Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Pomka Jo čepiček mám hodně
spoustu jsme dostali
a ponožky radši víc, jak mín
a na body s krátkým hodím mikču nebo svetr a taky v klidu ![]()
Proč nedostačující? To se mi nezdá. Mně naopak přijde, že je toho všude dost a i podrobně. Takový ty základní a důležitý věci máš v každým seznamu a zbytek si můžeš vždycky dokoupit. Nestresuj se tak, vždyť o nic nejde, jestli si něco dokoupíš o pár dní později:) Přijde mi to naopak lepší, než nakoupit úplně všechno a pak to ani nepotřebovat ![]()
Mrkni sem: http://nase-miminka.webnode.cz/…pro-miminko/ mám to tam sepsané ![]()
Měla jsem seznam ve wordu hezký a barevně jsem si značila co chci - co už mám a co nechci ![]()
ZÁKLADNÍ VÝBAVIČKA PRO MIMINKO
Soupravička do porodnice - dupačky, body, kabátek, čepička - v. 56, popř. v zimě svetřík nebo teplá mikina
Body s dl. rukávem - v.56 4ks, v. 62 4ks, popř. na léto body s kr. rukávem stačí 1ks
Dupačky - v.56 4ks, v. 62 4ks, na zimu jsou vhodné teplejší sametové dupačky
Kabátek slabý bavlněný - v.56 2ks, v.62 3ks
Overal na spaní - v.56 2ks, v.62 2ks,
Mikina - v. 56 1 ks, v. 62 2 ks
Svetřík – záleží na ročním období, stačí 1 ks ve vel. 62 Čepička - bavlněná 2 ks, na zimu teplá čepička 1 ks
Rukavičky - bavlněné 1 pár, na zimu teplé rukavičky 1 pár
Ponožky - bavlněné 2 páry, na zimu teplé ponožky 2 páry
Punčocháče - pro zimní miminka v. 62 1 ks, dále nakoupit podle potřeby či ročního období
Botičky - látkové (capáčky) 1 pár
Teplá kombinéza - dle ročního období, 1ks
VĚCI NA KOUPÁNÍ
Vanička, popř. koupací kyblík
Lehátko do vaničky
Osušky bavlněné - 2 ks Žínky 3 ks
Teploměr do vody
Vatové anatomické tyčinky
Olejíček
Hřebínek nebo kartáček na vlásky
Nůžky na nehty s kulatou špičkou
Vatové tampony
Líh 60% na ošetření pupíčku
VĚCI NA SPANÍ
Dřevěná postýlka – výhodná je na kolečkách, lze s ní popojíždět po bytě
Matrace do postýlky
Nepropouštěcí podložka mezi prostěradlo a matraci nebo stačí prostěradlo vespod pogumované
Nebesa, držák na nebesa – dle vašeho uvážení
Mantinel do postýlky
Povlečení 2 ks
Prostěradlo 2 ks – vespod pogumované
Polštář – do roka se nemá dávat, pod hlavičku stačí bavlněná plena
Peřinka
Rychlozavinovačka či zavinovačka s vložkou - 2 ks
Spací vak – dle vašeho uvážení
Hrací kolotoč – dle vašeho uvážení
VĚCI NA PŘEBALOVÁNÍ
Přebalovací podložka
Jednorázové pleny – aspoň 3 balíky, rozlišují se podle velikosti – podle váhy miminka
Jednorázové podložky - na přebalovací podložku
Vlhčené ubrousky
Koš na jednorázové pleny – dle vašeho uvážení
Krém proti opruzení – rybilka, bepanten – vhodný i k ošetření bolavých bradavek po kojení
KOSMETIKA PRO MIMINKA
Záleží na vašem uvážení co budete potřebovat za kosmetiku. Není dobré nakoupit spoustu dětské kosmetiky a pak zjistit že miminko se nám po ní osype. Ze začátku vystačíte s dětským mýdlem, olejíčkem, šamponem a krémem na zadeček a pak můžete dle uvážení dokupovat
Dětské mýdlo
Olejíček – dobrý je slunečnicový, koupíte v lékárně (lékárnický slunečnicový olej pro miminka)
Krém na zadeček proti opruzeninám
Borová voda na oči – postačí i převařená voda
Ochranný krém proti chladu a větru na zimu, na léto opalovací krém s vysokým faktorem
Dětský šampon
Olejíček do koupele
Mycí krém
atd. Záleží na vašem uvážení, drogerie i lékárny jsou plné dětské kosmetiky.
NA PROCHÁZKU
Kočárek - nejlépe kombinovaný, dobře si rozmyslete jaký kočárek pro vás bude nejvhodnější. Pokud budete jezdit pouze po zpevněných plochách nebo i po polních a lesních cestách apod. A podle toho uvažte co pro vás a pro miminko bude nejlepší. Nabídek je hodně a každý si může vybrat podle svých potřeb a vkusu
Síťka proti hmyzu
Pláštěnka
Nánožník
Rukávník - zateplený návlek na rukojeť kočárku
Taška na rukojeť
Fusak - na zimu
Deka teplá - na zimu
Deka lehká
@Bela111 můj 4měsíční brouček se ještě neumí přetočit ani píďalkovat, když se začne nudit, tak se rozčiluje, ať ho jdu nosit, aby taky něco zajímavého viděl, tak doufám, že se to naučí brzo ![]()
Jinak doporučuju místo vaty nebo vatových tamponů na ošetření pupíku buničité čtverečky, nepouští chloupky. Ale co jsem koukala na seznamy od holek, tak jsou fajn, je to prostě všechno podobný ![]()
@Maty1989
super, tak nejak mam doma to same. Akorat min kosmetiky, ja nedavala fakt nic. Mala se osypala po Avirilu. Staci koupat v ciste vode.
@pipulka123 píše:
Holky a měly jste většinu novou nebo z druhé ruky?
měli jsme všechno nové, pro první miminko jsem nechtěla nic z druhé ruky.
@pipulka123 píše:
@Pomka Jo čepiček mám hodněspoustu jsme dostali
a ponožky radši víc, jak mín
a na body s krátkým hodím mikču nebo svetr a taky v klidu
Ponozky staci dvoje plus jedny teplejsi jsem davala ven pod kombinezu. Nevim, body s kratkym rukavem na novorozence v zari asi fakt ne…
dlouhy rukav, svetrik a kombinezu. Uvidis podle uvazeni.
@pipulka123 píše:
Holky a měly jste většinu novou nebo z druhé ruky?
Vetsinou nove. Akorat postylka a vanicka jsou po mne, neco mam jen pujcene. Taky nejaky obleceni kupujipouzite. Kdyz se ti bude mimi v noci procuravat, padnou klidne dve az tri pyzamka. Na to staci nosene.
Neboj na všechno příjdeš sama… Psát ti dlouhé seznamy věcí jsou fakt zbytečné… Do začátku toho nebudeš potřebovat mnoho. Hlavní je postýlka, plínky a vlhčené ubrousky a něco na opruzeniny. Mimčo se ti narodí v září, takže určitě nebudeš potřebovat fusak do autosedačky
Pro miminka je těch věcí v obchodech mraky a taky mraky těch opravdu zbytečných věcí…
Ja taky davam dohromady vybavicku, a reknu ti, ze to cislovani 52-62 jsem prestala resit, protoze kazdy kousek obleceni z jineho obchodu retezce, ma taky jinou velikost ze
tak to mam dohromady a proste uvidim co mu pak sedne. A mela jste nektera denni postylku? treba v obyvaku? Uvazuji nad ni, protoze mame pejska co dost pousti tak aby v tom pak nelozil
nebo v cem jste meli miminko pres den? v naruci, v kocarku? nekde na decce…?
@PetaBibi píše:
Ja taky davam dohromady vybavicku, a reknu ti, ze to cislovani 52-62 jsem prestala resit, protoze kazdy kousek obleceni z jineho obchodu retezce, ma taky jinou velikost zetak to mam dohromady a proste uvidim co mu pak sedne. A mela jste nektera denni postylku? treba v obyvaku? Uvazuji nad ni, protoze mame pejska co dost pousti tak aby v tom pak nelozil
nebo v cem jste meli miminko pres den? v naruci, v kocarku? nekde na decce…?
měli jsme na postýlce přidělaná kolečka, takže jsem si mohla postýlku vozit kam bylo potřeba
a nebo jsem měla malou v manduce, případně když byla větší, tak v ohrádce, kde měla pěnové puzzle, deky a spoustu hraček ![]()