Výbava pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
24.4.15 13:37
@PetaBibi píše:
Ja taky davam dohromady vybavicku, a reknu ti, ze to cislovani 52-62 jsem prestala resit, protoze kazdy kousek obleceni z jineho obchodu retezce, ma taky jinou velikost ze :think: tak to mam dohromady a proste uvidim co mu pak sedne. A mela jste nektera denni postylku? treba v obyvaku? Uvazuji nad ni, protoze mame pejska co dost pousti tak aby v tom pak nelozil :D nebo v cem jste meli miminko pres den? v naruci, v kocarku? nekde na decce…?

Ano, mám v obýváku kolíbku (v přízemí) a v patře v pokoji pěnové puzzle na zemi (ale to se hodí až pro větší mimčo, pro novorozence nemá smysl). Na to puzzle bych stejně asi nedala, pokud není od země teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.4.15 14:09

@PetaBibi Novorozence vzhledem k druhému dítěti šíbuji různě po bytě a odkládám buď do kočárku v předsíni, lehátku v obýváku, cestovní postýlce a pěnových puzzle v dětském pokoji. Pak má samozřejme regulerní postýlku u nás v ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.4.15 13:29
@pipulka123 píše:
Holky a měly jste většinu novou nebo z druhé ruky? :-)

Kromě dárků, co jsme dostali, vše z druhé ruky. Nové mi přišlo zbytečné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
25.4.15 15:45

Ahoj, nezapomeň na věci pro maminku…župan, kojící podprsenky, měla jsem 3 nové a 2 staré ještě po mojí mamince a můžu říct, že jsem kolikrát v noci spala i s froté ručníkem jak mi tekla prsa. Vložky do podprsenky, vložky do porodnice se budou hodit i doma a jak bude krvácení slabší, tak se šiknou i klasické vložky. Nevím, kde budeš rodit, ale skoro všude chtějí noční košili s rozepínáním na kojení. Používej jejich co se dá, ale měj pro sichr svojí a vymlouvej se na protečené mlíko nebo krev :lol: Koupila jsem si ji taky, protože v čem budeš kojit doma, trika se fakt blbě vyhrnujou. Do porodnice si taky zabal přebalovací podložky, pod sebe na postel a starý ručník na koupání. Bepanten pro miminko použiješ i na bradavky. V podnici budeš mít hlad, tak ať ti nosí nějaké jídlo a pití a den staré pečivo, po tom jejich čerstvém bude tebe a pak i dítě bolet břicho. Moje heslo bylo..chceš zhubnout? Jdi do porodnice. Ta jejich strava tě vyhladoví a zhubneš.
Beztak jsem na hafo věcí zapomněla. Jo rukavičky pro novorozence, ty jejich nehtíky jsou fakt ostré…buď
poškrábou sebe nebo tebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.4.15 16:33
@babulkaa píše:
Ahoj, nezapomeň na věci pro maminku…župan, kojící podprsenky, měla jsem 3 nové a 2 staré ještě po mojí mamince a můžu říct, že jsem kolikrát v noci spala i s froté ručníkem jak mi tekla prsa. Vložky do podprsenky, vložky do porodnice se budou hodit i doma a jak bude krvácení slabší, tak se šiknou i klasické vložky. Nevím, kde budeš rodit, ale skoro všude chtějí noční košili s rozepínáním na kojení. Používej jejich co se dá, ale měj pro sichr svojí a vymlouvej se na protečené mlíko nebo krev :lol: Koupila jsem si ji taky, protože v čem budeš kojit doma, trika se fakt blbě vyhrnujou. Do porodnice si taky zabal přebalovací podložky, pod sebe na postel a starý ručník na koupání. Bepanten pro miminko použiješ i na bradavky. V podnici budeš mít hlad, tak ať ti nosí nějaké jídlo a pití a den staré pečivo, po tom jejich čerstvém bude tebe a pak i dítě bolet břicho. Moje heslo bylo..chceš zhubnout? Jdi do porodnice. Ta jejich strava tě vyhladoví a zhubneš.
Beztak jsem na hafo věcí zapomněla. Jo rukavičky pro novorozence, ty jejich nehtíky jsou fakt ostré…buď
poškrábou sebe nebo tebe..

Tak já osobně jsem si na sebe nic nebrala a v eráru jsem dokonce až trpěla. Doma jsem pak s radostí měla tričko nebo tílko a byla jsem spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.4.15 17:14

@babulkaa tak župan jsem já osobně vůbec nevyužila, kojící podprsenku mám jen jednu (vyperu a na tu chvíli než uschne vezmu normální - uznávám, že dvě by byly lepší, ale víc je fakt zbytečný). Noční košile s rozepínáním je dobrá, tu určitě, ale neřekla bych, že to porodnice vyžadují, je to na každý ženský, jak si vyřeší oblečení na kojení :) Moje porodnice poskytla erární košili jen na porod. Co se jídla týká, tak je fakt, že na rodičky nemyslí, ale já jsem ty porce nemohla sníst, takže pečivo zbylo a to jsem si dala druhý den a tak dokola. Vždy bylo něco, co se dalo, puding, melta s loupákem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
26.4.15 11:38
@Pomka píše:
@babulkaa tak župan jsem já osobně vůbec nevyužila, kojící podprsenku mám jen jednu (vyperu a na tu chvíli než uschne vezmu normální - uznávám, že dvě by byly lepší, ale víc je fakt zbytečný). Noční košile s rozepínáním je dobrá, tu určitě, ale neřekla bych, že to porodnice vyžadují, je to na každý ženský, jak si vyřeší oblečení na kojení :) Moje porodnice poskytla erární košili jen na porod. Co se jídla týká, tak je fakt, že na rodičky nemyslí, ale já jsem ty porce nemohla sníst, takže pečivo zbylo a to jsem si dala druhý den a tak dokola. Vždy bylo něco, co se dalo, puding, melta s loupákem apod.

U prvního jsem si taky říkala župan na co a když pak člověk šel z pokoje do lednice nebo za sestrou nebo na
vyšetření a byly třeba návštěvy, tak by se šiknul. A třeba v zimě na chodbě dost táhne. U druhého už nemohl chybět. Co se týče jídla, tak porce ve špitále ( je jedno na jakém odd) jsou malé, nechápu jak jsi je nemohla sníst, díky bohu za hodně polívky a příbuzné, kteří něco donesli. A aby to nevypadalo, že jsem nějaká nenažraná, tak vážím 55 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.4.15 21:35

@babulkaa fakt? Ja si na porce nemuzu
stezovat, jidla bylo az az. Ke snidani treba dva kousky peciva, maslo, dzem, puding, loupak a melta. K obedu polevka, hlavni jidlo a nejake ovoce. A porce velikosti v pohode… asi zalezi na nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
27.4.15 12:17
@babulkaa píše:
U prvního jsem si taky říkala župan na co a když pak člověk šel z pokoje do lednice nebo za sestrou nebo na
vyšetření a byly třeba návštěvy, tak by se šiknul. A třeba v zimě na chodbě dost táhne. U druhého už nemohl chybět. Co se týče jídla, tak porce ve špitále ( je jedno na jakém odd) jsou malé, nechápu jak jsi je nemohla sníst, díky bohu za hodně polívky a příbuzné, kteří něco donesli. A aby to nevypadalo, že jsem nějaká nenažraná, tak vážím 55 kg.

Mně taky nepřijde, že bych měla extra hlad. Samozřejmě něco málo - spíše sladšího, jsem měla rovnou s sebou, ale že bych hladověla? Neřekla bych :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí