Vybouchla mi digestoř
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vybouchla mi digestoř
Ahoj,
Jsem v cizině v jednom hotelu a při smažení na pánvi mi tu z ničeho nic vybouchla nad hlavou digestoř.
Plotna a digestoř je tu na jeden spínač. Oboje zapnuté, akorát digestoř nefunkční. (jde tam tedy elektřina)
Smažil jsem tu na pánvi baby brambory na másle, po bramborách jsem tam hodil maso, mini klobásy apod.
Musel jsem tu ručně hasit oheň. Je to tím, že jsem několikrát použil/přepaloval máslo nebo že jsem na tom dělal tučné maso a té digestoři se to nelíbilo?
Měl jsem dojem, že do digestoře můžou jakékoliv páry.
Průběh byl takový, že jsem to maso smažil, nefunkční digestoř se z ničeho nic začala trochu točit/odsávat a pak prásk a zevnitř hořela a víko spadlo. Oheň jsem uhasil a z digestoře odkapával nějaký černý hnus, vypadalo to jak ropa, bylo toho dost.
Oheň vznikl v digestoři, nikoli na plotně.
Příspěvek upraven 26.12.24 v 16:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jasně. Příště raději řepkový olej… Smažit maso na másle… Chudák digestoř, nedivím se, že vybuchla 🙈
- Citovat
- Upravit
@Asta135 píše: Více
Co jsem se dočetl, tak máslo se nedoporučuje ze zdravotních důvodů. Ne, že by způsobovalo více požárů než olivový olej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Caligos píše: Více
Ahoj,
určitě to není ani tím co jsi smažil a ani tím jak jsi smažil, tam bude nějaká elektrozávada, na kterou absolutně to jídlo nemělo vliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše: Více
‚Grease build-up, overheated cooking oil, electrical malfunctions, and improper use of cooking equipment are the most common causes of kitchen fires. A hood suppression system can prevent these fires by capturing and containing grease, smoke, and heat, and automatically extinguishing fires.‘
Možná tam bylo hodně bordelu a nahromaděného tuku a to se vznítilo? Možná kdyby ta digestoř fungovala, tak by se to nestalo. Asi tomu pomohlo i to přepálené máslo.
Vtipné je, že digestoře, podle toho textu, mají zabránit požárům. 🤣
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je pravděpodobné, že se v digestoři nahromadil tuk, který vzplál vlivem horka a jiskry. Přepalování másla nebo tuků při smažení může uvolňovat mastné páry, které se usazují v digestoři, a pokud není pravidelně čištěná, může dojít k požáru. Taková situace by měla být nahlášena hotelovému personálu, protože se jedná o problém údržby, nikoli tvou chybu.
- Citovat
- Upravit