Výbava do školky 2x?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6436
28.7.24 22:03

No abkm řeš určitě a to s předstihem, do školky se nesmí nosit jen tak nějaké jídlo. Vy jste neměli ještě schůzku? My potřebovali dobrozdání od alergologa a měli jsme co dělat, abychom nějakého do září našli. A musíme mít se školkou smlouvu, abychom mohli donášet vlastní jídlo. To nejde jen tak, pokud to teda není soukromá. Gumáky neřeším, za deště ven nechodí a většinou ráno mrknu na předpověď a nějaké softshellky nabalim s sebou, určitě nemám víc věcí. Ještě se nestalo, že by něco chybělo.

Edit: dočítám, no nesmíš donest brumika místo svačiny. Oni jí to nedaji. Jak by to v té školce pak vypadalo :D

Neboj, je to nezvyk, ale za měsíc nebudeš řešit nic z toho, co teď. Je normální, že se o ty děti bojíme a staráme se, aby chudinky nepomřely hladem a zimou, ale ve školce si poradí. Holt jim občas bude třeba chladno, holt si někdy dá suchý chleba nebo se naučí tu pomazánku jíst. Mě školka naučila jíst dítě ovoce, předtím to nesneslo a nejsladší jahoda byla pro něj kyselá :nevim: ve školce to ostatní jedí, tak to začalo jíst taky :palec:

Příspěvek upraven 28.07.24 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.7.24 22:07

@Liška32 přitom stačí od pediatra.

• Citovat
  • Upravit
110
28.7.24 22:08

@Liška32 jak jsem už psala, ABKM je už snad za námi (vypadá to), ale jde spíš o zvyk dítěte, kterého se nám nedaří zbavit, že stále jí spíše ty alternativní potraviny a klasiku odmítá…

A alergologa samozřejmě máme - bez něj bysme diagnózu ABKM těžko měli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6436
28.7.24 22:10
@Velryba černá píše: Více

Hele já se nechtěla s naší ředitelkou hádat. Celkem dělám, co ona chce. Mě o tolik nejde a nechci a ní mít rozbroje, ještě nějakou dobu tam budeme chodit a v místě není jiná možnost. To víš, že znám svoje práva. Mimo jiné „jsem na RD“, takže nesmím prý využívat plnou otevírací dobu školky. Nevzpomínam si, že bych davala nějaké potvrzení o tom, co dělám doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.7.24 22:11

@Liška32 chápu, že by to nošení vlastního nedělalo dobrotu a každodenní ládování se něčím jiným mimo jídelníček (a ještě aby u toho asistovala učitelka) je jaksi nemožné. Spíš jsem si to asi představovala jakože někde „na tajňačku“ v šatně něco slupne, když bude nejhůř :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6436
28.7.24 22:13

@vejule08 my máme dg jen od pediatra, testujem jen potraviny. Ale nic jinak nepotřebujeme ohledně toho. Chápu, ale ona třeba těm jídlům přijde na chuť :) moje malá taky už něco snese (maličko) a prostě jí ty mléčné věci nechutnaj. Na Lipánka mi řekla fuj :D Ale oni kdyžtak dají suché pečivo nebo u nás nabízejí fakt hodně ovoce. Hlady určitě nebude :)

Hlavně si vezmi, že těch jídel je dost. Doma se nasnida, v půl 9 je svacina, pak mas v půl 12 oběd vcetne polevky (u nás když jim jídlo nechutná, tak třeba dají 2× polévku), pak jdou spat a pak zase hned svačí a pak jdou domu. A to už si svacinu nosim, to už mívá hlad. Ale přes den myslím, že těch jídel mají fakt hodně.

Příspěvek upraven 28.07.24 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.7.24 22:14

@Liška32 tak to má tedy ale paní ředitelka zvláštní pravidla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.24 22:18
@Liška32 píše: Více

No to si neslupne protože děti nemají bez dozoru obyčejné mimo prostor třídy a WC možnost chodit.

Než vymyslet takovéhle cucoviny, tak spíš nauč dítě, ať si prostě řekne o suchý rohlík, pokud nechce školkou předložené mazadlo.

Maminky ostatních nezravcu nebo rozmlsanych děti jim taky neschovají v satnicce svačinky poslední záchrany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá

@Liška32 tyhle vyje*ávačky fakt nesnáším.

• Citovat
  • Upravit
6436
@vejule08 píše: Více

Ona je celá zvláštní :mrgreen: Ale je to ŘEDITELKA, takže jsem se přizpůsobila. Spíš to dělám pro malou, jako kolikrát jsem byla třeba ve škole, ale holt ji vyzvedl tatínek, když nešlo ji nechat déle. Beru to tak, že tam aspoň není do zavíracky. I když ona by chtěla, čím víc lidí za den potká, tím líp :D

Taky jsem se bála, co když bude mít hlad, co když jí bude zima, co když nebude chtít spinkat, co když bude něco potřebovat a bude se stydět si říct… Ale ony to ty děti fakt zvládnou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.7.24 22:19

@vejule08 podle mě se dítě v tom kolektivu chytne. A hlady neumře, neboj.

• Citovat
  • Upravit
28.7.24 22:25

@vejule08
S tím jídlem, no jako můžeš se zeptat ředitelky, ale myslím, že je to bezpředněné. Něco jiného by bylo kdyby to bylo od Dr., že jí něco opravdu nedělá dobře, ale takhle asi ne. Prostě každé dítě má nějakou potravinu na kterou třeba není z domu zvyklé, protože ji nedělají nebo mu to prostě nechutná a není možné, aby si dítě, když mu nejede špenát doneslo sušenku. To by hned bylo a proč my musíme jist špenát a tady vedle Anička může jist sušenku. Je to minimálně nevychovne a hygiena by se taky asi dvakrát na to netvařila. A že by jako slupla něco na tajno, tak to teda nevím 🤔předpokládám, že to dceři nějakou chvíli trvá než si rozbalí a sní brumíka, takže jako by mi asi bylo divné co v té šatně třeba 5 minut a déle se dělá. Navíc nám děti musí hlásit, že jdou do šatny (např. je jim chladno, tak si jdou pro mikinu), ale musí nám to jako učitelkam nahlásit a myslím, že nejsme jediná MŠ která to tak má. Takže i kdyby mi dítě zalhalo, že si jde pro mikinu a šlo si místo toho sníst brumíka, tak mi to bude divné, že se tak dlouho nevrací, protože vezme mikinu a jde, kdežto jíst něco bude určitě na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
28.7.24 22:27

Pokud nejde o zdravotní riziko, ale jen nezvyk dítěte jíst nějaké potraviny, dala bych tomu volný průběh. Nás ve školce první týdny informovali stylem „Pepíček nejedl nic, Lucinka si kousla suchého chleba…“ a v průběhu času si snad všechny děti zvykly a jedí aspoň něco. Podle mě nikdo nečeká, že dítě, které je poprvé ve školce, hned od začátku bude jíst všechno, co mu naservírují. Vlastní svačiny ve státních školkách běžně nepovolují, s tím bych nepočítala. U dětí s lékařsky potvrzenou intolerancí se to samozřejmě řeší individuálně.

Co se týče výbavy, tak já osobně kupuju do školky všechno extra. Na nošení mimo školku má lepší věci, do školky dávám zásadně to, u čeho nevadí, že se v tom vyválí v blátě nebo v polívce, případně se to ztratí neznámo kde, ačkoliv je všechno důsledně podepsané. Jediné, co má jen jednou, jsou holínky, a ty necháváme ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.7.24 00:01

Mela sem to podobne jako annali, pred skolkou jsem prolezla bazay, detskeho obleceni je vsude hromada. Nakoupila deset tricek, patery teplaky, tri mikiny jen do skolky snad do petistovky dohromady, gumaky měl z bazaru stabilne ve skolce, softshellové věci nosil z domova. Nove sem porizovala jen bačkory.
S jídlem neporadim, ale prinest si vlastniho Brumíka povazuju za neprůchozí napad. Proste dej ve skolce vědět, ze jsou jidla, která nejí, neboj, hlady tam nepojde. Syn nikdy pomazanky nejedl a prezil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.7.24 00:07

Gumaky zvlášť jedny ve školce - vinted staly mě 80 Kč i s poštovným a tím jejich slavným pojištěním.

Vecskolce musí mít vždy oblečení na ven dle počasí. Nemůžou mít to samé oblečení vecnitr a venku. -

Tak musí mít nakradni oblečení dovnitř kdyby cokoliv nehoda, politi atd.

Samozřejmě bačkůrky a hřeben a kelímek na vyplachjnuti pusy po spaní. Jo a láhev na pití.

Tohle bude mít kazda školka jinak. Dozvíš se určitě na první skolkové schůzce rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin