Antikoncepce Cilest - 7denní pauza, vynechané prášky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
29.8.11 18:00

Prosím, moc!

Zdravím všechny,
moc potřebuji poradit, popřípadě pomoci. Je mi teprve 17 let.
Beru antikoncepci (Celist), podle návodu když doberu jedno platíčko, mám počkat sedm dní, abych dostala menstruaci a za sedm dní ji začít brát znovu.
V sobotu (28.8.) jsem dobrala a včera a dnes jsem měla poměr s přítelem a nedošlo mi, že neberu prášky. Tudíž jsme byli bez ochrany.
Pravděpodobnost, že by antikoncepce fungovala dva dny po dobrání je nulová, že? A těhotenské testy fungují až minimálně po týdnu.
Co mám tedy dělat, prosím? Děkuji. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
QQQQ
29.8.11 18:02

Neboj, pokud bereš poctivě, jsi chráněná i během sedmidenní menstruační pauzy :hug: Klid :wink:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
29.8.11 18:03

Pokud si brala platicko dobre ( tedy každý den jednu tabletku a nevynechala ) jsi chráněná i během pauzy kdy prášky nebereš.

• Citovat
  • Upravit
388
29.8.11 18:04

Nemusíš mít strach, jsi chráněna i když už ti došlo platíčko. Jak se dobere platíčko, menstruace přijde většinou do 2-3 dnů. Tu dobu jsi chráněna i když prášky nebereš. Takže sexovat můžeš jako divá a nemusíš mít strach :) ale pokud přece jen se chceš ujistit, tak si počkej tak týden až dva a udělej si test. Ale být na tvým místě jsem určo klidná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
29.8.11 18:05

Ja brala Cilest 6 let, chrani Te i behem tech 7 dni pauzy, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.8.11 18:07
Barbienka píše:
Ja brala Cilest 6 let, chrani Te i behem tech 7 dni pauzy, neboj

já brala cilest 10 let..a občas jsem zapoměla a druhý den si vzala dva najednou a taky žádné mimčo..během doby kdy dobereš jedno platíčko - čekáš na MS a začneš brát druhé platíčko ( tedy těch sedm dní, co prášky nebereš ) jsi chráněná i tak. Prostě v té pauze otěhonět nemůžeš, protože antik. pořád funguje :palec:

• Citovat
  • Upravit
2
29.8.11 18:09

No a co když sem ho zas tak pečlivě nebrala?
Párkrát sem zapomněla, ale vzala si ho do dvanácti hodin a párkrát sem zapomněla a vzala si ho až po delší době, ale spali sme spolu dál.
Teď sem taky chráněna?
Pardon za mé otázky, ale nerada bych chovala.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.8.11 18:10

Proč sis nepřečetla příbalový leták? Tam jsou také zajímavé informace a měla by sis to přečíst ještě předtím, než to začneš užívat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.8.11 18:12
haskoun píše:
No a co když sem ho zas tak pečlivě nebrala?
Párkrát sem zapomněla, ale vzala si ho do dvanácti hodin a párkrát sem zapomněla a vzala si ho až po delší době, ale spali sme spolu dál.
Teď sem taky chráněna?
Pardon za mé otázky, ale nerada bych chovala.. :-)

já to taky nebrala na hodinu přesně..a dvanáct hodin není zas tak hodně..ale některá otěhotní i přes prášky a jiná zase ne..záleží to na tvém těle..
Proč si nedáš upozornění do mobilu, nebo jako já, si to dávám do kosmetiky a každý den když si dělám obličej tam ty prášky mám a to mi je připomene..

• Citovat
  • Upravit
8283
29.8.11 18:21

smurfko to je dobrá nápad, tak to tak budu dělat, určitě na to nezapomenu protože bez obličeje nikam nechodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.8.11 18:25
zanetka2712 píše:
smurfko to je dobrá nápad, tak to tak budu dělat, určitě na to nezapomenu protože bez obličeje nikam nechodí :lol:

:mrgreen: :mrgreen: taky si říkám. Mám to mezi šminkama ( nebo spíš měla, že ) a taštičku jsem brala vždycky sebou i když se někam jelo..a ráno to mám hned po ruce.. :palec: takže pohoda jezz

• Citovat
  • Upravit
8283
29.8.11 18:26

taky to vyzkouším, vidíš to mě nenapadlo, tak si je akorát dávám, když někam jedem… zkusím ale až se zadaří na druhé mimi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.8.11 18:30
zanetka2712 píše:
taky to vyzkouším, vidíš to mě nenapadlo, tak si je akorát dávám, když někam jedem… zkusím ale až se zadaří na druhé mimi :mrgreen:

jojo já zkoušim na první :pankac: ..takže ted je kapsička na kosmetiku chudší o jedno tenké platíčko..a jedno nedobrané mám ještě ve skříni:o). Já ani nevím jak mě to napadlo, když jsem to začla brát..možná proto, že jsem je začala brát natajno před mamkou a do kosmetiky mi fakt nelezla:o)) a jinde bych na ně asi zapomínala..

• Citovat
  • Upravit
prosim poradte
23.5.12 14:08

Beru antikoncepci a potřebovala bych vaší radu …přišli mi dříve krámy,tak nevím jestli mám hned si udelat 7 denní pauzu ? Nebo dobrat to platíčko .. 8o? ..děkuji ženy za vaší radu :)

• Citovat
  • Upravit
karley
11.6.12 12:32

nevim si rady ...

Ahojky :-) rada bych se na neco zeptala ;).. Mam tuto antikoncepsci prvne … Vubec je to ma prvni antikoncepce,tudiz nemam s nicim zkusenosti :(… Tedka mam mesicky a zacla jsem brat antikoncepci jak mi doporucil doktor..
Ae muj dotaz je takovy , po jake dobe uz mohu spat s pritelem ? A jestli nemuzu otehotnit ?… jestli uz spolu muzeme spat hnedka jak mi skonci mesicky a uz budu chranena ?.. nebo mam jetste nejaky cas pockat ? dekuju ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1