Vybavení víkendového bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.22 10:38

Vybavení víkendového bytu

Pomozte prosím s rozhodovanim:
uvažujeme, jestli pořídit do malého městského apartmánu 2kk, kam budeme jezdit z naseho domova jen"jako na chatu",2 pohodlna el. polohovaci kresla nebo mensi sedacku.

S návštěvami se tam nijak extra nepocita a když, bude k dispozici sezeni u oválného stolu; kuchyň i obývák je 2v1 a jde o celkem malou místnost 19 m2.

Jinak bude k dispozici ještě ložnice 12 m2,kde bude pro nas na valeni se a pohodu k dispozici boxspring opět s motorovými rosty.

Byt bude užívat pár se psem, vekove 50+. Rozhodně nechceme, aby se pes válel na sedačce, pousti spoustu chlupu a má svůj pelíšek, tak se i proto spíše přikláním k těm kreslum, která se jednodušeji zakryji proti psimu vniknutí, než celá plocha sedačky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
10.10.22 11:06

Tak jestli se ti dva uz k sobe nepotrebuji nejak pritulit a radsi maji svuj prostor, tak kresla, jinak sedacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 12:06
@Lucie_Sx píše:
Tak jestli se ti dva uz k sobe nepotrebuji nejak pritulit a radsi maji svuj prostor, tak kresla, jinak sedacka.
:lol: tulit se k sobě mohou v postylce 8) hned vedle v místnosti ;)
  • Citovat
  • Upravit
16186
10.10.22 12:14

Já bych šla do sedačky… zarizovali jsme letos apartman taky a koupili tam velkou sedačku, větší než máme doma :lol: Ale prostor to dovoluje👍Cokoliv malého by tam vypadalo divně… Já rada velké gauče, postele a vše ostatní, ale je to dáno především tím, ze většinou se nám všude nakýblují děti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 12:42
@neila píše:
Já bych šla do sedačky… zarizovali jsme letos apartman taky a koupili tam velkou sedačku, větší než máme doma :lol: Ale prostor to dovoluje👍Cokoliv malého by tam vypadalo divně… Já rada velké gauče, postele a vše ostatní, ale je to dáno především tím, ze většinou se nám všude nakýblují děti 8)

U nás přesně opacne: cokoli velkého by v místnosti vypadalo blbe ;) ; navíc tedy naše děti už vyletly z hnizda.
Můžu se zeptat, kde ten apt si zarizujete? My v mém rodném městě, ke kterému máme oba velmi citový vztah a ze kterého. jsme se v 80.letech kvůli bydlení nasi tehdy buď. rodiny museli odstěhovat na malomesto, kde nyní žijeme pohodlne v domku, tak proto teď jen už takovy malý apt ve meste :)

• Citovat
  • Upravit
10242
10.10.22 13:58

Ahoj,
záleží, jak tam chcete trávit čas. Já to vyřešil tak, že v takovém bytě nemám třeba TV, ale mám tam v obýváku dvě sedačky (rozkládací), protože tam někdo může přespat atd., prostě dává to větší variabilitu. Prostě důležité je trefit to, jak reálně byt využijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55923
10.10.22 14:01

Máme to zařízené jako normální bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.10.22 14:30
@Anonymní píše:
U nás přesně opacne: cokoli velkého by v místnosti vypadalo blbe ;) ; navíc tedy naše děti už vyletly z hnizda.
Můžu se zeptat, kde ten apt si zarizujete? My v mém rodném městě, ke kterému máme oba velmi citový vztah a ze kterého. jsme se v 80.letech kvůli bydlení nasi tehdy buď. rodiny museli odstěhovat na malomesto, kde nyní žijeme pohodlne v domku, tak proto teď jen už takovy malý apt ve meste :)

V Chorvatsku. Bez dětí je to úplně jiná :palec: To člověk nepotřebuje řešit spoustu věcí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
10.10.22 15:06

Kresla jsou pohodlnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
10.10.22 15:09

A dotyčným se líbí co? :lol: Podle mě vypadá lip menší sedačka než dvě jednotlivá křesla a dělají se i sedačky, které mají polohovací jednotlivá místa. Máme takovou, sice mechanickou, ne elektrickou, ale je to fajn.

Jak řešíte sezení u jidla? Taky důležité. Klidně bych dala tu polohovací sedačku a maly stolek (nebo jestli se třeba dela se stolkem veprostred, něco jako vzadu v autě to bývá, když se vyklopi prostřední panel) a k jidlenimu stolu nějaké dvě pohodlné židle typu kresilek. Predpokladam, ze i ten stul bude maly pro dva. Jinak tam pravděpodobně bude těch kusu opticky moc bych si tipla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 16:43
@Semtex píše:
A dotyčným se líbí co? :lol: Podle mě vypadá lip menší sedačka než dvě jednotlivá křesla a dělají se i sedačky, které mají polohovací jednotlivá místa. Máme takovou, sice mechanickou, ne elektrickou, ale je to fajn.Jak řešíte sezení u jidla? Taky důležité. Klidně bych dala tu polohovací sedačku a maly stolek (nebo jestli se třeba dela se stolkem veprostred, něco jako vzadu v autě to bývá, když se vyklopi prostřední panel) a k jidlenimu stolu nějaké dvě pohodlné židle typu kresilek. Predpokladam, ze i ten stul bude maly pro dva. Jinak tam pravděpodobně bude těch kusu opticky moc bych si tipla.

Je zde i nějaký Fin. rozpočet, sedacka s polohovací fci bude stát urcite mnohem víc než 2 poloh. kresla na el.,jedno stojí 7000,–.

Stůl je kulatý, cca 1m průměr, ale dá se roztáhnout na oválný, takže pak 6 lidi v poho k nějakému kafíčku či lehkemu občerstvení. Takze spíš k němu by se směřovaly návštěvy, když budou jen 2 kresilka, která by se mírně mohla natočit, aby to bylo víc face to face, než jak na bídou na sedacce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3521
11.10.22 10:31

Brala bych elektrická polohovatelná křesílka s funkcí masáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 10:37

Rozklikla jsem, protože teď zařizujeme taky :). Jako my kupujeme sedačku, rádi se válíme. Máme doma z ikey, která nestojí výrazně víc, je rozkládací s celkem dobrými matracemi když náhodou na tu návštěvu dojde, úložným prostorem a pratelným potahem, jsme překvapení, jak moc se osvědčila, takže tam vezmeme podobnou. Ale je to o preferenci, jak si rádi užíváte pohodlí, u nás prostě vede gauč a plyšová deka k filmu/krbu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.22 15:17
@Anonymní píše:
Rozklikla jsem, protože teď zařizujeme taky :). Jako my kupujeme sedačku, rádi se válíme. Máme doma z ikey, která nestojí výrazně víc, je rozkládací s celkem dobrými matracemi když náhodou na tu návštěvu dojde, úložným prostorem a pratelným potahem, jsme překvapení, jak moc se osvědčila, takže tam vezmeme podobnou. Ale je to o preferenci, jak si rádi užíváte pohodlí, u nás prostě vede gauč a plyšová deka k filmu/krbu.

A co zarizujete, taky nějaký víkendový apt či chatu? ;)

Vyvrtalo mi to skoro rezerv. zavit, ale už jsrm se teda Def. rozhodla, že koupíme ta 2 el. poloh. kresla-jsou hodně pohodlná; chlap byl napůl pro sedačku, napul pro kreslo, jenže když už by zabrala takovou plochu, chtěla bych minim. ulozny prostor, zároveň musí být minim.45 cm vysoký posed, ne žádná nudle u země, už jsme starší a lepší to nebude. A teď tolik investovat nechceme. Navic jsme si domů letos pořídili valeci sedačku od Jecha skoro za 100 tacu :mrgreen:
A co mě na sedačce nejvíc odrazuje, je ta velká ložná plocha-mame str. velkeho kratkosrsteho psa, a ten když se otrepe…,mrak chlupu ve vzduchu 1),pak se strašně rad o sedačku otira, toje další hrůza a pak by se na ni na noc rád nakvartyroval, což nechceme ani jeden, takže na sedacku by se toho muselo víc položit, než na 2 křesla. A to je teda opruz to zakryvani, to už jsme si vyzkoušeli třeba na hotelech. :?

Na valeni jsme ale také mysleli a válet se Budem ve velmi pohodlných vysokých postelich boxspring, taktéž s el. motorem ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.22 15:31
@Anonymní píše:
A co zarizujete, taky nějaký víkendový apt či chatu? ;)

Vyvrtalo mi to skoro rezerv. zavit, ale už jsrm se teda Def. rozhodla, že koupíme ta 2 el. poloh. kresla-jsou hodně pohodlná; chlap byl napůl pro sedačku, napul pro kreslo, jenže když už by zabrala takovou plochu, chtěla bych minim. ulozny prostor, zároveň musí být minim.45 cm vysoký posed, ne žádná nudle u země, už jsme starší a lepší to nebude. A teď tolik investovat nechceme. Navic jsme si domů letos pořídili valeci sedačku od Jecha skoro za 100 tacu :mrgreen:
A co mě na sedačce nejvíc odrazuje, je ta velká ložná plocha-mame str. velkeho kratkosrsteho psa, a ten když se otrepe…,mrak chlupu ve vzduchu 1),pak se strašně rad o sedačku otira, toje další hrůza a pak by se na ni na noc rád nakvartyroval, což nechceme ani jeden, takže na sedacku by se toho muselo víc položit, než na 2 křesla. A to je teda opruz to zakryvani, to už jsme si vyzkoušeli třeba na hotelech. :?

Na valeni jsme ale také mysleli a válet se Budem ve velmi pohodlných vysokých postelich boxspring, taktéž s el. motorem ;)

My malý byteček na horách :). Zdědili jsme ho, já mám k té oblasti vztah a manželovi se tam moc líbí, tak jsme si ho nechali a rekonstruujeme - čekáme mimčo, takže dovolené a víkendy „ve vlastním“ se budou hodit, místo chaty a jednodušší na údržbu. My teda plánujeme, že když tam nebudeme chtít být my, známým ho půjčovat budeme (ale není to nutnost), takže ho zařizujeme tak trošku jako hotelový apartmán, jen s víc úložným prostorem na stálé věci jen pro nás. Zvířata tam ale nebudou, to chápu, to by textilní sedačka rozhodně nebyla to pravé. Naopak pro pobyt s dítětem mi to zas vyhovuje, když se to zamatlá, tak se to stáhne a vypere. Bude v jedné místnosti rozkládací sedačka, která půjde oddělit závěsem a udělat z ní postel, v druhé polovině krbová kamna, před nimi takové sedací/úložné podium, telka na zdi aby se dala posouvat na rameni podle toho odkud se bude koukat. Na zdi sklopný stolek a police nad ním, aby mohl sloužit jako mini pracovní místo. Druhý malý pokoj manželská postel+ vestavné úložné skříně + rozkládací přistýlka/cestovní postýlka. Kuchyně předělaná na takovou tu apartmánovou - zmenšené verze spotřebičů na základní vaření na krátké stěně a jídelní stůl. V předsíni vestavná skříň sloužící jako úklidová komora a klasicky věšák s botníkem. Koupelna jen se sprcháčem, ale zas chci takovou tu dešťovou sprchu :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný