Zajímavý článek Hormonální antikoncepce, přirozený porod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
540
15.8.11 08:12

Zajímavý článek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
540
15.8.11 08:15

Myslím, že paní má v mnohém pravdu. Máme všechno jako úkol, musíme překonávat překážky a zatím by stačilo nechat tělo aby pracovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
15.8.11 08:40

článek přesně pro mě, souhlasím !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
15.8.11 08:43

hm, zajímavé…ale v podstatě tam na závěr napsala, že přirozený porod tj. u zdravých pacietek dnes už moc být nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
15.8.11 08:45

No nevím :roll: Souhlasím s tím, že dávat antiko každé dívce jako na běžícím pásu není to nejlepší, ale podle mě je tento článek zase opačný extrém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
15.8.11 08:50

:think: :think: :think: se vším teda rozhodně nesouhlasím. Já nemám moc ráda tento způsob pohledu jak na HA tak porod.
Ale to by bylo zase na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
15.8.11 09:05

za mě naprostý souhlas s článkem..antiko je super výnosný byznys a mám pocit, že když nám to doporučí, předepíše lékař, tak to přece nemůže být špatný, ne?? Já tenhle byznys osobně neživím, ale mám spousty kamarádek, co ano..co jim nenaskočí menstruace ani po dvou letech, co je jim neustále „divně“, nebaví je sex a to nemluvím o zdraví..pro mě to je prostě jen byznys a jed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.8.11 09:31

Bambulo, díky, velmi zajímavý článek. :palec:

Souhlasím, že přirozenost u porodu se často vytrácí (vlastní zkušenosti u normálně běžících porodů) a u dospívajících dcer je velké dilema - riskovat nechtěné těhotenství třeba v šestnácti nebo budoucí neplodnost - otázka je, co kdo zvolí, ani jedno není to, co by si člověk přál.
A negativa antiko a to, že před nimi lékaři mnohdy nevarují, to je taky realita.
No jsem moc zvědavá, jaké řešení budu jednou volit, až bude dcera puberťák. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
15.8.11 11:01

Pěkný článek, souhlasím,ale na druhou stranu zase nevím jak u holky v pubertě lépe předejít nechtěnému otěhotnění než tabletkami :nevim: . Mě moje doktorka psala skoro 10 let zbytečně silnou antikoncepci a pořád stejnou.Dopracovala jsem do metabolické poradny kvůli vysokému cholesterolu, prášky na cholesterol mi ani po roce s hodnotou špatného cholesterolu ani nehly.Podotýkám,že vážím 64 kg k výšce 175,takže tlusťoch nejsem a ani vyloženě nezdravě nejím.Pak si mě vzal pod křídla jeden profesor a ten mě hned řekl,že je to z dlouhodobého užívání antikoncepce,že výrobce tvrdí,že vedlejší účinky jako tento nemá,ale že oni to v těch poradnách vyděj.No vysadila jsem a hádejte co…po půl roce mě z poradny vyřadili,jelikož cholesterol mám v normě :palec: .Navíc jsem prodělala zamlklé těhotenství a jsem přesvědčená,že za to částečně mohla taky antikoncepce,otěhotněla jsem ovšem až 3 měsíce po doužívání…ale kdo ví..

• Citovat
  • Upravit
7267
15.8.11 11:16

dekuju za odkaz na moc zajimavy clanek :palec:
ja tedy spise souhlasim a jsem rada ze jsou i takovyto lekari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
15.8.11 11:20

omluva vlozeno 2× :-)

Příspěvek upraven 15.08.11 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267

a mlady by se meli naucit pouzivat kondom dle meho - horm.antikoncepce sice mlade slecny ochrani pred tehotenstvim, ale neuchrani je pred tim horsim, jako je AIDS a dalsi pohl. nemoci. Za nas se tedy vtloukalo kondom, kondom … na ten ani clovek nemuze zapomenout, kdezto jeden den si nevzit pilulku to se snadno stane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586

Zajímavý rozhovor, hlavně oceňuji, že někdo mluví otevřeně o rizicích HA. Mám s ní dávnou zkušenost ještě z doby nezletilosti,kdy mi byla předepsána na úpravu cyklu. Bylo mi 16 a myslela si, jaké dobro mi Dr. nedělá. Vydržela jsem to brát naštěstí jen rok, nastartovalo mi to solidní deprese. Od té doby jsem se HA nedotkla a jsem za to ráda. Mám dvě kamarádky, které braly HA celé roky a pak nemohly otěhotnět a musely podstupovat hormonální léčbu. Té jedné doktor dokonce řekl, že „neměla brát tak dlouho HA“.
Je to svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
15.8.11 12:12

Hmm rozhodně zajímavý článek…já teda antiko nikdy nebrala,neberu a brát nebudu pro mě je to zbytečný svinstvo do těla.Moje máma aj babička mají docela velký zdravotní problémy a podle doktorů má na to velký vliv dlouhodobé braní antika.Kamarádka brala antiko taky už od puberty na radu matky,aby neměla akné apod :roll: ted chce otěhotnět a nejde to,ten samý problém má druhá kamarádka.Takže něco na tom asi bude,ale jak to jednou bude až bude holka velká :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Gabika
15.8.11 12:19
nulu86 píše:
hm, zajímavé…ale v podstatě tam na závěr napsala, že přirozený porod tj. u zdravých pacietek dnes už moc být nemůže…

No, ja som to pochopila, že neubúda pôrod u zdravých žien, ale ubúda zdravých žien, a tým i prirodzených pôrodov… (no, možno si to myslela rovnako..)

S článkom veľmi súhlasím, mne HA nikdy nesadla, tiež máme karcinom prsníku v rodine, a tak ju už roky odmietam. A ani sa k nej po deťoch nevrátim. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1