Výběr kočarku a vajíčka, braly byste tento kočár?

2
14.6.26 11:02

Výběr kočarku a vajíčka

Dobrý den, jsem prvorodička. Začínám pokukovat po kočárku, ráda bych si koupila jeden a ten využila, jak pro miminko, tak batole a chvilku i pro odrostlé. Vím, že každé miminko jinak roste.

Koukala jsem na Alze, a nejen, že se mi líbil, ale celkově mam z této troj kombinace dobry pocit, i když nejsem profi máma.

Na cenu koukam z toho důvodu, že není úplně moc z čeho brát.

Co Vy, braly byste tento kočár? Ale z pohledu toho, že nemáte moc peněz na zbyt…

Děkuji Vam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3929
14.6.26 11:06

Kočár možná, vajíčko ne. Ale jestli řešíte peníze, kupte kočár z bazaru, je to jako u aut, nový kočár stojí výrazně víc, l než jen málo ojetý. Za dva litry seženete kočár bez problémů. I za tisícovku, teď jsem se koukala (facebook marketplace). Stačí korba, sporťák si pak koupíte, až budete přesně vědět, co a jak vám vyhovuje.

Co se týče vajíčka, doporučuju třeba joie i gemm. Radši dobré vejce a bez základny, jestli řešíte peníze. Na facebooku seženete spoustu tipů ve skupinách na autosedačky zaměřených.

Příspěvek upraven 14.06.26 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21773
14.6.26 11:09

Nebrala. Hluboká korba malá, sportovní verze strašně otevřená a dítě tam nebude mít prostor se hýbat. Je to pořád v jedné poloze. A vajíčko bych taky koupila kvalitnější, nějakou prověřenou značku.
Hele, hluboký kočár si kup bazarový, k tomu novou kvalitní sedačku. A sporťák pořešíš dodatečně, až do něj dítě doroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.6.26 11:32

Ahoj, tady máma prvorodička s půlroční holčičkou. Já jsem trojkombinaci nevolila. Jednak bychom to nevyužili a když vidím, jak je miminko v té autosedačce zapasované, nemá prostor a skoro vždycky se v ní během jízdy zpotí, i když to nepřeháním s oblečením… Prostě ne. Praktické možná pro některé rodiče nasadit na podvozek a jet, ale komfort pro dítě a jeho pohybový aparát nic moc. Takže autosedačku jsem koupila novou a samostatně - Britax Römer.

Máme bílý koženkový kočárek (dvojkombinace) s nafukovacími velkými koly, s odpružením a s velkou korbou v retro stylu. Vypadá jako Liberta, nicméně je také nový. Líbí se kolemjdoucím všech věkových kategorií, asi jim připomíná dětství a mládí. Nu, to je samozřejmě otázka vkusu každé z nás. 😁

Ale to, co se ukázalo nakonec jako nejdůležitější, bylo to, kam s tím kočárkem člověk obvykle jezdí. Zvaž, zda jsi z města nebo budeš chtít, aby kočárek pravidelně zvládl vesnický terén. Podle toho zvol kolečka a podvozek. Potažmo zda hodláte jezdit autem a budete ho pravidelně skládat do kufru. 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35997
14.6.26 12:03

Důležitý je hluboký kočárek, ten druhý budes používat chvíli a pak ho vyměňíš, protože bude těžký :mrgreen: takze si klidně kup z druhý ruky, jsou většinou max rok starý. Sedačku podle toho jak moc budes jezdit autem, kočárek taky, podle terénu, aby se vesel do auta atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2869
14.6.26 12:31

Vem z druhy ruky. Usetris 5-6 tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1513
14.6.26 12:42

@ekatty Ahoj, za sedm tisíc trojkombinaci nekupuj, bude to levný krám. Jak psaly holky, korba je malá a ten sporťák, vypadá taky úzký. Kup si hluboký kočárek na bazaru a do vajíčka investuj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.6.26 12:45

Taky hlasuji za hluboký bazarový kočárek. Používá se max. do toho roku (spíš o dost kratší dobu) a pak koupíš golfový. To již budeš vědět co ti vůbec vyhovuje.
Plus ta barva kočárku co jsi vybrala je moc hezká. No některé děti dost blinkají takže někdy je lepší zvolit barvu na které to nebude tak vidět pokud by to nešlo úplne vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
14.6.26 17:12

Vajíčko bych určitě nechtěla.
Sportovní verze je tak do obchodu a zpět. Rozhodně ne na delší procházky/výlety.

Já bych raději investovala do kvalitnějšího vajíčka a koupila bazarovou 2kombinaci.
Měla jsem třeba na druhou dceru kočárek ABC design. Za mě super kočár a z 2. ruky jsem ho měla za 3000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
14.6.26 17:32

Toto ti na cele kocarkove obdobi nevydrzi. Po pul roce to bude vytresene a nejspis se to bude nesikovne ovladat. Koupila bych to mozna kvuli hluboke korbe, na toho pul roku, s tim, ze jak dite odroste, poridis nejaky lepsi sportak.
Pri vyberu bych zvazila jaky teren budes jezdit - mesto/vesnice/polni a lesni cesty, jake vzdalenosti - vsude kousek nebo na mhd/hodne pesky a pak taky jak moc budete jezdit autem - jednak kvuli skladani, druhak kvuli autosedacce.

Ja jezdila dlouhe trasy (nejblizsi obchod po cyklostezce 2km nebo bus co dve hodiny) autem temer vubec, takze ideal byl kocar s velkymi koly, ktery je ale vyborne manevrovatelny. Takze hluboky jsem mela Bugaboo Cameleon (1700 z bazaru), ted bych spis doporucila na tento ucel Bugaboo Buffalo (2000 na bazaru a dizajnove fakt funkcne vychytany i tento 10 let stary model) a sportak jsem mela Thule Urban Glide 3 (drahy, ale vyborne ovladatelny a stabilni, i na beh) a k tomu na delsi cesty vlakem, kde byl nutny prestup CAM matic skladatelny jednou rukou.
Pokud setris, spis bych se podivala po starsich modelech Bugaboo nebo Thule, jsou opravdu dobre, ikdyz dizajnove treba demode. A autosedacku bud novou nebo z duveryhodneho zdroje, treba z rodiny a pohlidat si zivotnost plastu.
Doplneni: Osobne bych se oprostila od ocekavani, ze jeden kocar ti pokryje tri roky jezdeni s ditetem. Zmeni se tve potreby i potreby ditete, celkove rezim. Mela jsem doma zatim kocarku celkem 7 za dva roky zivota ditete a vyslo mne to cele na cca 6000 + 2000 za sedacku od kamaradky po jednom diteti, takze cca stejne jak tato trojkombinace cca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.6.26 18:48

Děkuju, jdu se na ne podivat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7558
15.6.26 11:26

Nebrala bych ho. Kolíbkové ležení u sportáku bych nechtěla.
My měli peněz taky málo. Měli jsme bazarový hluboký kočár za 3000, který jsem za 8 měsícu zase prodala. A pak koupila lepší sporták, ale zase bazarový asi za 6000. Měli jsme pak britax bmotion 4+. Kvalitově rozhodně jinde než ten tvůj.
No a vajíčko jsme měli nové za myslím,3500 od romeru, bez izofixu. Poutali jsme pásem.
Takže za mě sedačku kvalitní, bazarový kočárek.. a jsi na tom finančně teď stejně jako s novým kočárkem za 7tis. A pak sporták zase bazarový ale kvalitnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7558
15.6.26 11:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
15.6.26 11:31

@ekatty to, co píšou ostatní, ne, tenhle kočár bych nebrala, je to s prominutím líbivý šunt, praktičnost nula nula prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí