Výbavička, oblečky, drogerie

607
13.1.13 14:29

Výbavička, oblečky, drogerie

Dobré odpoledne : )

Tak jelikož pomalu ale jistě se blíží termín, kdy přivedu na svět prcka, tak jdu pro radu : ) jsem prvorodička a termín porodu mám koncem března, tudíž moc času opravdu nezbývá, nejsem lajdák něco nakoupeno máme, postýlka, kočárek, takové zásadní věci, ale jedná se mi spíše o výbavu oblečení a kostemitiky na miminko. Všude na internetu jsou seznamy věcí, ale hodně se to liší, proto bych se chtěla zeptat na vaše zkušenosti, s jakou velikostí jste začínali a jaké oblečky jste nejvíce využili? jak jsem zmínila, termín mám na konci března : ) a co se týká drogerie, to je taky ožehavé téma, někde je seznam všemožných olejíčku, mastiček, serepatiček a někde třeba píší, že pro miminko je nejvhodnější olivový olej 8o tak a teď baby raďtě :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
13.1.13 14:33

K té kosmetice, nejlepší kosmetika je žádná kosmetika :) malý mimi žádnou kos, etiku nutně nwpotřebuje, jen může být krém na prdelku :) já v podstatě doteď nic nepoužívám, jen jednou za čas namažu prdelku, když je trošku dočervena, a kluci mají kůžičku jak alabastr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
13.1.13 14:37

Za mne:
purelan (bradavky)
mandlovy olej na mazani
neco na zadek (bepanthen nebo ti muzou umichat v lekarne)
lih na pupik
a ja budu mit zimni (tak do dvou tydnu to vypada), tak beru vazelinu na cumacek

obleceni:
na kusy nevim, ale malou velikost jdu kupovat az ted, vypada to ze se narodi trikilova jako syn, ale s dlouhyma nohama. takze treba takovy propinaci pyzamo vel 56 by mi bylo naprd

jinak jeste odsavacku na vysavac, teplomer, teplomer do vanicky, nejaky ty plinky kupujeme dopredu (i latkovy ctverce). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka2
376
13.1.13 14:37

Přesně! nejlíp žádná..pak je kůže rozmazlená.. Já měla nakoupeno kde co a? Vše šlo vniveč..nepoužívala jsem nic…jen krém na prdel ze začátku..pak nic..ani krém na tělo..malý nebyl nikdy opruzený a kůži má krásnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
13.1.13 14:40

Oblečky se strašně různí - něco 56, více 62 a pak už68 tu určitě unosí dost :-) ale třeba můj syn nosil některé kousky 56 ve 4 měs. :-) taky je velký rozdíl v číslování různých výrobců…

kosmetika za mě jak už bylo napsáno čím míň tím líp - takže 1×-2× týdně linola do koupele, když je potřeba tak namazat mandlovým olejem, totéž když je potřeba namazat zadeček - bepanthen(ten je dobrý do porodnice ptž ho můžeš použít i na bradavky), sudocream apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.1.13 14:42

Z kosmetiky budu brát Sudocrem na prdelku a Sebamed něco na mytí a jejich extrajemný krém. Plus líh na pupík…

Oblečky záleží, jak se mimčo narodí velké, no… Ty spodní vrstvy - body, možná pár overálků bavlněných vel.56 a co se dává víc nahoru, tak snese i větší velikost. I když prvorozená měla 48cm a v kombinézce 56 byla úplně ztracená.
To se nedá moc odhadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
13.1.13 14:43

Co se oblecku tyce, tak to ze zacatku jde strasne rychle, takze od jedne velikosti ti staci 2-3 kousky (nejlepe pyzamka-dupacky) na stridani, co se velikosti tyce, tezko rict, ja mela cvalika, takze veci na mimi od kamaradek nam cast byla mala uz po narozeni:))) Kosmetika - pleny, obyc. trhaci ubrousky v krabici na utirani vsepritomneho hovinka, vlhcene ubrousky a Rybilka mast, pozdeji Sudocrem. Drzim palce, at vse jde, jak ma! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.13 14:43

Ahojky.tak ja jsem mela asi dvoje dupacky velikost 50ale ty jsme koupili hned po porodu.mala mela 49cm. jinak dokud neni na svete, nema cenu tuhke velikost porizovwt, kdyz by pak melo mimco 53cm, tak je to k nicemu. takze jsme pak meli az 56.tou je asi nejlepsi zacit. uvidis, ze behem chvilicky je to male.ja jsem co 14vyrazovala veci! kosmetika…to je taky ruzny. nekupuj velkou zasobu, aby to pak treba mimi sedelo. nejlepsi podle me je poridit sebamed do zacatku.meli by hi dobre snaset i deti s citlivou kuzi.na zadecek od zacatku pouzivam sudocrem, nebo bepanthen. ubrousky bych koupilq treba hipp je dobrej.ja pouzivam huggiess, ale ne vsechny deti je snesou.mala je po jinych opruzela. plinky u me vedou pampers na cele care! a separacky jsem zkousela jednou, ale chce to koupit ty drazsi! protoze jsou i ekologicke a k pokozce nepropusti vlhkost.urco ne ty levny, ty jsem dostala a byly hnusny.ale tu kosmetiku, nakup si jen po jednom, protoze potom uvidis, jestli male/mu sedi.jo a taky dobry krem je od johnsons, se zlutym vickem, je pro novorozence. potom delaji jeste fialovy pro vetsi deti, ale ten je tak silene preparfenovany! ale je taky dobrrj. hezky hydratuje, ale olejicky nesnasim. kristynka se mi po nich silene potila a mela potnicky, at jsem zkousela jakykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.1.13 14:44

Ona ti praxe ukáže, za pár týdnů budeš zajetá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.1.13 14:44

Ahoj,
tak já ti napíšu jak to bylo u nás. Měla jsem připravené věci od velikosti 62. Malej se nakonec narodil s váhou 2800g, takže jsme potřebovali 52. Krásně přibíral, takže tam nám vydržela cca 3 týnym pak jsme měli 58, tu asi měsíc a pak se to postupně produžovalo. Některé věci u kterých jde koupit větší jsem větší kupovala. Třeba když malému bylo půl roku, koupila jsem od Tchibo podzimní termobundu ve velikosti 92. A tu nosí od půl roku doteď. (Teď v březnu mu budou dva roky). Vše jsem kupovala dle potřeb, takže nevím kolik kusů čeho. rozhodně jsem toho měla tak akorát, nemusela jsem denně prát a zároveň vše unosil.

Co se týče kosmetiky, tak bych asi dopředu koupila jen základ. Náš malý trpěl docela dost na potničky a opruzeniny celého tělíčka, takže jsme do jeho jednoho roku používali jen kosmetiku od Sebamedu. A co jsme používali byl jen sprchový gel, a ten až asi po měsíci, do té doby jen vodu. A Bepanthen na zadeček a opruzeniny. Jinak nic. Oni píšou různé olejíčky a krémíčky, ale u nás to nebylo rozhodně potřeba a zbytečně ho něčím patlat se nám nechtělo. Nic jiného jsem opravdu nepoužívala. Samozřejmě krom věcí, jako líh na pupíček a tak. Ale to mi dali v porodnici, když mi vše ukazovali. Rozhodně bych dopředu nekupovala kvanta různých věcí, když nevíš co vlastně budeš potřebovat.

Takhle jsme to měli my, tak uvidíš jestli ti to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.1.13 14:47

A hlavně, nežijeme mimo civilizaci, co není, sežene se snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
13.1.13 14:53

No já jsem z těch všelijakých diskuzí zmatená :roll: někde píšou, že začít tou vel 56, ale vzhledem k tomu, že já, když jsem se narodila měla rovné 4 kila a přítel 4 a půl, mám obavy, aby to ten prcek nenosil týden a pak bych to vyřazovala, to mi přijde jako vyhozené peníze 8o takže zatím co mám je většinou 62 a 68 :oops: a kosmetiku nemám zatím žádnou a jak vás čtu, tak je to asi lepší, koupím jen to nejnutnější, jako mast na zadeček a uvidíme..je pravda, že dokoupit se dá vždy, ale co s přebytečnými věcmi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
13.1.13 14:58

Já jsem měla pár kousků 56 a pak 62…měla jsem toho kopy ale nakonec jsme používali nejvíce asi 5 bodiček a 3 tepláčky…2 kabátky.2 svetříky, měli jsme 2 dupačky, ponožečky…plus věci na ven…některé věcičky používáme ještě teďka 4měsíc co se týče kosmetiky tak jsem kupovala od nivei… krém proti chladu (v březnu už asi nebude potřeba), šampon a pěna v 2 v 1..hypoalergenní krém(pro jistotu) určitě bepathen(i na bradavky) líh na pupík…jinak nic jiného si myslím že není potřeba :think:,kdyžtak všechno dokoupíš potom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
13.1.13 15:00

Výbavička je věc čistě individuální. Čekala jsem větší miminko, nakonec se narodilo předčasně a velikost 56 si užil skoro 2 měsíce, 62 méně.

Stran kosmetiky - za mě je nepostradatelný Bepanthen, stabilně také používám tělové mléko nebo krém, olejovou bázi do koupele, šampon, mám i krémy do zimy, Excipial mast i krém. Na olejíčky, ať už dětské nebo přírodní mě neužije.

• Citovat
  • Upravit
14110
13.1.13 15:04

U kosmetiky, všeobecně platí, že čím méně složek ( kratší seznam s nadpisem složení :) ) tím lépe, za sebe doporučuji weledu. nám stačí na mímo měsíčkový olej a mast na zadeček. jinak, dlaší drogerie : líh nbeo betadinka na pupíček a takové ty čtvrerečky, ať je čím to mazat, purelan na bradavky. my jsem využili i toto : genciána na moučnivku, kapky espumisan na prdíky, gel pupík na masáž bříška, odsávačka hlenů na lux, sprej s mořskou vodou do nosíku, vložky do podprsenky chicco. pak nějaké plenky, vaničku nebo kyblík, osušky, nůžky na nehty s kulatým koncem ( radši drařší, víc vydrží a jsou ostré). nějaký vlhčený ubrousky na cesty, žínky, látkové plenky…rychlozavinovačku, lehčí fusak, nějaké dečky…¨
s velikostí, měla jsem, cvaldy, úprvní dva nosili 56ku asi týden, třetí ji nenosil vůbec. ale už na púosledním utz bude zřejmé, zda je mimčo menší či větší. za sebe doporučuju takové ty pyžamkové overalky, dobře se oblékají. pak ěnjaký svetřík nebo mikču, to už bych dávala jen 62, menší se hůř obléká :))) no a kamobinézku… čepičky, atd, to už jistě víš…
taky se nám osvědčil monitor dechu a chůvičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí