Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@PetaBibi píše:
Ja taky davam dohromady vybavicku, a reknu ti, ze to cislovani 52-62 jsem prestala resit, protoze kazdy kousek obleceni z jineho obchodu retezce, ma taky jinou velikost zetak to mam dohromady a proste uvidim co mu pak sedne. A mela jste nektera denni postylku? treba v obyvaku? Uvazuji nad ni, protoze mame pejska co dost pousti tak aby v tom pak nelozil
nebo v cem jste meli miminko pres den? v naruci, v kocarku? nekde na decce…?
Ano, mám v obýváku kolíbku (v přízemí) a v patře v pokoji pěnové puzzle na zemi (ale to se hodí až pro větší mimčo, pro novorozence nemá smysl). Na to puzzle bych stejně asi nedala, pokud není od země teplo.
@PetaBibi Novorozence vzhledem k druhému dítěti šíbuji různě po bytě a odkládám buď do kočárku v předsíni, lehátku v obýváku, cestovní postýlce a pěnových puzzle v dětském pokoji. Pak má samozřejme regulerní postýlku u nás v ložnici.
@pipulka123 píše:
Holky a měly jste většinu novou nebo z druhé ruky?
Kromě dárků, co jsme dostali, vše z druhé ruky. Nové mi přišlo zbytečné ![]()
Ahoj, nezapomeň na věci pro maminku…župan, kojící podprsenky, měla jsem 3 nové a 2 staré ještě po mojí mamince a můžu říct, že jsem kolikrát v noci spala i s froté ručníkem jak mi tekla prsa. Vložky do podprsenky, vložky do porodnice se budou hodit i doma a jak bude krvácení slabší, tak se šiknou i klasické vložky. Nevím, kde budeš rodit, ale skoro všude chtějí noční košili s rozepínáním na kojení. Používej jejich co se dá, ale měj pro sichr svojí a vymlouvej se na protečené mlíko nebo krev
Koupila jsem si ji taky, protože v čem budeš kojit doma, trika se fakt blbě vyhrnujou. Do porodnice si taky zabal přebalovací podložky, pod sebe na postel a starý ručník na koupání. Bepanten pro miminko použiješ i na bradavky. V podnici budeš mít hlad, tak ať ti nosí nějaké jídlo a pití a den staré pečivo, po tom jejich čerstvém bude tebe a pak i dítě bolet břicho. Moje heslo bylo..chceš zhubnout? Jdi do porodnice. Ta jejich strava tě vyhladoví a zhubneš.
Beztak jsem na hafo věcí zapomněla. Jo rukavičky pro novorozence, ty jejich nehtíky jsou fakt ostré…buď
poškrábou sebe nebo tebe..
@babulkaa píše:
Ahoj, nezapomeň na věci pro maminku…župan, kojící podprsenky, měla jsem 3 nové a 2 staré ještě po mojí mamince a můžu říct, že jsem kolikrát v noci spala i s froté ručníkem jak mi tekla prsa. Vložky do podprsenky, vložky do porodnice se budou hodit i doma a jak bude krvácení slabší, tak se šiknou i klasické vložky. Nevím, kde budeš rodit, ale skoro všude chtějí noční košili s rozepínáním na kojení. Používej jejich co se dá, ale měj pro sichr svojí a vymlouvej se na protečené mlíko nebo krevKoupila jsem si ji taky, protože v čem budeš kojit doma, trika se fakt blbě vyhrnujou. Do porodnice si taky zabal přebalovací podložky, pod sebe na postel a starý ručník na koupání. Bepanten pro miminko použiješ i na bradavky. V podnici budeš mít hlad, tak ať ti nosí nějaké jídlo a pití a den staré pečivo, po tom jejich čerstvém bude tebe a pak i dítě bolet břicho. Moje heslo bylo..chceš zhubnout? Jdi do porodnice. Ta jejich strava tě vyhladoví a zhubneš.
Beztak jsem na hafo věcí zapomněla. Jo rukavičky pro novorozence, ty jejich nehtíky jsou fakt ostré…buď
poškrábou sebe nebo tebe..
Tak já osobně jsem si na sebe nic nebrala a v eráru jsem dokonce až trpěla. Doma jsem pak s radostí měla tričko nebo tílko a byla jsem spokojená ![]()
@babulkaa tak župan jsem já osobně vůbec nevyužila, kojící podprsenku mám jen jednu (vyperu a na tu chvíli než uschne vezmu normální - uznávám, že dvě by byly lepší, ale víc je fakt zbytečný). Noční košile s rozepínáním je dobrá, tu určitě, ale neřekla bych, že to porodnice vyžadují, je to na každý ženský, jak si vyřeší oblečení na kojení
Moje porodnice poskytla erární košili jen na porod. Co se jídla týká, tak je fakt, že na rodičky nemyslí, ale já jsem ty porce nemohla sníst, takže pečivo zbylo a to jsem si dala druhý den a tak dokola. Vždy bylo něco, co se dalo, puding, melta s loupákem apod.
@Pomka píše:
@babulkaa tak župan jsem já osobně vůbec nevyužila, kojící podprsenku mám jen jednu (vyperu a na tu chvíli než uschne vezmu normální - uznávám, že dvě by byly lepší, ale víc je fakt zbytečný). Noční košile s rozepínáním je dobrá, tu určitě, ale neřekla bych, že to porodnice vyžadují, je to na každý ženský, jak si vyřeší oblečení na kojeníMoje porodnice poskytla erární košili jen na porod. Co se jídla týká, tak je fakt, že na rodičky nemyslí, ale já jsem ty porce nemohla sníst, takže pečivo zbylo a to jsem si dala druhý den a tak dokola. Vždy bylo něco, co se dalo, puding, melta s loupákem apod.
U prvního jsem si taky říkala župan na co a když pak člověk šel z pokoje do lednice nebo za sestrou nebo na
vyšetření a byly třeba návštěvy, tak by se šiknul. A třeba v zimě na chodbě dost táhne. U druhého už nemohl chybět. Co se týče jídla, tak porce ve špitále ( je jedno na jakém odd) jsou malé, nechápu jak jsi je nemohla sníst, díky bohu za hodně polívky a příbuzné, kteří něco donesli. A aby to nevypadalo, že jsem nějaká nenažraná, tak vážím 55 kg.
@babulkaa fakt? Ja si na porce nemuzu
stezovat, jidla bylo az az. Ke snidani treba dva kousky peciva, maslo, dzem, puding, loupak a melta. K obedu polevka, hlavni jidlo a nejake ovoce. A porce velikosti v pohode… asi zalezi na nemocnici.
@babulkaa píše:
U prvního jsem si taky říkala župan na co a když pak člověk šel z pokoje do lednice nebo za sestrou nebo na
vyšetření a byly třeba návštěvy, tak by se šiknul. A třeba v zimě na chodbě dost táhne. U druhého už nemohl chybět. Co se týče jídla, tak porce ve špitále ( je jedno na jakém odd) jsou malé, nechápu jak jsi je nemohla sníst, díky bohu za hodně polívky a příbuzné, kteří něco donesli. A aby to nevypadalo, že jsem nějaká nenažraná, tak vážím 55 kg.
Mně taky nepřijde, že bych měla extra hlad. Samozřejmě něco málo - spíše sladšího, jsem měla rovnou s sebou, ale že bych hladověla? Neřekla bych ![]()