Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Je možné začít chodit na cvičák se psem, který má cca 4 roky? Chová se venku jak de.bil a naprosto nečitelně, pořád ho vodím na vodítku, ale i tak se nevyhnu kontakty se psy, ty, co jsou větší než on, většinou napadá bezdůvodně hned, menší jen některé. Psa máme z útulku už dva roky. Důvod, proč jsem s ním nezačala na cvičák chodit hned, je ten, že nemáme čas o víkendech, kdy výcvik probíhá. Oba s manželem jsme směnaři a prostě nedostala bych se tam pravidelně, tak jsem to nechala plavat a hlavně doma je hodný, neštěká, sousedi dlouho nevěděli, že máme psa, nic neničí, je čistotný, nenáročný, od dětí snese vše. Myslím, že je i hodně bystrý, dej pac, sedni, lehni, pochopil hned, ale venku mu přepne a někdy je mi za něj až stydno.
Samozřejmě že můžeš.
Jasně ze jo! Táta ted taky začal chodit cvičit se psem,jsou mu 4 roky, je taky z útulku, byl tyranej, má ho něco přes rok a stejně jako u vás se u něj stupňuje špatne chování venku,zatímco doma je to klidas. Nechodí na klasický cvičák ale k cviciteli, nejdřív u něj byli sami na několika hodinách, pak začali chodit do skupinky. Terminy a hodiny si voli člověk podle svých časových možností, taky jsem tam s cubinou chodila, podle me lepší než klasickej cvičák. Platí se každá hodina zvlášť. Zkuste vyhledat někoho takového. Není se za co stydět, směle do toho ![]()
@jenny.fields No manžel si myslí, že už je pozdě, že dospělého klacka nic extra nenaučíme. A navíc pravda, nedokážu si představit, že tam dojdem mezi desítky psů. To ho skolí ve vratech infarkt. Na stránkách cvičáku píšou, jen s jak starým štěněte jde dojít, o dospělých psech ani slovo.
Obnovuji diskuzi. Je možné začít chodit na cvičák se psem, který má cca 4 roky? Chová se venku jak de.bil a naprosto nečitelně, pořád ho vodím na vodítku, ale i tak se nevyhnu kontakty se psy, ty, co jsou větší než on, většinou napadá bezdůvodně hned, menší jen některé. Psa máme z útulku už dva roky. Důvod, proč jsem s ním nezačala na cvičák chodit hned, je ten, že nemáme čas o víkendech, kdy výcvik probíhá. Oba s manželem jsme směnaři a prostě nedostala bych se tam pravidelně, tak jsem to nechala plavat a hlavně doma je hodný, neštěká, sousedi dlouho nevěděli, že máme psa, nic neničí, je čistotný, nenáročný, od dětí snese vše. Myslím, že je i hodně bystrý, dej pac, sedni, lehni, pochopil hned, ale venku mu přepne a někdy je mi za něj až stydno.