Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Vím, že diskuzí o mopech tu bylo více. Ale potřebovala bych poradit a upřesnit pár věcí, než nějaký zakoupím.
Měla jsem Leifheit piccolo (plochý):
Pak odstředivý Toro (kulatý, s odstředivým kýblem):
Chtěla bych tedy nějaký, který se dostane i pod skříň, se ždímacím mechanismem, dobře držící mop na hlavici a s aretací proti roztočení.
Uvažuji o Leifheit Twistu. Ale nevím, když se ždímá taky odstředivou silou, zda se pak dá nějak zaaretovat. Nebo jestli nevíte o nějakém kulatém, kde by to točení šlo nějak vypnout.
Díky moc za postřehy.
Já mám Leifheit twist a jsem maximálně spokojená. Jen doplním, že to není kulatý mop, ale plochý.
Mrkni tady na video, jak to funguje.
To se mi právě líbí, že je twist plochý. A neprotáčí se při vytírání? Z videí, co jsem viděla to není poznat.
Při vytírání se neprotáčí, osmičky normálně můžeš dělat. Je skvělý, jen mi vadí tyč složená ze 4 kousků a pak že kvůli tomu točícímu mechanismu na tyči se nedá úplně položit na zem - tj. třeba pod gauč nezajedeš až dozadu ke stěně, ale jen cca půl metru.
Ale jsem s ním spokojená maximálně, že si nemusím máchat ruce ve vodě.
Já nedám dopustit na mop od Viledy.Mám ho už asi 4 roky, nebyl s ním jediný problém.Mám na něm druhý hadr, peru ho občas v pračce…http://www.viledashop.cz/detail/8-UltraMax-mop-Vileda .
Mam taky od Viledy a je super! Zdimaci, plochy…vse krasne sebere.
Mebto tam drzi a mam ho 4 roky!!! ono je potreba koit ty vytiraci pady obcas nove. Staci jenou za pul roku!
AnastazieB píše:
Při vytírání se neprotáčí, osmičky normálně můžeš dělat. Je skvělý, jen mi vadí tyč složená ze 4 kousků a pak že kvůli tomu točícímu mechanismu na tyči se nedá úplně položit na zem - tj. třeba pod gauč nezajedeš až dozadu ke stěně, ale jen cca půl metru.
Ale jsem s ním spokojená maximálně, že si nemusím máchat ruce ve vodě.
To jsem vyresila ze tak ze to na vytreni pod posteli oddelam.Je to sice zdrzeni ale i tak hlavne ze tam vytru.
Tak tyhle rady si ráda poslechnu, byla jsem léta spokojená s Picolem, ale už taky nedrží, ty háčky jsou poškozené
ždímala jsem v ruce, mám plovoučku a zdálo se mi to pořád mokré.
Teď mám rotační s odstředivým ždímání, vyždíme krásně skoro do sucha, což je super, zaaretovat napevno se dá, zajede krásně pod skříně, ale drobky to nesmete a dlouhé vlasy zůstanou roztahané nalepené na podlaze, takže když chci mít opravdu uklizeno, tak nahrubo vyluxuju, vytřu a když to uschne, tak znovu rychle přeluxnu, jde to sice rychle, ale práci to neušetří ![]()
Leifheit Twist vypadá, že by tyhle mouchy mohl mít vychytané ![]()
ja si u Piccola koupila novou hlavici, ale za chvili (par mesicu) zase nedrzel. A to nejsou zrovna levne. Ty hacky jsou v haji. Takze to proste nema na cem drzet.
Ten rotacni kulaty od Toro by byl v pohode, kdyby sel zaaretovat. Sice predtim luxuju, ale stejne se obcas nejaky drobek najde a i kdyz ne, tak ty osmicky mi proste nejdou tak dobre, kdyz se to roztoci. Tak me snad Twist nezklame.
A v cem je blby to, ze je tyc u Twistu ze 4 kusu?
Díky moc.
No vpodstatě to nevadí, akorát ta tyč není tak pevná jako třeba u koštěte, trochu se prohýbá. Za tu cenu mi to přišlo trochu nedovymyšlený.