Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny,
moc potřebuji poradit, popřípadě pomoci. Je mi teprve 17 let.
Beru antikoncepci (Celist), podle návodu když doberu jedno platíčko, mám počkat sedm dní, abych dostala menstruaci a za sedm dní ji začít brát znovu.
V sobotu (28.8.) jsem dobrala a včera a dnes jsem měla poměr s přítelem a nedošlo mi, že neberu prášky. Tudíž jsme byli bez ochrany.
Pravděpodobnost, že by antikoncepce fungovala dva dny po dobrání je nulová, že? A těhotenské testy fungují až minimálně po týdnu.
Co mám tedy dělat, prosím? Děkuji. ![]()
Neboj, pokud bereš poctivě, jsi chráněná i během sedmidenní menstruační pauzy
Klid ![]()
Pokud si brala platicko dobre ( tedy každý den jednu tabletku a nevynechala ) jsi chráněná i během pauzy kdy prášky nebereš.
Nemusíš mít strach, jsi chráněna i když už ti došlo platíčko. Jak se dobere platíčko, menstruace přijde většinou do 2-3 dnů. Tu dobu jsi chráněna i když prášky nebereš. Takže sexovat můžeš jako divá a nemusíš mít strach
ale pokud přece jen se chceš ujistit, tak si počkej tak týden až dva a udělej si test. Ale být na tvým místě jsem určo klidná ![]()
Ja brala Cilest 6 let, chrani Te i behem tech 7 dni pauzy, neboj
Barbienka píše:
Ja brala Cilest 6 let, chrani Te i behem tech 7 dni pauzy, neboj
já brala cilest 10 let..a občas jsem zapoměla a druhý den si vzala dva najednou a taky žádné mimčo..během doby kdy dobereš jedno platíčko - čekáš na MS a začneš brát druhé platíčko ( tedy těch sedm dní, co prášky nebereš ) jsi chráněná i tak. Prostě v té pauze otěhonět nemůžeš, protože antik. pořád funguje ![]()
No a co když sem ho zas tak pečlivě nebrala?
Párkrát sem zapomněla, ale vzala si ho do dvanácti hodin a párkrát sem zapomněla a vzala si ho až po delší době, ale spali sme spolu dál.
Teď sem taky chráněna?
Pardon za mé otázky, ale nerada bych chovala.. ![]()
Proč sis nepřečetla příbalový leták? Tam jsou také zajímavé informace a měla by sis to přečíst ještě předtím, než to začneš užívat. ![]()
haskoun píše:
No a co když sem ho zas tak pečlivě nebrala?
Párkrát sem zapomněla, ale vzala si ho do dvanácti hodin a párkrát sem zapomněla a vzala si ho až po delší době, ale spali sme spolu dál.
Teď sem taky chráněna?
Pardon za mé otázky, ale nerada bych chovala..
já to taky nebrala na hodinu přesně..a dvanáct hodin není zas tak hodně..ale některá otěhotní i přes prášky a jiná zase ne..záleží to na tvém těle..
Proč si nedáš upozornění do mobilu, nebo jako já, si to dávám do kosmetiky a každý den když si dělám obličej tam ty prášky mám a to mi je připomene..
smurfko to je dobrá nápad, tak to tak budu dělat, určitě na to nezapomenu protože bez obličeje nikam nechodí ![]()
zanetka2712 píše:
smurfko to je dobrá nápad, tak to tak budu dělat, určitě na to nezapomenu protože bez obličeje nikam nechodí
taky si říkám. Mám to mezi šminkama ( nebo spíš měla, že ) a taštičku jsem brala vždycky sebou i když se někam jelo..a ráno to mám hned po ruce..
takže pohoda jezz
taky to vyzkouším, vidíš to mě nenapadlo, tak si je akorát dávám, když někam jedem… zkusím ale až se zadaří na druhé mimi ![]()
zanetka2712 píše:
taky to vyzkouším, vidíš to mě nenapadlo, tak si je akorát dávám, když někam jedem… zkusím ale až se zadaří na druhé mimi
jojo já zkoušim na první
..takže ted je kapsička na kosmetiku chudší o jedno tenké platíčko..a jedno nedobrané mám ještě ve skříni:o). Já ani nevím jak mě to napadlo, když jsem to začla brát..možná proto, že jsem je začala brát natajno před mamkou a do kosmetiky mi fakt nelezla:o)) a jinde bych na ně asi zapomínala..
Beru antikoncepci a potřebovala bych vaší radu …přišli mi dříve krámy,tak nevím jestli mám hned si udelat 7 denní pauzu ? Nebo dobrat to platíčko ..
? ..děkuji ženy za vaší radu ![]()
Ahojky
rada bych se na neco zeptala
.. Mam tuto antikoncepsci prvne … Vubec je to ma prvni antikoncepce,tudiz nemam s nicim zkusenosti
… Tedka mam mesicky a zacla jsem brat antikoncepci jak mi doporucil doktor..
Ae muj dotaz je takovy , po jake dobe uz mohu spat s pritelem ? A jestli nemuzu otehotnit ?… jestli uz spolu muzeme spat hnedka jak mi skonci mesicky a uz budu chranena ?.. nebo mam jetste nejaky cas pockat ? dekuju ![]()