Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Úžasná věc, co by neměla chybět tobě ani mimouskovi je bepanthen mást, jsem zastánce denního koupání, ještě na ič v létě, takže je potřeba použít olejicwk do koupele ne o po koupeli. Můžeš použít bio mesickovy ( pro rypky s alergiemi a chemii, moje kozarka, kapacita, mi říkala, že nepamatuje jedinou alergii způsobenou mesickem v bio formě) mimusacek se i krásné uvolní a bude lépe usinat. Mýdla a pod nejsou třeba, když už, tak bez parfémy, pozor na johnson a hipp, hodně mě varovali. Neprehrivej vodu, bude ho bolet bříško. Do začátku je fajn mít doma teploměr do vody. Budeš potřebovat dětské nůžky, hrebinek, pokud chceš, my ho moc nepoužili, až teď v roce
prebalovaci podlozka je taky fajn, babička je nutná. Jsou i kybliky, ale babička se mi zda nej. Pro všechny případy bys měla mít doma dudlik, rektalni rourku, flašku se savickou, kupuj v lékárně, mívají bez pba na 100 %.. dětská dr ti také řekne, co je dobře pořídit. Např vatove čtverečky na vysati vody z uši po koupání a pod. V porodce to budou chtít vědět, jakou dr sis vybrala. Je toho hodně, co jsem zjistila až " v boji" a každé mimusenko je jinacci. Zdravý selský rozum a laskavý přístup je základem. Ber miminko jako jedinečnou živou bytost hned od narození, přestože toho moc ještě nezvlad. e a ono se ti odvdeci spokojenosti a zdravým prospivanim.
@SonaBN píše:
Co se kosmetiky týčpe, tak ze začátku 60% líh, něco na koupání + event. nějaké těl. mléko (nejlíp od jedné značky), bepanthen/calciovou mast/rybilku (na zadeček) a pokud ti mimi bude trpět na prdíky, tak ještě krém Pupík a my navíc měli ještě aviril dětský olejíček - všechno ostatní bylo víceméně zbytečné…
Paraben v parabenu.
Jo a na pupicek ti pořadí v porodnici, líh je svinstvo, jsou lepší desinfekce ve spreji, co jsou bez jódu a nestipaji. V porodce měli bezvadnou, také jsme ji měli, ale ten název byl krkolomny, že nevím.
Líh na pupík je naprosto v pořádku, klidně si ho pořiď, používá se běžně i v porodnicích a ordinacích pediatrů.
No pro začátek s kosmetiky jsem ocenila ledatak Bepanthen, lih na pupik a Johnsona pro tělo i vlásky. Začínali jsme na velikosti 52 pokud si dobře pamatuju. Určitě si kup teploměr, jedničky pleny jsme měli jen chvilku a pořid pár látkových plen, ty jsou univerzální. S oblečkama neporadím, měli jsme děděný takže na kusy to neodhadnu. ![]()
Doporučuji také odsávačku hlenů - ze začátku jsem zkoušela manuální a velmi rychle přešla na tu na vysavače, je to hned a bez problémů. Manuální se hodí také, primářka na dětském mi ji doporučila pro případnou potřebu při resustitaci.
@Naima píše:
Líh na pupík je naprosto v pořádku, klidně si ho pořiď, používá se běžně i v porodnicích a ordinacích pediatrů.
Zkoušela sis někdy na otevřenou ránu vylít alkohol?.dětská kuzicka je jak papírek, navíc u toho pupku je to čerstve.
@aničkakytička píše:
@MarieOVMUC cutasept?
Je to možné, už je to skoro rok, tak nevn:))
@Naima píše:
Doporučuji také odsávačku hlenů - ze začátku jsem zkoušela manuální a velmi rychle přešla na tu na vysavače, je to hned a bez problémů. Manuální se hodí také, primářka na dětském mi ji doporučila pro případnou potřebu při resustitaci.
Taky mám odsávačky obě, ta manuální je dobrá při výpadku vysavače nebo na cestování:-)
@MarieOVMUC mě teda pediatra taky doporučila, že raději betadinu, a le kolem mě všud doporučují líh.. tak si vyber, že…
@Naima píše:
Tu vysavacovou malokde sezenes, alespoň u nás v ove, ale je to dobrá vec! Minimálně na snopliky je lepší než ta manuální.
@aničkakytička píše:
@MarieOVMUC mě teda pediatra taky doporučila, že raději betadinu, a le kolem mě všud doporučují líh.. tak si vyber, že…
V betadine je jód, pro malé miminka je naprosto nevhodná. Minimálně na denní používání u pupku nebo nausnic.
@MarieOVMUC píše:
Tu vysavacovou malokde sezenes, alespoň u nás v ove, ale je to dobrá vec! Minimálně na snopliky je lepší než ta manuální.
Já ji kupovala přes net, v obchodech jsem nezkoušela, to je pravda
. Na soplíky je super, je to šup šup.
Co se kosmetiky týče, tak ze začátku 60% líh, něco na koupání + event. nějaké těl. mléko (nejlíp od jedné značky), bepanthen/calciovou mast/rybilku (na zadeček) a pokud ti mimi bude trpět na prdíky, tak ještě krém Pupík a my navíc měli ještě aviril dětský olejíček - všechno ostatní bylo víceméně zbytečné…