Výbava do školky 2x?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
28.7.24 20:45

@vejule08 problém je hygiena, která běžně nepovoluje donášet jídlo z domova, proto je potřeba potvrzení lékaře.

• Citovat
  • Upravit
33005
28.7.24 20:51
@Velryba černá píše: Více

No garantují ti, že mimo lesní školku se vždycky vyskytne dítě, jehož maminka gumáky či jiné vhodné oblečení na pobyt venku zcela ignoruje a dítě má ve školce tak maximálně tepláky, bačkorky. Učitelky si nelajsnou vzít nevhodné oblečené dítě nabourání v desti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.7.24 20:53

@Svistice ale to je moje vlastní zkušenost, děcka na zahradě ve slejváku jako blázen.

• Citovat
  • Upravit
8703
28.7.24 20:53
@vejule08 píše: Více

V tomto případě máte myslím smůlu. Každý dítě je na něco zvyklý a kazdy dítě nakonec ve školce jí. Někdo jen suchý pečivo, někdo suchý těstoviny, někdo jen vodu, ale nezažila jsem dítě, který by tam.bylo komplet o hladu úplně celý den. Naučí se jíst i jiné věci, neboj, ochutna, zkusí, uvidíte. Hlavně to ber jako normu a nijak to s ni neřeš. To by nadelalo víc škody než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
28.7.24 20:55

Softshellove obleceni i gumaky ma doma i ve skolce. Je to pro me pohodlnejsi na logistiku. Plastenku jen ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14696
28.7.24 20:56
@Svistice píše: Více

Presne jak u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16227
28.7.24 20:59

Pak bych to neřešila. Řekla bych to učitelkám, že byl kdysi problém a dítěti vysvětlila, že prostě tam bude jídlo a to tam budou jíst všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7920
28.7.24 21:08

Já do školky kupovala akorát bačkůrky.
U nás v dešti ven nechodí, softshell ani gumáky děcka neměly vůbec.
Nosit vlastní jídlo do školky je za mě sci-fi, ale zeptej se, ono to může být jinde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
28.7.24 21:22

Všechny děti mi zatím chodily jen na dopoledne, protože RD. Prostě když ráno pršelo, šli rovnou v holinách, s tím, že když přestane, stejně bude mokro. Ve vydatném dešti ani ven nechodili. To samé oblečení, když se mračilo nebo lilo, rovnou pláštěnku/softshellku/pogumovaný komplet. Obvykle podzim/zima/jaro na sebe to, v čem mají jít ven (oteplováky..), pod tím punčocháče na dopoledne ve třídě. ve skříňce náhradní spodky, ponožky, tričko, triko s dlouhým, tepláky/legíny, mikinu. Vždycky si dítě i učitelky poradily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12964
28.7.24 21:33

Tak ja mam vesnicky deti, co jsou porad nekde u zvere nebo u potoka, takze holinky doma nutne potrebujeme, ve skolce je druhy par, ven chodi i za mokra nebo lehkeho deste. Pak uz ve skolce nechavam jen nahradni obleceni pro pripad nehody, softshell nebo funkcni obleceni ma dite rovnou na sobe pri odchodu do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
28.7.24 21:50

My chodíme ven i v dešti, takže je u nás povinnost mít plastenku a holínky. Rodiče to tam nechávají celoročně. Jinak náhradní obleceni - teiko, tepláky, spodní prádlo, ponozky. Věci na převlečení dovnitř. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.7.24 21:56

@Velryba černá samozřejmě jsem nemyslela, že bych nabalila „do ubrousku chleba s paštikou“ spíš jen opravdu nějakou tyčinku/brumíka či tak podobně pro případ nouze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.7.24 21:58

Vím, že pro zkušenější je to všechno brnkačka a asi hloupý dotaz, já matka, tímto zatím nepolíbená, to vidím zatím prostě jako obrovský logistický problém… :? No a asi to zbytečně až moc řeším…

O stresu z toho, jak to to moje malé božátko zvládne, už radši ani nemluvě… :D

Příspěvek upraven 28.07.24 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.7.24 22:00

@vejule08 ani to jim nesmí dát.

• Citovat
  • Upravit
33005
28.7.24 22:01

Logistický problém v čem? Odevzdat dítě do instituce nalezite vvybavené není jaderná fyzika. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin