Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli nemáte některá zkušenost s oddálením při třífázové antikoncepci,to je ta která má tři barvy tablet.Beru ji teprve půl roku a měsíčky mi vždy vycházejí na víkend.A jistě mě pochopíte,že víkendy kdy je spousta akcí,oslav a podobných věcí,bych chtěla mít klidné.Už jsem zkusila vzít první tabletku o dva dny dříve a stejně jsem to dostala zase v sobotu,tak už nevím.Poradte některá prosím,děkuji Gabča. ![]()
Ahojky, já je kdysi brala - pět let… ale je to už opravdu dlouho… a upravovala jsem si cyklus jen jednou a to tím, že jsem přestala brát o dvě tabletky dřív. Ty dvě mi zybly a já je vyhodila. Ms se pak dostavila o dva dny dříve - já jí zase přesouvala na víkend - vzhledem k bolestem.
Možná bych to takhle udělala po dvou cyklech vždycky o kousek až bych se dostala tam kam chci. ![]()
Jestli je chces posunout, tak ber z dalsiho platicka z te posledni barvy. Kdysi jsem je taky dlouho bravala, ale pak mi je gyndar zmenil - ze uz jsou zastarale a modernejsi, ze se budou prestavat vyrabet atd.
No vidíš, to mě nenapadlo a bude to lepší řešení, pokud chceš dopředu..
nosanek píše:
Jestli je chces posunout, tak ber z dalsiho platicka z te posledni barvy. Kdysi jsem je taky dlouho bravala, ale pak mi je gyndar zmenil - ze uz jsou zastarale a modernejsi, ze se budou prestavat vyrabet atd.
Taky jsem to tak dělávala. Z dalšího platíčka ber tu poslední barvu (myslím béžovou?), dokud ji budeš brát MS nepřijde.