100% neplodné dny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11219
2.9.11 17:10

Já jsem otěhotněla tři dny před očekávanou MS,tedy 25DC.Na plodné a neplodné dny bych se tedy rozhodně nespoléhala.Hlavně po vysazení antikoncepce,kdy je často hodně nepravidelná ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
2.9.11 18:42
IvčaL píše:
Já jsem otěhotněla tři dny před očekávanou MS,tedy 25DC.Na plodné a neplodné dny bych se tedy rozhodně nespoléhala.Hlavně po vysazení antikoncepce,kdy je často hodně nepravidelná ovulace.

no jo, to bylo proto že ovulka byla holt později, ale když to člověk sleduje, tak pozná jestli byla a kdy. V té první fázi může být jistá potíž, ale po ovulce už otěhotnět nejde.
Já mívala cykly +-30 dní a najednou buch, 43 dní s ovulkou 30DC. Kdybych otěhotněla, taky bych mohla říct, že to bylo těsně před MS, ale ve skutečnosti by to tak nebylo, do MS v tom cyklu chybělo ještě 13dní.

Příspěvek upraven 02.09.11 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
2.9.11 18:45
Elenik píše:
andelka83 píše:
Elenik píše:
No já otěhotněla dokonce první den menstruace, takže asi tak… :mrgreen:
první den MS? To jako jak? Ovulace přece nějakou dobu trvá, než k ní tělo dojde. Někdo ji má brzo, zvlášť když má třeba hodně krátké cykly, třeba 8 nebo 10DC, ale 1DC asi těžko. :think:
Hele, já nevim, taky jsem z toho byla div živá, když mi to doktor říkal. :nevim: Prý jsem jedna z malého množství, kterému se tohle stane. :potlesk:

z biologického hlediska to není možné :think: nějakou dobu trvá, než vajíčko dozraje, než praskne folikul, je potřeba správná hladina hormonů, plodný hlen…to se nedá stihnout za den a ještě během krvácení. Sliznice by snad ani nestihal dorůst, aby bylo kde vajíčko uhnízdit…
to jsi vážně krvácela? A předtím byl cyklus jaký? Napadá mě,. že to co jsi považovala za začátek MS mohla být právě ovulka, někdy při ní bývají bolesti a slabší krvácení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
2.9.11 19:02
andelka83 píše:
IvčaL píše:

no jo, to bylo proto že ovulka byla holt později, ale když to člověk sleduje, tak pozná jestli byla a kdy. V té první fázi může být jistá potíž, ale po ovulce už otěhotnět nejde.
Já mívala cykly +-30 dní a najednou buch, 43 dní s ovulkou 30DC. Kdybych otěhotněla, taky bych mohla říct, že to bylo těsně před MS, ale ve skutečnosti by to tak nebylo, do MS v tom cyklu chybělo ještě 13dní.

Máš naprostou pravdu.Po vysazení antikoncepce jsem měla tři roky takové problémy s cyklem,že to byla asi moje první ovulka v životě :lol: .Takže jsem ani nic sledovat nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
2.9.11 21:09
IvčaL píše:
andelka83 píše:
IvčaL píše:

Máš naprostou pravdu.Po vysazení antikoncepce jsem měla tři roky takové problémy s cyklem,že to byla asi moje první ovulka v životě :lol: .Takže jsem ani nic sledovat nemohla.

tak to je skvělý že jsi otěhotněla :palec:

to já jen tak pro upřesnění, že když se řekne, že se otěhotnělo těsně před MS, tak správně to není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
3.9.11 09:57

Já jsem měla s menstruací vždycky problémy. Po vysazení antikoncepce jsem ji měla dost nepravidelnou, někdy za 28 dní, jindy za 30, jindy za pět týdnů… :nevim: Když jsem navíc ještě byla na vejšce, tak se mi i stalo, že jsem ji měla jednou za dva měsíce (to asi dvakrát) a jednou dokonce za tři měsíce! To mi ji potom doktorka vyvolala. :nevim: Mně je to taky divný, ale zase už se třeba stalo, že blbě vypočetli datum porodu a mohla jsem klidně otěhotnět jindy. :palec: Jinak máš pravdu, ta poslední MS byla slaboučká a skoro jsem jenom špinila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
3.9.11 10:09
Elenik píše:
Já jsem měla s menstruací vždycky problémy. Po vysazení antikoncepce jsem ji měla dost nepravidelnou, někdy za 28 dní, jindy za 30, jindy za pět týdnů… :nevim: Když jsem navíc ještě byla na vejšce, tak se mi i stalo, že jsem ji měla jednou za dva měsíce (to asi dvakrát) a jednou dokonce za tři měsíce! To mi ji potom doktorka vyvolala. :nevim: Mně je to taky divný, ale zase už se třeba stalo, že blbě vypočetli datum porodu a mohla jsem klidně otěhotnět jindy. :palec: Jinak máš pravdu, ta poslední MS byla slaboučká a skoro jsem jenom špinila.

To je ještě v pohodě,já to neměla vůbec dva a půl roku,pak půl roku jakž takž a těď těhotenství.Ale to by bylo na jinou diskusi.Ale jen to dokresluje,jak po vysazení antikoncepce mohou plašit hormony a určit ovulaci může být dost složité.Já jsem si třeba asi tři měsíce měřila BT a ta křivka vypadala celý měsíc,jak horská dráha.Podle poševního hlenu a tělesných příznaků jsem měla ovulaci tak třikrát do měsíce :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
3.9.11 12:22
IvčaL píše:
Elenik píše:
To je ještě v pohodě,já to neměla vůbec dva a půl roku,pak půl roku jakž takž a těď těhotenství.Ale to by bylo na jinou diskusi.Ale jen to dokresluje,jak po vysazení antikoncepce mohou plašit hormony a určit ovulaci může být dost složité.Já jsem si třeba asi tři měsíce měřila BT a ta křivka vypadala celý měsíc,jak horská dráha.Podle poševního hlenu a tělesných příznaků jsem měla ovulaci tak třikrát do měsíce :-) .

spíš to vypadá že ovulace nebyla vůbec - jeden anovulační cyklus jsem taky zažila, po vysazení HA a žádný potvrzený vzestup tam nebyl, furt to lítalo hore dole.
Sestřenka měla po vysazení taky velké problémy, pak si řekla, že stejně MS nemá, tak co a buch byla v tom :palec: Prostě se trefili do první ovulky za půl roku, předtím brala nějaké bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
3.9.11 12:24
Elenik píše:

Tak to vypadá že to byla ovulka a ne MS. Jj, ty nepravidelné cykly jsou na budku, sice jsem je neměla tak moc rozházené jak ty, nejdelší měl 43dní, ale též mě to štvalo. Naštěstí bylinky pomohly a srovnalo se to. Po vysazení to někdy fakt tak blbě hapruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
3.9.11 12:56
andelka83 píše:
IvčaL píše:
Elenik píše:
To je ještě v pohodě,já to neměla vůbec dva a půl roku,pak půl roku jakž takž a těď těhotenství.Ale to by bylo na jinou diskusi.Ale jen to dokresluje,jak po vysazení antikoncepce mohou plašit hormony a určit ovulaci může být dost složité.Já jsem si třeba asi tři měsíce měřila BT a ta křivka vypadala celý měsíc,jak horská dráha.Podle poševního hlenu a tělesných příznaků jsem měla ovulaci tak třikrát do měsíce :-) .
spíš to vypadá že ovulace nebyla vůbec - jeden anovulační cyklus jsem taky zažila, po vysazení HA a žádný potvrzený vzestup tam nebyl, furt to lítalo hore dole.
Sestřenka měla po vysazení taky velké problémy, pak si řekla, že stejně MS nemá, tak co a buch byla v tom :palec: Prostě se trefili do první ovulky za půl roku, předtím brala nějaké bylinky.

jj,věděla jsem skoro 100%,že ovulku bohužel nemám,protože jsem měla stále úplně hladké vaječníky,jen ty různé příznaky ovulace,kterých se najde všude spousta jsem měla několikrát za měsíc.A když jsem jí zrovna jednou měla,tak bych to netipla ani v nejmenším.To jen tak na okraj,že i ta symptomatická metoda může mít svoje mouchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
3.9.11 12:59

Před třemi lety jsem měla trombózu a musela jsem kvůli tomu vysadit HA a ani teď mi ji nedoporučujou. :nevim: Zvláštní je, že se říká, že po vysazení HA otěhotníš raz dva, a nám to s manželem trvalo rok a půl. :zed: Když už jsem ani nedoufala, že se to ještě povede a přestala jsem se na to soustředit, tak to najednou přišlo! :pankac: Takže zakladatelko- na mně vidíš, že se na plodné a neplodné dny absolutně nelze spolehnout! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
3.9.11 14:02
IvčaL píše:
andelka83 píše:
IvčaL píše:
Elenik píše:
jj,věděla jsem skoro 100%,že ovulku bohužel nemám,protože jsem měla stále úplně hladké vaječníky,jen ty různé příznaky ovulace,kterých se najde všude spousta jsem měla několikrát za měsíc.A když jsem jí zrovna jednou měla,tak bych to netipla ani v nejmenším.To jen tak na okraj,že i ta symptomatická metoda může mít svoje mouchy.

jj, pro takové problémy asi moc ideální není, u ní je potřeba, aby ta ovulka fakt byla, cykly jakž takž pravidelné (tam jde o to, že ta abstinence na začátku cyklu by mohla být hodně dlouhá, ne že by to nešlo vůbec) My budeme muset po druhém porodu nějak antiko pořešit, protože to je podobná situace, MS není, ovulka většinou taky, ale může přijít kdykoliv a člověk to často nepozná a těhu je tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
3.9.11 14:03
Elenik píše:
Před třemi lety jsem měla trombózu a musela jsem kvůli tomu vysadit HA a ani teď mi ji nedoporučujou. :nevim: Zvláštní je, že se říká, že po vysazení HA otěhotníš raz dva, a nám to s manželem trvalo rok a půl. :zed: Když už jsem ani nedoufala, že se to ještě povede a přestala jsem se na to soustředit, tak to najednou přišlo! :pankac: Takže zakladatelko- na mně vidíš, že se na plodné a neplodné dny absolutně nelze spolehnout! :mrgreen:

na plodné a neplodné dnyse spolehnout dá, pokud po vysazení cykly naskočí bez problémů. To že se nedaří otěhotnět hned s tím nemá moc co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisulkaaa
20.3.12 17:00

No docela jste mě vyděsily

Já se už třetí měsíc spoléhám na to,že když odejde atak mensesu-tj. vyjde celé „žilnaté lůžko“ tak jsem neplodná aspoň tři dny…během nich to tedy nehlídám tj. ve čtvrtek to dostanu s bolestma a tak… a v sobotu bez bolestí a oslabení cyklu pokračujeme v pohlavním styku plus ne a po… je to jediné období v měsíci kdy si to dovolím,jestli budu mít malé tak to teda potěš koště:D

• Citovat
  • Upravit
32924
21.3.12 14:57
Sisulkaaa píše:
Já se už třetí měsíc spoléhám na to,že když odejde atak mensesu-tj. vyjde celé „žilnaté lůžko“ tak jsem neplodná aspoň tři dny…během nich to tedy nehlídám tj. ve čtvrtek to dostanu s bolestma a tak… a v sobotu bez bolestí a oslabení cyklu pokračujeme v pohlavním styku plus ne a po… je to jediné období v měsíci kdy si to dovolím,jestli budu mít malé tak to teda potěš koště:D

záleží jak máš dlouhé cykly a kdy máš ovulku. My jsme se taky spoléhali dost na to, že ji mívám později, takže jsme sexovali do 11DC (MS obvykle 7dní, takže taky +3 nebo 4). Později už bych si netroufla, zároveň jsem sledovala i hlen. Jisté to bylo až po ovulce, 3dny po ní už je 100% neplodné období a není třeba se obávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí