Vybavení na běžky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23847
24.10.15 19:39

Vybavení na běžky

Ahoj ženy, která z vás ráda běžkuje? Pojďte pokecat a trochu mi poradit. Já mám ráda hory, ale klasický lyžování mě nebaví, nejde mi to a je to nebezpečné, ale běžky, to je jiná. Tak jsem se rozhodla, že rodinku nechám, at si jezdí na svah a já se zas vrátím k běžkování :dance:. Ale potřebovala bych lehce upgradovat vybavení. Mám asi 15 let starý botasky s 75 vázáním a běžky se stromečkem. Bruslit mě moc nebaví, spíš jezdím klasikou. Chtěla bych si pořídit nové boty a vázání, váhám jestli i běžky, tyhle mi strašně vyhovují. Tak prosím, s jakou značkou máte nejlepší zkušenost a na co si mám dávat pozor při výběru. Nejsem nějakej velkej sportovec, žádný velký výkony. Jsem zkusmo zašla do sportu a navlíkla na sebe nějaké levnější boty + vázání cca za 3000 a prodavač mi tvrdil, že stejně budu muset nosit návleky. No kua, jak to, ty nosím teď s prehistorickým vybavením 8o
A ještě - co nosíte na sobě za oblečení? Taky bych ráda nějaké leginy a ne ty moje oteplováky a tlustou bundu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6611
24.10.15 20:14

Tak oteplováky jsou velmi špatné, ono strašně záleží jakým tempem jezdíš.
Já si vždy bral několik tenkých vrstev než tlustou bundu v které se rychle zapotíš.

No pokud pojedeš v hlubokém prašanu tak i v kotníčkových botech ti do nich napadá sních. Pokud budeš jezdit po udržované stezce ( takové ty hnusné dálnice) tak tam návleky samozřejmě nepotřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.10.15 20:17

@Gina108 :mavam: miluju běžky, sice jsem to teď 3 roky flákala, ale letos to plánuji napravit. Holt s břichem a miminem to moc nejde, že :lol:
Koupili jsme si s manželem běžky Madshuse i boty, jezdím klasiku, naprostá spokojenost :palec: Oblečení mám kompletně Craft, taky výborné, sice vyšší pořizovací cena, ale užiješ několik sezon :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
24.10.15 20:20

@Gina108 Pokud jsi s lyzemi spokojena, tak si je nech. Vymen jen boty a vazani. Jsou dva typy vazani, typ jako ma salomon a pak rottefella, osobne mezi nimi rozdil nevidim, jen bych rekla, ze na rottefellu je vice damskych bot. Obleceni ne jak na sjezdovky, ale spise jak na kolo nebo zimni beh, clovek se hodne zahreje sam. A navleky jak kdy a v jakem terenu, pokud jsi polykac kilometru ve stope, tak je nebyuzijes. Na neproslapnute plani pak ano. Ale komport nynejsich bot a starych se neda moc srovnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
24.10.15 20:21

@Gina108 tak já mám boty tyto http://www.sportisimo.cz/…pilot/22053/, teď je mají za krásnou cenu a je v nich teploučko jak v pokojíčku, ještě si vzpomínám, jak jsem kdysi na škole mrzla od nohou na běžkách - tak v těchto botkách fakt nebudeš. Návleky nenosím, ale taky většinou nejezdím hlubokým sněhem, ale ve stopě. Vázání je jasný, to ti dají k botám, aby se hodilo. Spíš bych se zamyslela i nad běžkama, dřív se ještě pořizovaly vzhledem k výšce postavy, dneska se jede podle váhy, tak se třeba budeš tahat se zbytečně dlouhýma, ale je fakt, že mě se na těch klasikách co byly dřív (dlouhé, celkem široké), jezdilo taky dobře. Jsem jen občasná běžkařka, žádné velké výkony, takže jsem pořídila běžky se šupinami, abych se nemusela zabývat mazáním a jsem spokojená, drží dobře i pěkně kloužou. Záleží na tom, jak to chceš pojmout. Mazací jsou samozřejmě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
24.10.15 21:01

Já jsem jen rekreační běžkařka, ale baví mne to - to ticho, krásná příroda, minimum lidí v lese - ne jak přeplněné a předražené sjezdovky… Běžky si klíďo nech, když ti vyhovují:) Ale dobrá obuv a vázání je k nezaplacení:) S tím novějším vázáním se dá i trochu zatočit - je tam drážka, do které se dá botou zapřít ;) A žádné návleky nenosím. Jo a taky mám běžky se šupinami - tzn. nemusím mazat :) Na oblečení si dávám lehčí bundu a kalhoty teda obvykle oteplováky, ale spíš proto, že ještě občas dost padám a pak je to do měkkčího :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.10.15 23:26

@Tsambika Ty moje běžky jsou také se šupinama - právě abych nemusela řešit vosky. Mazací jsou tedy rychlejší, jo? Kdysi se běžky dělaly v kategoriích S A L (S prý bylo rekreační) a já mám nějaké A-L. Sice dlouhé, ale nezvykle úzké. Ale že by nějaké závodní dělali tehdy se šupinami? :nevim: Jak je to tedy s šířkou běžek? Čím užší, tak tím co? Rychlejší? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
25.10.15 09:26

@Gina108 jsou rychlejší jenom když dobře namažeš :D pokud nebudeš nějaký výkonostní běžkař, tak šupiny úplně stačí bych řekla. Pokud budeš mít širší běžky, můžeš mimo stopu, do sněhu a tak..já mám obyč běžky na klasiku, jsou celkem úzké, kdyby byly širší, nezlobila bych se. Jinak si můžeš vybrat kombi běžky, pokud bys chtěla i bruslit.
http://www.lyze-sporten.cz/…rten-damske/ mrkni na Sporteny, mají dobré ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat