Výběr mopu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
22.11.11 23:14

výběr mopu

Ahoj. Vím, že diskuzí o mopech tu bylo více. Ale potřebovala bych poradit a upřesnit pár věcí, než nějaký zakoupím.

Měla jsem Leifheit piccolo (plochý):

• výborná manipulace
  • do půl roka mi nedržel mop na násadě, přidělává se to na principu suchého zipu

Pak odstředivý Toro (kulatý, s odstředivým kýblem):

• krásně ždíme
  • při výtírání se mi roztočí. Právě kvůli rotačnímu ždímání je dole ta hlavice na volno. Nejdou mi tedy dělat „osmičky“. Případné smetí se mi rozletí po místnosti.

Chtěla bych tedy nějaký, který se dostane i pod skříň, se ždímacím mechanismem, dobře držící mop na hlavici a s aretací proti roztočení.

Uvažuji o Leifheit Twistu. Ale nevím, když se ždímá taky odstředivou silou, zda se pak dá nějak zaaretovat. Nebo jestli nevíte o nějakém kulatém, kde by to točení šlo nějak vypnout.

Díky moc za postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7277
22.11.11 23:24

Já mám Leifheit twist a jsem maximálně spokojená. Jen doplním, že to není kulatý mop, ale plochý.
Mrkni tady na video, jak to funguje.

http://www.leifheit-shop.cz/…91754-c-925/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
22.11.11 23:33

To se mi právě líbí, že je twist plochý. A neprotáčí se při vytírání? Z videí, co jsem viděla to není poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13717
22.11.11 23:50

Při vytírání se neprotáčí, osmičky normálně můžeš dělat. Je skvělý, jen mi vadí tyč složená ze 4 kousků a pak že kvůli tomu točícímu mechanismu na tyči se nedá úplně položit na zem - tj. třeba pod gauč nezajedeš až dozadu ke stěně, ale jen cca půl metru.
Ale jsem s ním spokojená maximálně, že si nemusím máchat ruce ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
23.11.11 00:05

Já nedám dopustit na mop od Viledy.Mám ho už asi 4 roky, nebyl s ním jediný problém.Mám na něm druhý hadr, peru ho občas v pračce…http://www.viledashop.cz/detail/8-UltraMax-mop-Vileda .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
23.11.11 07:21

Mam taky od Viledy a je super! Zdimaci, plochy…vse krasne sebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
23.11.11 07:27

Ja byla spokojena s piccolem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
23.11.11 07:28

Mebto tam drzi a mam ho 4 roky!!! ono je potreba koit ty vytiraci pady obcas nove. Staci jenou za pul roku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
23.11.11 08:18
AnastazieB píše:
Při vytírání se neprotáčí, osmičky normálně můžeš dělat. Je skvělý, jen mi vadí tyč složená ze 4 kousků a pak že kvůli tomu točícímu mechanismu na tyči se nedá úplně položit na zem - tj. třeba pod gauč nezajedeš až dozadu ke stěně, ale jen cca půl metru.
Ale jsem s ním spokojená maximálně, že si nemusím máchat ruce ve vodě.

To jsem vyresila ze tak ze to na vytreni pod posteli oddelam.Je to sice zdrzeni ale i tak hlavne ze tam vytru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
23.11.11 08:30

Tak tyhle rady si ráda poslechnu, byla jsem léta spokojená s Picolem, ale už taky nedrží, ty háčky jsou poškozené :nevim: ždímala jsem v ruce, mám plovoučku a zdálo se mi to pořád mokré.
Teď mám rotační s odstředivým ždímání, vyždíme krásně skoro do sucha, což je super, zaaretovat napevno se dá, zajede krásně pod skříně, ale drobky to nesmete a dlouhé vlasy zůstanou roztahané nalepené na podlaze, takže když chci mít opravdu uklizeno, tak nahrubo vyluxuju, vytřu a když to uschne, tak znovu rychle přeluxnu, jde to sice rychle, ale práci to neušetří :think:

Leifheit Twist vypadá, že by tyhle mouchy mohl mít vychytané :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.11.11 10:17

ja si u Piccola koupila novou hlavici, ale za chvili (par mesicu) zase nedrzel. A to nejsou zrovna levne. Ty hacky jsou v haji. Takze to proste nema na cem drzet.
Ten rotacni kulaty od Toro by byl v pohode, kdyby sel zaaretovat. Sice predtim luxuju, ale stejne se obcas nejaky drobek najde a i kdyz ne, tak ty osmicky mi proste nejdou tak dobre, kdyz se to roztoci. Tak me snad Twist nezklame.

A v cem je blby to, ze je tyc u Twistu ze 4 kusu?
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13717
24.11.11 10:41

No vpodstatě to nevadí, akorát ta tyč není tak pevná jako třeba u koštěte, trochu se prohýbá. Za tu cenu mi to přišlo trochu nedovymyšlený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný