Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, právě vybíráme okna do novostavby a nemůžeme se rozhodnout mezi 2 profily. 1) firma Vekra - Komfort Evo a 2) firma Okno-trend - Kömmerling 88+. Profily jsou hodně podobné a zase Vekra je známější. Je tu někdo znalý, kdo mi nám poradil, který profil zvolit?
Děkuji, Míša
Ahoj, hele já bych za sebe doporučila tu vekru, vím že na baráku máme okna s tímhle profilem, a nemáme s nimi žádné starosti. Celý nákup zařizoval manžel, takže nevím jak to přesně probíhalo ale na nic si nestěžoval, akorát cena trošku vyšší než jsme čekali, ale nebyla to zas taková raketa. Při montáži jsem byla doma a taky všechno probíhalo v pohodě si myslím, trvalo to sice celý den, ale to je asi normální.
Máme Vekru a zatím spokojenost. Bez problémů uznali reklamaci, která byla částečně způsobena i naší chybou a bezplatně udělali nové parapety.
Pri objednavke sa zastupca firmy pomylil, namiesto trojskiel do dokladov dal dvojskla, ale z technickych parametrov laik velmi tazko zisti rozdiel, preto sa zakaznicka pred podpisom usitovala u p. Turka, ktory potvrdil ze ide o trojskla ktore si objednala. Po zisteni chyby po montazi, nebolo mozne sa skontaktovat so zastupcom firmy p. Turkom, nedvihal telefon, odmietal ustne komunikovat. Reagoval az na mail. Pripustil ze boli merat okna na trojskla, a tiez to, ze to on sam prepisal objednavku na dvojskla, dovod neznamy… Ked sa zakaznicka odvolala na jeho tvrdenie pri objednavke ze ta specifikacia zodpoveda trojsklam, ktore si objednala pan Turek klamal, ze toto nikdy netvrdil. Pri telefonickom rozhovore, kde sa zakaznicka domahala vysvetlenia, pan Turek polozil v prostriedku hovoru telefon. Riaditel okresu sa schoval za chybnu dokumentaciu, mate to podpisane, to je jedno ze ste tej specifikacii nerozumeli a ze ste chceli trojskla a dostali ste dvojskla, nam je to jedno. To ze pan Turek klame, je len tvrdenie proti trvrdeniu. My sme velka firma, mame svojich pravnikov, ale kedze to nemate na papieri, tak nas vobec nezaujimate. To ze specifikacia okien v dokladoch je pre laika nezrozumitelna, je nam jedno. Tiez ze ste nedostali to co ste si objednali u pana Turka je nam sum a fuk. My sme velka firma a mame svojich pravnikov a vy maly zakaznik… NEODPORUCAM!!!
Tak ta první firma je známa to bude v pohodě. Co se týká funkcionality jednotlivých modelů, tak to asi poradí přímo nějaký oknař. Dneska ty výrobky jsou podle mě v pohodě ve většině případech. Nebo počtěte nějaké články na netu jich je hodně. Já osobně jsme si procházel recenze a padlo mě do oka tohle *******. Asi nesázejí miliony do reklamy, aby je znal každý, ale hodnocení třeba na Heuréce mají hodně dobré od více lidí, takže to mi celkem sedí.
edit admin: smazán odkaz
Zkušenost s firmou vekra mám, s tou druhou bohužel ne. Ale u nás všechno probíhalo v pohodě, podle mě tím že je firma hodně známá a jedna z prvních na trhu tak si nemůže dovolit chyby v zakázkách, alespoň tak jsem to bral já. Být vámi tak do rodinného domu určitě zvolím okna s trojsklem, kvůli tepelné izolaci, já sám je mám a snížili se nám (i když málo) výdaje za topení.