100% neplodné dny?

88
2.9.11 10:50

100% neplodné dny?

Před týdnem jsem vysadila HA, ale dítko ještě nechci. Začala jsem měřit plodné a neplodné dny, ale stále tomu moc nerozumím. Máte zkušenosti s tím, které dny jsou s největší pravděpodobností neplodné? Zatím jsem jen načetla, že ty mezi koncem MS a ovulací plodné být můžou. A co ty po ovulaci do začátku další MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18551
2.9.11 10:56

No tak spoléhat na metodu plodných a neplodných dnů je velice ošemetná antikoncepce, kterou si můžou dovolit jen ženy se 100% pravidelným cyklem, nejlépe ješt ty, které na sobě poznají ovulaci. Jinak je to metoda absolutně nespolehlivá :pankac:
Jediná 100% antikoncepce je sexuální abstinence :mrgreen:
Navíc do metody plodných a neplodných dní se doporučuje spojit třeba s metodou hlenu nebo čípku nebo měření BT, ale všechny tyto metody nejlépe fungují až po pár měsísích sledování, nebo´t naučit se své tělo v tomto směru poznat nemusí být tak lehké jak se zdá, tudíž na tohle nedoporučuju spoléhat, nehledě na to, že největší pravděpodobnost těhu je právě pár měsíců po vysazení HAK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
2.9.11 10:58

Tři dny a více po prokázané ovulaci už je pravděpodobnost otěhotnění mizivá. Selhává to spíš v případech, kdy se někdo z libovolného důvodu domnívá, že ovulace už proběhla, a ona přitom dorazila až se zpožděním. Jednoznačných 100 % ale bohužel nedá ani sterilizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
2.9.11 11:27

Samotné počítání plodných dnů jen +- podle délky cyklu není spolehlivé.
Na druhou stranu symptotermální metoda (sledování změny hlenu, čípku a měření bazální teploty) spolehlivá je. Samozřejmě každá metoda je tak účinná jak poučený a motivovaný je uživatel.
Já jsem po vysazení HA taky otěhotnět nechtěla, ale naučila jsem se symptotermální metodu a díky podpoře manžela, který jinou antiko taky nechtěl, jsme ji používali rok a půl, než jsme se rozhodli pro miminko, které se povedlo na první pokus.
Zpočátku může být složité se naučit sledovat a vyhodnocovat, často se to řeší tak, že do potvrzené ovulace se navíc používá kondom nebo krém a po ovulaci už nic, protože to není potřeba. Od třetího dne po potvrzené ovulaci je 100% neplodné období až do další MS.
My asi na této metodě budeme celý život, protože nám vyhovuje. Jen v době kojení, než se vrátí cyklus, budeme muset používat asi kondomy. Ale až se zase bude dát měřit a sledovat, vrátíme se k tomu.
Teď čekáme další miminko, opět na první pokus, předtím jsme se 3měsíce početí vyhýbali v rámci metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
2.9.11 11:44

U někoho asi funguje u někoho ne. Zvlášť pokud máš nepravidelný cyklus, tak bych na to nespoléhala. Já otěhotněla při končící menstruaci. :-)

• Citovat
  • Upravit
88
2.9.11 11:45

Andelko děkuju za odpověď, mám samozřejmě na mysli symptotermální metodu, kterou chci kombinovat s kondomem v plodných a Pharmatexem v neplodných dnech, ale protože už jsme hodně let zvyklí nepoužívat ochranu žádnou, tak bych aspoň těch pár dnů po ovu ráda nepoužívala nic :-D Vím že si nejdřív budu muset počkat pár měsíců až uvidím, jaký mám cyklus, ale pak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.9.11 11:47

Joasko, už jsem si tady stihla načíst podobné zkušenosti jako máš ty, tak proto zjišťuju, jestli je aspoň trochu spolehlivá druhá půlka cyklu, když už ta první není :think: Děti jsou super, ale teď na ně nemůžu ani pomyslet :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
2.9.11 11:53

No, dle Pearl indexu je Pharmatex spolehlivější než kondom :-) Pokud se k tomu hodláš ještě chránit po celou dobu, nebála bych se, víc stejně udělat nemůžeš (kromě pohlavní abstinence).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
2.9.11 12:16

No já otěhotněla dokonce první den menstruace, takže asi tak… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nba
771
2.9.11 12:39
Elenik píše:
No já otěhotněla dokonce první den menstruace, takže asi tak… :mrgreen:

:-D :-D :-D To znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
2.9.11 13:00

Já používala sympto. metodu cca 4 roky naprosto spolehlivě. v plodných dnech Pharmatex nebo Patentex. Ale měla jsem víceméně pravidelný cyklus a poznám na sobě ovulaci. a navíc jsme se případnému potomkovi nijak zvlášť nebránili. Teď po dětech zatím nejsem rozhodnutá, nejspíš pár let takhle dál a pak asi tělísko. Nicméně bzch dodala, že první dítě mám právě z protažené ovulace-tělo to sice dávalo jasně najevo, ale 25. den nás zmátl a už jsme si chtěli taky trochu užít do konce toho cyklu, takže asi tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.9.11 13:30

Abstinovat určitě nechci :jazyk:
O Pharmatexu jsem tady taky četla a miminek je z toho docela dost, tak jsem se rozhodla to ještě navíc kombinovat se sympto a kondomem.
A koukám že ani těsně před MS to není zrovna spolehlivé :roll: No co už, víc se chránit nemůžu a jestli si nás ten prcek přesto najde, budu se s tím nějak muset poprat. Na potrat určitě nechci.
Omlouvám se za hloupý dotaz, po celoživotním užívání HA jsem z toho přecijen docela dost vyjukaná :oops:
Děkuju vám za rady a zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
2.9.11 14:30

V neplodných dnech po potvrzené ovulaci nemusíte používat nic. V první fázi bych určitě používala jedno nebo druhé, aspoň první měsíce.
Já jsem měla zpočátku cykly pravidelné a pak to začalo haprovat, takže mám zkušenosti i s nepravidelnými cykly, kdy ovulka je jeden měsíc 19DC a druhý 31DC. Ale my jsme nechtěli používat fakt nic navíc, takže ta abstinence v první fázi cyklu byla někdy dost dlouhá.to je lepší používat kondom nebo krém.
Někdo má třeba hlenový příznak tak jasný, že pozná plodné dny i při nepravidelném cyklu a kdo ho má pravidelný (ovšem to semůže kdykoliv změnit, že, stačí stres, nemoc..)má to ještě lepší.Nicméně v té první fázi je snazší udělat chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
2.9.11 14:32
Elenik píše:

první den MS? To jako jak? Ovulace přece nějakou dobu trvá, než k ní tělo dojde. Někdo ji má brzo, zvlášť když má třeba hodně krátké cykly, třeba 8 nebo 10DC, ale 1DC asi těžko. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
2.9.11 16:19
andelka83 píše:
Elenik píše:
první den MS? To jako jak? Ovulace přece nějakou dobu trvá, než k ní tělo dojde. Někdo ji má brzo, zvlášť když má třeba hodně krátké cykly, třeba 8 nebo 10DC, ale 1DC asi těžko. :think:

Hele, já nevim, taky jsem z toho byla div živá, když mi to doktor říkal. :nevim: Prý jsem jedna z malého množství, kterému se tohle stane. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí