Výbava pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
4.11.12 12:30

Výbava pro miminko

Krásné poledne,
potřebuji poradit, jsem prvorodička a vůbec si nevím rady co vše pořídit pro miminko. Termín porodu máme počátkem března, co vše je tedy potřeba koupit?
Předem moc děkuji za rady a přeji příjemnou neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1505
4.11.12 12:34

Zadej si tohle do googlu a vyjede ti asi milion seznamů, co na miminko. Když si jich pár přečteš, budeš mít docela jasnou představu… plus je tady k tomu dost starších diskusí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
4.11.12 12:41

http://www.odkazypromaminky.blogspot.cz/

ahojky, hodila jsem ti tu odkaz na svůj blog, vlevo dole jsou odkazy na stránky, kde je rozebraná výbavička pro miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.11.12 12:56

Holky, moc vám děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
4.11.12 14:09
@LadyTommy píše:
http://www.odkazypromaminky.blogspot.cz/ahojky, hodila jsem ti tu odkaz na svůj blog, vlevo dole jsou odkazy na stránky, kde je rozebraná výbavička pro miminko ;)

Nádherný blogísek pro maminky. :potlesk: :potlesk: Moc se Ti povedl. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka-misa
4.11.12 23:42

@LaBaM

Souhlasím.
Nejlepší způsob :)

My jsme koupili to nejnutnější a potom jsme dle potřeby dokupovali.
Například :
Třeba jsme měli jednu zavinovačku a pak jsme dokoupili ještě dvě. Nějak mi nedošlo, že je potřebuju někdy vyprat, někdy plínka proteče atd.

• Citovat
  • Upravit
9
24.4.15 11:37

Kompletní výbava pro miminko narozené na začátku září

Ahoj maminky, čekám své první miminko na začátku září a jsem samozřejmě trochu ztracená co se týče výbavy :-D
Můžete mi sem prosím některá napsat co vše a v jakém množství je potřeba? Myslím úplně komplet, ať na něco nezapomenu.
Děkuji za pomoc :-)
 Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
24.4.15 11:46

To ti tu asi nikdo vypisovat nebude, dej si taky trochu práce a podívej se na odkazy :mrgreen: ;) takový ty univerzální věci se všude opakují a zbytek záleží na tom, co která maminka upřednostňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
24.4.15 11:47

@Tatoolee Ahoj :mavam:, já myslím, že je toho spousta na netu, tak je za mě napíšu několik málo věcí, co jsme opravdu používali a 100% se hodily:

1. rychlozavinovačka, šla bych i do klasické zavinovačky, na netu se dá sehnat, je to bomba, mimi bylo rádo „zabalíčkované“
  2. kojenecké nůžky na nehty a teploměr do koupele
  3. koupací kyblík
  4. pořádný přebalovací pult

no a samozřejmě oblečky a dětská kosmetika, využila jsem hlavně bodíčka, a to spoustu, protože byl blinkáček a potřeboval 4 na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
24.4.15 11:49

Jinak teď mu jsou 4 měsíce a bez hrací deky s hrazdičkou a pořádného kolotoče si to neumím vůbec představit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
24.4.15 11:56

@Chrissy Já právě koukám všude možně a mám pocit, že to jsou nedostačující informace :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
24.4.15 11:58

@Ostružka Naše teda už hrací deku s hrazdičkou od 4. měsíce začala opouštět, hned se otáčí na břicho a píďalkuje se pryč, zrovna včera jsme to s manželem div neobrečeli, jak nám roste před očima a asi ji už schováme…
Teploměr do koupele jsem použila asi tři krát, fajn je mít víc oblečení, ať pak člověk pořád jenom nepere, super jsou jednorázové přebalovací podložky a já pak používala takové jakoby šátečky, abych ji nemusela pořád převlíkat, teď jak mi slintala, když rostly zuby, bylo to obzvlášť fajn. Rychlozavinovačky ok, ale lepší jsou nějaké elastické pevnější, které se dají využít i na větší mimi :-) s těmi bych to fakt nepřeháněla, já raději balila do dek, z těch rychlo se hned dostala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
24.4.15 12:04

@Tatoolee Taky čekám mimčo v září a výbavičku už mám celkem komplet :) Mě ale přijde, že toho mám moc :D..

• Věci na cestu z porodnice
  • Vajíčko, fusak do vajíčka
  • Kočárek, postýlka, přebalovák (ten se hodí spíš, když je mimčo ještě malinké, pak už ho přebaluješ celkem „za pochodu“)
  • Látkové pleny- 10 malých, 10 velkých
  • zavinovačky
  • deka do kočárku (mám dvě)
  • jemnou osušku (pokud máš novou určitě kupovat nemusíš :) )
  • čepičky (mám asi 5 kusů těch nejmenších pak něco málo větších)
  • ponožky (asi 10 párů)
  • dupačky asi 5
  • bodyčka s krátkým 10, s dlouhým taky
  • štrample 5
  • kombinezka vel. 3-6 měsíců 2×
  • kalhoty 7ks
  • vanička
  • teploměr do vany
  • župan

A určitě jsem ještě spoustu věcí zapomněla :D :roll: tak snad to aspon k něčemu bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.4.15 12:05

@Tatoolee postylka s matraci, polstarek, perinka, popr. mantinel. Kocarek. Autosedacku. Zavinovacku (dobra asi fakt ta klasicka), obleceni (to si dohledej, moji male stacilo zas na den jedno bodycko). Nekupuj toho moc, dokoupis podle potreby. Latkove plenky na ublinkavani (aspon 20-30 ks), papirove plenky pro novorozence aspon dva baliky (vic bych nebrala do zacatku), vlhcene ubrousky. Lih na pupicek (cutasept napr.), vatove polstarky, detske vatove tycinky na usi, kartacek na vlasy, detsky teplomer (s ohebnou spickou), krem na opruzeniny, odsavacku na vysavac, mozna taky ten teplomer do vody, vanicku na koupani a latkove lehatko (mne vyhovuje vic nez penove). Pak bych rovnou poridila fusak, muze byt uz chladneji, na zimu ho budes stejne potrebovat. No a deky na prikryti, lezeni atd. Hodi se hraci deka nebo ten kolotoc nad postylku. Jo a na mimi jsem nic nepatlala, kdyz uz, tak slunecnicovy olej z lekarny. Ani do koupele nic, pro maly mimi to neni dle meho dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.4.15 12:09

@pipulka123 jj, osusku taky. Mne se mozna vic osvedcila tetra plena. Jinak mas zbytecne moc ponozek a cepicek. Jinak si myslim, ze taky ty body s kratkym rukavem nevyuzijes, bude zima. To az fakt v lete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí