Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
odkaz na článek mi poslal dneska manžel, což jsem koukala, protože takové věci normálně nečte… článek mi docela mluví z duše, HA mi nesedla a to jsem vyzkoušela několik, pak jsem se na ní prostě vykašlala… už bych jí nikdy nechtěla (no teď jsem po druhém porodu, tak si zase musíme zvyknout to řešit, protože nejlepší je to v těhotenství, to není riziko nechtěného otěhotnění žádné ![]()
co se týče porodů tak s článkem taky dost souhlasím a myslím si že by šlo mít přirozený porod v nemocnici, já jsem se tomu dvakrát docela přiblížila, za což jsem ráda
Já jsem měla štěstí antikoncepci jsem brala dlouhé roky a s otěhotněním, jsem neměla až tak velký problém, vzhledem k mému věku (44). Brala jsem až po prvním dítěti a do té doby kondom a neplánovaně otěhotněla
tak antikoncepce byla asi až od 21 let.
A co se táče těhotenství a porodu, jak jsem sledovala kolem, protože jsem byla strá matka, mezi mladými, tak můžu říct, že holky to berou trochou divně hodně často se vdaly protože, skončily školu v práci něco dokázaly pak se začaly nudit, tak si pořídily děti. A všechno kolem berou jako úkol být nejlepší a aby to co nejmíň zasáhlo jejich tělo a další život.Vždycky jsem žasla jak jsem v pohodě, proti těhotným o 10-15 let mladším. Nechápou moc, že dítě není doplněk, nebo prostě jen to že se od nás očekává mít děti. Pak chodí na všechna vyšetření nervačí a k porodu jdou vystresované, porody se vyvolávají, dává se epidural. Místo aby to braly tak jak to je a těšily se na mimčo.