Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat kdo čekáte miminko v tomto termínu zda už máte vše nachystané - koupené?
A co se týká oblečení - kupujete bavlněné dupačky/polodupačky nebo teplejší? Kombinezku mám koupenou ale nevím zda ještě nepořídit oteplené kalhoty s bundičkou jako náhradní nebo ještě jednu kombinezku ![]()
Měla jsem první mimčo v létě - což bylo jednodušší
hlavně na oblíkání ![]()
Dcera je narozená na konci listopadu. Měla jsem jednu kombinézku, pár bavlněných overalů, asi lehčí 3svetříky, pak nějaký košilky, body, dupačky jak bavlněné, tak teplejší a teplé ponožky. A když byla malá větší( no větší, byla to vel 62
) dokoupila jsem jí bundičku a zatepléné kalhoty.. Stačilo mi to ![]()
Takovému pidimiminu by se mi oteplovačky a bunda nechtěly oblíkat, mám nachystané 2 kombinézy (různé velikosti) - přece jen se musí prát a jeden hodně teplý overal. Polodupačky plyšové, teplejší jsem ani nenašla. Budu vrstvit, jo zlaté léto - pár bodýček stačilo.
Ahoj
,mám termín v prosinci a už mám vše nachystané. Mám koupenou kombinézku, je sice teplá, ale ještě jsem si pro jistotu pořídila pod tu kombinézku soupravičku z flesu mikinku a kalhoty. Uvidíme jaké bude počasí.
@Edit1 já mám prosincovou holčičku, měla jsem vše bavlněné, nějaký svetřík a teplejší kabátek k tomu, tepké ponožky. Když ji dáš do kombinézky nebo fusaku bude ji teploučko, stejně s ní nebudeš moct do mrazu a pokud bude nad nulou bohatě to stačí
Kluk je prosincový a vystačili jsme s jednou kombinézkou. Jinak měl jedny teplejší dupačky, jinak vše ostatní bavlněný. Pak jsme měli asi 2 mikinky a 2 svetříky - vše propínací nebo na zip.
Koupila bych druhou kombinézu. Já mám syna říjnového a v zimě nosil na procházky v kočáře do fusaku jen ty kombinézy, pod nimi měl klidně i pyžamo
. Na kalhoty s bundou se vybodni, kombinéza je mnohem jednodušší na oblékání, což oceníš, když ho oblečená do zimy budeš soukat do věcí - jsem byla vždycky zpocená až někde, čím rychleji to s ním šlo, tím lépe
.
Takže asi punčošky budou zbytečné pro tak malinké mimi. Asi koupím nějaký lehčí overal v případě že bude „tepleji“ i jako náhradní.
Nemám ještě nic nachystané oj, oj
jen jsem vybalila pro první mimču pár neletních věcí ![]()
Taky čekám prosincového prcka (prvorozený je červnový, tak asi abych zkusila ode všeho
), mám jednu chlupatou kombinézku, jeden takový budnopytel, nějaké fleecové soupravičky; na dupačky jsem si nějak nezvykla. Věci mám po v zimě narozených synovcích, tak doufám, že když to stačilo jim, stačí i nám. A hlavně na ven spoléhám na náš úžasný, asi 35 let starý fusak s beránkem uvnitř (po manželovi), který je fakt tak teploučký, že do něj není třeba až tak navlíkat. A nakonec do -20°C se s miminem stejně nesmí, tak co.
@Edit1 Já jsem nejvíc využila bodýčko a na to dupačky do ničeho jiného jsem ho doma nenavlíkala. Měla jsem pár kalhot kdyby měl vypadat slušně. Přesto jsem navlíkla kombinezu a šlo se ven bylo to nejrychlejší nejpohodlnější. Přes to jsem podle potřeby dala deku. Pokud máš možnost získat kombinezu za slušnou cenu asi se ti 2 vyplatí
Punčošky jsou na tak malinké miminko k ničemu, blbě se to oblíká, když pak musíš stokrát za den přebalovat ![]()
Já měla výbavu ohromnou, dostala jsem spoustu věcí po příbuzných, nakonec jsem využila hromadu bodýček a dupaček/polodupaček, asi tři mikinky, svetřík, dvě čepičky a jednu kombinézu ![]()
doma máme chladněji, hlavně od podlahy, takže jsem měla nakoupeno dost teplejšího oblečení i na doma, ale nakonec malýmu vyhovovalo být v zavince, takže mi to ulehčilo práci s oblečením ![]()
Většinu oblečení sem měla bavlněné, polodupačky se mi osvědčily froťákový ![]()
@Edit1 Punčošky nebrat
. Já jsem kombinézu kupovala na Aukru, za super cenu a udělala mi parádní službu.
Punčošky - někde jsem četla, že pro malé mimina jsou nevhodné kvůli prdíkům. Proto mám vše v pase jen na pružnou látku, abych „neškrtila“ střeva. A miluju overálky, to se oblíká a zapíná jedna radost
.
Děkuji všem ![]()
Abych to shrnula tak na doma stačí bodyčko + dupačky/polodupačky + zavinovačka a na ven dát do kombinezky + čepičku + teplější ponožky a v případě chladna i svetřík. V kočárku fusak Emitex a případně deka nebo zavinovačka Emitex a pak klasický fusak když bude kolem nuly?
A vůbec do kolika C se může chodit s miminkem ven? Zlaté letní dětičky ![]()
@Edit1 Jo asi tak, já jsem dávala zimní fusak Emitex 3v1, když bylo kolem nuly. Když bylo trochu tepleji, používala jsem do kočáru fusak z autosedačky nebo deku a samozřejmě nánožník. Jinak já jsem s malým po narození chodila ven, když bylo aspoň 5 stupňů nad nulou či více. Malý je říjnový a loni přišla zima celkem pozdě, takže když uhodily mrazy, měl už tři měsíce a to jsme chodili, i když bylo chladněji, maximálně ale do mínus pěti, to už pak nebylo přijemně ani mně
. A procházky jsem dělala krátké.