky doma nutne potrebujeme, ve skolce je druhy par, ven chodi i za mokra nebo lehkeho deste. Pak uz ve skolce nechavam jen nahradni obleceni pro pripad nehody, softshell nebo funkcni obleceni ma dite rovnou na sobe pri odchodu do skolky.
My chodíme ven i v dešti, takže je u nás povinnost mít plastenku a holínky. Rodiče to tam nechávají celoročně. Jinak náhradní obleceni - teiko, tepláky, spodní prádlo, ponozky. Věci na převlečení dovnitř. Toť vše.
@Velryba černá samozřejmě jsem nemyslela, že bych nabalila „do ubrousku chleba s paštikou“ spíš jen opravdu nějakou tyčinku/brumíka či tak podobně pro případ nouze ![]()
Vím, že pro zkušenější je to všechno brnkačka a asi hloupý dotaz, já matka, tímto zatím nepolíbená, to vidím zatím prostě jako obrovský logistický problém…
No a asi to zbytečně až moc řeším…
O stresu z toho, jak to to moje malé božátko zvládne, už radši ani nemluvě… ![]()
Příspěvek upraven 28.07.24 v 22:03
Logistický problém v čem? Odevzdat dítě do instituce nalezite vvybavené není jaderná fyzika. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@vejule08 problém je hygiena, která běžně nepovoluje donášet jídlo z domova, proto je potřeba potvrzení lékaře.