Výběr vhodné antikoncepce

jpichova
11.9.11 00:21

Výběr vhodné antikoncepce

Ahojky,
už mám opět skoro 14 dní zpoždění. No nevydržela jsem to a udělala si raději hned 2 testy,naštěstí negativní. Už 2 děti máme-7let a 13 měs,takže představa dalšího dítěte zhola nemožná-důvod nemalá hypotéka,byt 3+1… Žádnou antikoncepci neužívám,jen si dáváme tzv.bacha+kondom. Po vysazení před druhým těhu jsem měla 14 denní zpoždění pravidelně a při touze po miminku jsem byla vždy zklamaná,když 15.den dorazila. Při 16 dni už jsem si byla jistá těhotenstvím :jazyk: .
Jenže jakou antiko užívat,po hormonální naberu nepotřebná kila,kondom je :poblion: ,na ostro mám strach a DANY se bojím,mámě 3× vypadla… Poradíte,jaké jsou novinky. Přeci jen už ji neberu pár let. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1137
11.9.11 00:36

Tak já teď zkouším antikoncepční kroužek Nuvaring. Je sice hormonální, ale zatím v pohodě, jsem spokojená. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
11.9.11 07:45

Nuvaring je prý dobrý. Já teď kojím, ale antiko jsem nutně potřebovala, tak mám Mirenu s hormonem. Zatím dobré :palec:
Spíš to prober s gynekologem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
11.9.11 08:15

a co nitroděložní tělísko?

• Citovat
  • Upravit
7041
11.9.11 08:18
SandraM píše:
a co nitroděložní tělísko?

To je ta Dana,Mirena apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
11.9.11 08:37

Já mám čerstvě nehormonální tělísko aspokojenost…

mpje máma s tím taky měla před lety trable, ale myslím, že se to už zase trochu posunulo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
11.9.11 08:45

Globule nebo gel Pharmatex :)

• Citovat
  • Upravit
8940
11.9.11 09:54

Taky jsem slyšela chválu na Pharmatex, já mám tělísko Mirena a spokojenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
12.9.11 10:38

K netu se dostávám až teď. No pořád nic,zítra bych byla 6tt+0. Holky,gyndař se mě ptal na antiko hned po porodu,ale s naší frekvencí a právě se zkušeností s přibývajícími kily jsem to odmítla. Tak mám jen"no name" recept na Postinor,ale ten se stejně musí užívat při nehodě,které si nejsem vědoma:-).
Právě toho tělíska se nějak bojím-nebolí to zavedení nebo tak něco. A co náplast má ji některá. Možná jste ji tady jmenovaly,ale já to podle názvu nepoznám :-).
Navíc já a dodržování přesného braní pilulek,to by nedopadlo dobře :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8940
12.9.11 10:47

Já jsem náplati měla dva roky před porodem a byla jsem spokojená, ale musíš se smířit s tím, že to jde někde vidět. Nosí se na rameni, nebo na stehni nebo na zadku a špatně se to skrývá a občas máš černé okraje jak se to malinko odlepuje a šoupá o oblečení. Já jsem jinou závadu nenašla, nikdy se mi neodlepila. Blbá je cena, ale to si nevybereš :roll:

Tělísko - zavedení je hodně rychlé, všeho všudy 4 minuty i s desinfekcí na začátku a utíráním na konci, to samotné zavádění trvá tak minutku, trošku to štípne a pak to tahalo, ale nic hrozného. Domů jsem pak jela normálně tramvají, trochu se mi motala hlava a bylo mi špatně od žaludku cca 3 hodinky, od té doby nic, ráno už jsem gruntovala :mrgreen:
Dávala jsem si ho 10m po porodu :palec:

Po náplasti jsem přibrala 3 kg, po tělísku zatím nic :wink:

U náplastí musíš dodržovat přesnou výměnu jednou týdně, ale není to každý den že :mrgreen: Já jsem volila to tělísko právě proto, že muž je často pryč, třeba i dva týdny, takže proč bych brala prášky - jsem skoro pořád sama, když si můžu dát jednorázově tělísko a pak mám pokoj na dlouho a jsem chráněná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
12.9.11 13:02

Díky moc. Náplast bych asi na stehně či zadku mít nemohla.Pořád se drhnu anticelulitidním kartáčem,ta by dopadla. Na rameni by mi to neva,ale spíš bych se asi bála odlepení.
Navíc od prvního porodu při nebraní pilulek mám menses 8-10 dní a to dost brutálně silnou,při práškách 2-3 dny a stačí mi jen intim vložka :evil: . Kdysi mi nabízel i antiko v kuse bez menstruace,ale to bych pořád plašila,že jsem těhotná a kupovala bych testy.
Koukám,že to asi s tím tělískem budu muset vyzkoušet. Až to dostanu,tedy jestli vůbec 8-o ,stavím se u něj a proberu to. A kolikpak to asi tak stojí,ať pak na něj nekulím oči :roll: .

• Citovat
  • Upravit
8940
12.9.11 14:46

Tak tělíska máš nehormonální - stojí 1000 - 1500, ale prý zhoršují menstruaci, takže v Tvém případě asi nic moc :mrgreen: Ale neznám z vlastní zkušenosti :think:

Hormonální tělísko je Mirena - po té se jenom špiní nebo je menstruace slabá, já ji mám chvilku a zatím opravdu jenom špiním, uvidíme co dál :think: Je drahá, stojí 5500, ale máš tam rok záruku, že pokud Ti nesedne a třeba vypadne, vrátí Ti peníze. Já jsem měla před porodem právě ty drahé náplasti, takže když si to spočítáš, tak se to vyplatí, jenom ta prvotní investice je velká, můj muž teda radost neměl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
12.9.11 19:07

No fíha,to je jak v nevěstinci,když to vydělím frekvencí styků :lol: . Koukám,že kondom bude ještě hodně dlouho postačovat,protože prášek do sebe prostě nedám :pankac:

• Citovat
  • Upravit
8940
12.9.11 20:47
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No a nad tím Pharmatexem jsi nepřemýšlela? Slyšela jsem chválu na globule, ještě je krém, ale tam je asi na houby ta aplikace :think:

http://www.lekarna.cz/…g-10x18-9mg/

A je to bez předpisu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
13.9.11 07:52
Fen-fire píše:
Hormonální tělísko je Mirena - po té se jenom špiní nebo je menstruace slabá, já ji mám chvilku a zatím opravdu jenom špiním, uvidíme co dál :think: Je drahá, stojí 5500, ale máš tam rok záruku, že pokud Ti nesedne a třeba vypadne, vrátí Ti peníze. Já jsem měla před porodem právě ty drahé náplasti, takže když si to spočítáš, tak se to vyplatí, jenom ta prvotní investice je velká, můj muž teda radost neměl :lol:

já ho měla za 6500 8-o Ale aspon je tam ta záruka a je to lepší než prášky, na které bych při starosti o dítko určitě zapomínala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí