Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno, moc prosím o radu. Měla jsem si jít aplikovat tělísko Mirenu, syn byl nemocný, tak jsem to oddálila o měsíc. Manželovi jsem to zřejmě asi nedostatečně sdělila:-) Dnes ráno sex, bez ochrany, počítala jsem, že si "dá pozor!, avšak nedal. Chci se zeptat na riziko, podle vás, 11 dní po menst., můj cyklus 35 - 37 dní. Mám doufat, že se nic nestalo, nebo jak se postupuje,jít na pohotovost? Děkuju moc a pěkný den
No tak přesně tak nějak podobně to bylo u mne. I s tím časovým odstupem. Říkala jsem si, že to dopadne OK a nic se nestane, ještě to není v polovině…no a dneska jsem v šestém měsíci
. Jo a říká se, že po třicítce šance na přirozené otěhotnění rapidně klesá. Mě je 38 a jedinkrát jsme s manželem trochu zariskovali a už mám mládě v břiše.
U Tebe záleží, jestli Ti to je jedno a ev. dítko by sis nechala, tak bych to neřešila - bude to buď a nebo. Jestli dítě nechceš, tak bych svištěla pro POSTINOR do lékárny, protože pravděpodobnost, že bys v této době mohla otěhotnět, je opravdu dost vysoká.
Děkuju, už máme dvě děti, takže další bych nerada. Postinor je bez receptu?
Souhlasím s příspěvkem nademnou, jen nejprve na pohotovost. Postinor/Escapelle je na předpis.
Můžu se ještě zeptat, kdy nejpozději bych měla pilulku vzít?
Šance je, a myslím, že ne malá, Postinor by se měl vzít do 72 hodin.
Pavlaaa píše:
Můžu se ještě zeptat, kdy nejpozději bych měla pilulku vzít?
Do 72 hodin… ale čím dřív, tím líp.