Výbavička - prvorozené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
37116
10.6.19 17:21

20 tisíc by mohlo stačit, když budeš věci brát spíš z druhé ruky. Největší položky jsou kočár (tam zalezi jakej chceš), autosedačka, postýlka, ten prebalovak když chceš. Velká položka jsou třeba i látkové pleny kdybys chtěla latkovat, to je sice větší investice najednou, ale za pár měsíců se ti to vrátí. Pak jsou položky pár stovek sem, pár tam, ale načítá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.6.19 17:37

Podle mne je to málo. Pokud chceš nové věci. Při takovém rozpočtu bych kočárek, komodu, oblečení na doma apod brala z druhé ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
10.6.19 18:13
@SlečnaDahlia
@SlečnaDahlia píše:
My jsme byly trapné a napsaly jsme veleupřímný mail, kde jsme příbuzným poděkovaly za gratulace a poprosily je s vědomím toho, že něco budou chtít kupovat, aby se první poradili s námi, nebo věnovali pozornost příloze mailu. Že nic nečekáme a nepožadujeme, ale že víme, jak to je, a tak přikládáme seznam těch a těch věcí, které se nám budou hodit (konkrétně a typově), aby příbuzní, když chtějí nějaké penízky utratit, je neutratili za věci, které nevyužijeme. Docela to fungovalo.

Pokud je to takhle tak samozřejmě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
10.6.19 18:14

Na nové věci to je málo, pokud v tom má být i kočár a autosedačka/vajíčko… z bazaru bys to dát mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.6.19 18:17

Já dala 2000 za kočár, 1000 za sedačku (Besafe), 250 postýlka, 500 sada oblečků - vše druhá ruka. 1000 matrace z Jysku, necelých 10000 komplet látkovky. Potom takovýto - tu obleček, tam obleček - to jsem nepočítala. Hromadu oblečků od sestřenice grátis. Lahvičku mám jedinou - byla v jakýmsi balíčku. Dudlíky nepoužíváme, chůvičky ani monitor dechu taky ne. Kosmetiku - akorát cosi na mytí, na prcku občas Ondřejovu mast. Teploměr a čípky proti teplotě až po prvním očkování. Hraček milion od kamarádek. Jo a pozor - za 50 vaničku. Ovšem nepoužitá zatím ani jednou. Přebaluju všude možně jenom ne na myčce, která měla k tomu účelu posloužit. Spíme spolu v posteli takže postýlka zatím taky k ničemu. Co se týče krmení - nikdy jsem neodsávala, prostě když chce, nakojím. Nevyužila jsem ani ty vložky do podprsenky. Pohoda, jazz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
10.6.19 18:22
@Petula306 píše:
Já dala 2000 za kočár, 1000 za sedačku (Besafe), 250 postýlka, 500 sada oblečků - vše druhá ruka. 1000 matrace z Jysku, necelých 10000 komplet látkovky. Potom takovýto - tu obleček, tam obleček - to jsem nepočítala. Hromadu oblečků od sestřenice grátis. Lahvičku mám jedinou - byla v jakýmsi balíčku. Dudlíky nepoužíváme, chůvičky ani monitor dechu taky ne. Kosmetiku - akorát cosi na mytí, na prcku občas Ondřejovu mast. Teploměr a čípky proti teplotě až po prvním očkování. Hraček milion od kamarádek. Jo a pozor - za 50 vaničku. Ovšem nepoužitá zatím ani jednou. Přebaluju všude možně jenom ne na myčce, která měla k tomu účelu posloužit. Spíme spolu v posteli takže postýlka zatím taky k ničemu. Co se týče krmení - nikdy jsem neodsávala, prostě když chce, nakojím. Nevyužila jsem ani ty vložky do podprsenky. Pohoda, jazz ;)

Já sice jsem minimalistka, ale zase si přiznejme, že sehnat kočár za dva litry rozhodně není norma, když máš na ten kočárek nějaké vyšší požadavky. Za dva litry z běžného bazaru dostaneš maximálně nějakou hrkačku. Ani 1000,– za použitou Besafe sedačku není obvyklá cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
10.6.19 18:24
@Tazvesnice píše:
@pedigka no tak kdyz si musis vse koupit sama a nove tak je to tezke ;) taky jsem to tak u prvniho mela, u druheho uz to delat nebudu a necham si nejake veci koupit od rodiny, ktera chtela nakupovat, ale dostali zakaz :mrgreen: jo a asi neni takovy problem se domluvit na tom, co presne nekdo koupi, kdyz treba rekne, ze koupi chuvicku, tak nikde neni dano, ze si ke zakadatelka nemuze vybrat sama :kytka:

Já prostě taková nejsem. Ja chci být soběstačná. Babičky tady nebudou věčně:-(. Mě by to bylo blbý rict: čekám dítě, tak ty mi kup tohle a ty zas tamto, budu to potřebovat. Neumím si říkat o peníze ani o dárky, ale to je můj problem.

Samozřejmě pokud chce rodina za každou cenu něco koupit a sami se nabízí, tak to je jiná. Pokud tu vůli projeví sami, tak je to něco jiného. Pak je lepší se domluvit na něčem pořádném a užitečném třeba na těch chůvičkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.6.19 18:25

@SlečnaDahlia sedačku jsem hledala předlouho, to je fakt. A s kočárek - chtěla jsem koupit jenom hlubokej novej ale všechno je v kombinacích :( pak jsem narazila na ten co mám - hlubokej i sporťák. Ale bylo to spíš tak, že jsem seděla u inzercí a čekala, až se něco objeví. S tím, že koupím jen hlubokej a potom funglovku sporťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
10.6.19 18:32
@pedigka píše:
Já prostě taková nejsem. Ja chci být soběstačná. Babičky tady nebudou věčně:-(. Mě by to bylo blbý rict: čekám dítě, tak ty mi kup tohle a ty zas tamto, budu to potřebovat. Neumím si říkat o peníze ani o dárky, ale to je můj problem.Samozřejmě pokud chce rodina za každou cenu něco koupit a sami se nabízí, tak to je jiná. Pokud tu vůli projeví sami, tak je to něco jiného. Pak je lepší se domluvit na něčem pořádném a užitečném třeba na těch chůvičkach.

Pokud máte normální vztahy s rodinou, je jasné, že něco chtít koupit budou. Není to „říkat si o dárek“, nikdo není povinen nic kupovat k jakékoliv příležitosti. Ale obyčejně budoucí prarodiče chtějí něco koupit a já jsem třeba byla moc ráda, že jsem sebrala odvahu a poprosila, aby, pokud chtějí něco kupovat, se poradili s námi. Zamezili jsme tak tomu, že by prababi uškudlené penízky z důchodu utratila za nesmysly, to by mě fakt mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
10.6.19 18:32

@dracula-s hele záleží na tobě. Já vybrala levný kočárek trojkombinaci za 7400,– tady máš stránky https://kocarkydeniska.mimishop.cz/

jinak se dá sehnat plno věcí skoro jako nových na marketplace z facebooku. Takhle jsem koupila postýlku, která nebyla smontovaná, protože paní koupila ve finále dceři jinou a vyšla mě na 1600,– i s dovozem domů

Jenom se zeptám co čekáš??? Kluka nebo holku?? Já třeba holčičku a už teď mám oblečení hromady a ještě strejda po svých dcerách mi v červenci doveze plno oblečení. Vetšinou to měla jen jedna na sobě a kupovali vše draze - teta si potrpěla na kvalitu tak pak budu prodávat holčičí za směšný ceny protože tolik kolik toho máme neunosí naše malá ani za nic.

Přebalovací podložku jsem si koupila vystuženou dřevem, a dá se dát kamkoli. Třeba i na postýlku - u nás super věc moc místa na zbytečnou přebalovací komodu doma nemáme. A všechno se dá prakticky dneska koupit ve slevě nebo z druhé ruky a vypadá to jako nové. Třeba my jsme pořídili rok starý monitor dechu za 560,– z marketplace a kalibrace nás vyšla na 300,– normálně v obchodě nový stojí 2700 a více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí