Vybavení hotelů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vybavení hotelů
Ahoj mamky, určitě mi poradíte. Jedu teď s manželem na prodloužený víkend do jednoho lepšího hotýlku, přiznám se, nejsem v tom vůbec zběhlá, jedu takhle poprvé. Zajímalo by mě, jestli v takových hotelech bývá třeba fén, nebo jestli ho mám vláčet s sebou (jedeme vlakem) a vůbec, jaké bývá vybavení pokojů. Z webu jsem se akorát dozvěděla, že je tam televize, no to je mi celkem jasný a je mi blbý se ptát telefonicky třeba na ručníky a mýdlo…Je to hloupej dotaz
, ale já fakt nevim. Dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ručníky a mýdlo určitě, někdy bývá i malý šampon a sprchový gel. Na ten fén bych asi nespoléhala, to podle mě není moc časté ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik hvezdicek ma ten tvuj „lepsi“ hotel?
U ctyr hvezdickoveho muzes cekat i ten fen, u trojhvezdickoveho spis ne a bude k zapujceni napr. na recepci, ale za poplatek. Vetsinou byva vybaveni pokoje na internetu. Rucniky a mydlo tam teda urcite budou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom co považuješ za ,,lepší,, hotel. Ambassador, Hilton - kromě ručníků, mýdla, sprcháče, fénu, vybaveného baru, telefonu jsou pokoje vybavené téměř vším na co si vzpomeneš, v těch levnějších hotelech bych na fén moc nespoléhala. Se neboj a normálně tam brnkni.
- Citovat
- Upravit
Napiš o jaký hotel se jedná, takhle se dá těžko soudit, nebo rovnou www hotelu. Jak tu bylo zmíněno 4 a 5* hotely by měly mít fény všude, ale to i některé 3*.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v kategorii 3* jsou běžné ručníky, mýdlo, sprchový gel a šampón. Fén obvykle ne.
Pokud má hotel označení 4*, musí mít v koupelně i fén.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paolosko, ručníky a mýdlo jsou standard, to jsem zažila snad jen jednou, že nebyly (na nějaké ubytovně).
A na to ostatní se nestyď zeptat, nejlépe konkrétně. Třeba bude hotel rád, když je inspiruješ, aby to uváděli na stránkách a tak. Je-li ti blbé volat, tak stačí e-mail.
My třeba neměli fén a žehličku na pokojích, ale daly se půjčit na recepci. A pokud je to rodinný hotýlek, tak ti majitelka prostě na chvíli půjčí svoje
, protože spokojený zákazník je nejlepší reklama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A určitě se neboj se zeptat, sama pracuji v hotelnictví pár let a to by jsi se divila na jaký kraviny se lidi ptaj, takže fén ten je ještě v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dík holky za odpovědi. Je to čtyřhvězdičkový hotel, tak budu předpokládat přítomnost fénu a pod. Když já už tam volala třikrát kvůli jiným dotazům, tak je mi to už blbý.
ale moc se těšim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My byli v létě v Park Innu. Fén tam určitě nebyl, ručníky ano. Každý den uklízeli pokoj, uprostřed týdne i převlékali postele. Pokud jsme potřebovali vyměnit ručníky, tak jsme je museli nechat pohozené na zemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
parkrat jsme byli s manzelem a fen byl jen v tom nejluxusnejsim s cenou 2000 za noc, jinak fen vozim, rucniky byvaji vzdycky, mini mydlo taky, docela mi chybi kartacek na zuby, uz se mi stalo, ze jsem ho zapomnela, v tom luxusnim hotelu klidne mohl byt, nejlevnejsi stoji 15kc, tak by byt mohl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
parkrat jsme byli s manzelem a fen byl jen v tom nejluxusnejsim s cenou 2000 za noc, jinak fen vozim, rucniky byvaji vzdycky, mini mydlo taky, docela mi chybi kartacek na zuby, uz se mi stalo, ze jsem ho zapomnela, v tom luxusnim hotelu klidne mohl byt, nejlevnejsi stoji 15kc, tak by byt mohl
některé hotely kartáčky mají na recepci k dispozici, stačí se zeptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rad bylo dost,já dodám,že v lepších hotelích jsem mimo fénu,který je automatický,měla nachystané i odličovací tampony,což mě mile překvapilo.
- Citovat
- Upravit
Záleží na kategorii hotelu, ony mají tabulky na to, co je ve které kategorii povinné a pak dlouhý seznam věcí, za které mohou získat body, aby pak dosáhly určité kategorie, musí těch bodů mít určitý počet. Některé hotely to naženou na velikosti pokojů a společného zázemí, jiné na vybavení či jinde. Nejsem si jistá, do které z těch kategorií spadá fén, zda povinná či dobrovolná (třeba TV nebo ručníky jsou určitě povinné i v o dost nižších kategoriích hotelů), já se s fénem setkala i v pár 3*. Ale obecně mám dost zkušenost, že hotel na net nacpe maximum informací co může, takže málokdy jsem na pokoji našla něco navíc oproti tomu, co psali už při popisu vybavení na netu
Ale někdy je člověk příjemně překvapen. Já bych se určitě nebála se na to předem zeptat, ať ho netáhneš zbytečně nebo ti naopak neschází… Často ho půjčují i na té recepci, někdy zdarma, někdy za poplatek. Základní hygienické potřeby se dají v lepších hotelech obvykle dokoupit přímo na recepci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, já jsem kůň. Tak jsem se znovu pro jistotu koukla na ty webovky hotelu a oni to tam mají napsaný
. A to tam pořád chodím, protože se moc těším a nevšimla jsem si.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.